Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kesä 2019

Aloittaja einari, tiistai, 28.05.2019, 21:42

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

Ilomantsista Kainuun ja Koilismaan kautta länsilapin yläosiin on edelleen terminen syksy alkamassa jo 29. heinäkuuta. Tämän rajan läheisyydessä länsipuolella elokuun alkupäivinä, esim. Pudasjärvi 2. elokuuta ja Pello 5. elokuuta. Sallan suunnilla ollaan jo niin paljon syksyn puolella, että ennustetut lämpötilat seuraavalle 15 päivälle ei katkaise syksyn alkua. Jos syksy alkoi todella tuolloin, niin terminen kesä kesti täällä alle 2-kuukautta, tarkalleen 55 vuorokautta.

einari

Lainaus käyttäjältä: Jussa - keskiviikko, 07.08.2019, 13:14
Jos syksy alkoi todella tuolloin, niin terminen kesä kesti täällä alle 2-kuukautta, tarkalleen 55 vuorokautta.

Palasikohan se kesä sinne Siekkiseen.. Sallassa näyttäisi olleen elokuussa ukan mittarissa (kallela) heinäkuussa 23 yli 10° päivää
kuukauden keskilpt oli 12,9° ja elokuussa 13 päivää yli rajan ja keskilpt 11,1°...  jotka ovat noin 3 astetta alempia kuin täällä muutama sata km alempana... :)

Se on tuo Netatmoa lukeva Smartmixin app hhyvä ja monipuolinen, erilaisia raportteja siitä saa kun uhraa analysis-lisäpalikkaan muutaman euron(muuten on ilmainen ja perusasiat saa näkyville)..
  laitan pari kuvaa viime ja tältä vuodelta lämpötiloista vuositasolla.. tämä vuosi on vielä kesken mutta saa kuvan missä mennään..  ja tämän vuoden sateista...

edit// olisi saanut olla pienempiä kuvia.. nyt ei ehdi niitä muokata ::)

Jussa

En ole lämpösummaa laskenut, mutta on hyvin todennäköisesti palannut. Kesä vielä saa uutta buustia ensiviikolla kun helleilmamassaa pyrkii kaukaa etelästä Suomeen. Tulisiko jopa myöhäisin hellepäivä jonnekin päin maata?

einari

On taas aika päivittää kulunutta kesää ja koko vuotta lämpötilojen suhteen, joista kertoo ensimmäinen kuva,
Huomasin että Jussa katselee keskilämpötilojen laskentaa, joten tuossa sitä on taulukkomuodosssa ;D

Törmäsin sattumoisin etsiessäni vuotuisia keskilämpötiloja etsiessäni seuraavaan palveluun, liekö kenelläkään käytössä? https://www.farmit.net/kasvinviljely-kotielain/2018/10/02/yle-lamposumma-saavutti-uuden-suomenennatyksen.. vaatii rekisteröitymisen joka on ilmainen..

Tänä vuonna jäädään varmaankin alle uutisessa mainittujen ennätysten, itsellä on liki 100 astevuorokautta alempana viimevuotista.. no yli 90 kuitenkin ;)

Tehoisan lämpösumman saa vertailuun  tuolta manitsemastani osoitteest 3 viimeiselle vuodelle ja oli siellä monipuolisesti muutakin, kuten parempi ennustejutska kuin Forecan omalla sivulla(tekijä farmitiin) vaihtoehdoilla  2/10/15 vrk.. 

ei kauaksi heitä oma tehoisa lämpösummakertymä, joka on 1098°C (myös ewn:n käppyröissä..  ) jos jättää avaintoasemakohdan tyhjäksi saa oman paikkakunnan lukeman, varmaankin jonkinsorttinen arvio fmi:n asemien perusteella..
toisessa kuvassa on sieltä farmit.net palvelusta haettu ja kolmannessa mainitsemani ennuste, josta voisi ehkä hakea sinne uusille ewn:n sivuille vinkkiä.... 8)

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - tiistai, 03.09.2019, 11:52
kolmannessa mainitsemani ennuste, josta voisi ehkä hakea sinne uusille ewn:n sivuille vinkkiä.... 8)

Millaista vinkkiä ajattelit?
Käppyrä on jo olemassa ennusteessa.  ;)

einari

Onhan siellä.. mutta :)

Palaan tässä päivän, illan, tai huomisen mittaan siihen mitä ajattelen ja siirryn siltäosin tuonne EWN sivustoa käsittelevään osioon ::)

Pes

Kesät ja vuodet Haapaveden aseman historian aikana 2011 alkaen

einari

Oli juttua lapin kansassa että hedelmätarha Pellossa voi hyvin... https://www.lapinkansa.fi/lappi/ratasjarven-hedelmatarha-kasvaa-hyvin-ja-laajenee-pellossa-rantatormalle-on-suunnitteilla-tuhansien-puiden-viljelma-3644168/

Lapista löytyy vielä parempi paikka, mikäli on uskominen allaolevan kuvan informaatioon Kittilän lentoasemalta, saisi vielä kaupan päälle hiilidioksiidilannoituksen kun istuttaa sinne päähän mistä koneet nousevat 8)

Ei vainen.. virhe on joko FMI:llä tai Forecalla joka farmit.netille on palvelun tuottanut.. informoin asiasta sanoen että paremmat olosuhteet kuin Jokioisissa tai muuallakin eteläsuomessa ;D

Sattuu sitä paremmissakin piireissä.... mutta yli 500 asteen virhe kertymässä.......  :o

einari

Kovin hyvin tuo informaatio kulkee ilmatieteen laitoksen ja forecan välillä..
tuli tuollainen viesti tuolta farmit.net´stä..

"Terve,
Ihan vain tiedoksi, että Foreca on saanut Kittilän lämpösummalukemat taas toimimaan oikein. Ongelman syynä oli se, että Ilmatieteenlaitos oli muuttanut säähavaintoasemien tunnuskoodia, joten aikaisemmalla koodilla Kittilään oli alettu tulostaa jonkin Etelä-Suomen havaintoaseman lämpösummia."

Eilen iltauutisissa (tv1) Anne Borgström kehitteli  uuden maantieteellisen termin, etelä-suomen etelässä.. häkeltyi ilmeisesti hieman itsekkin ;D

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: einari - keskiviikko, 18.09.2019, 14:55
Eilen iltauutisissa (tv1) Anne Borgström kehitteli  uuden maantieteellisen termin, etelä-suomen etelässä.. häkeltyi ilmeisesti hieman itsekkin ;D

"Etelä-Suomen etelä" olisi ainakin allekirjoittaneelle Hanko ja Raasepori, tai sitten rannikkoviiva Porkkalan niemestä länteen aina Hankoon saakka. ;D
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------