Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kesä 2019

Aloittaja einari, tiistai, 28.05.2019, 21:42

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

Kesä hiipi kuin varkain.. kylmästä toukokuusta huolimatta..

Ilmatieteenlaitos julkaisi termisen kesän 2019 alkaneeksi oulun korkeudelle saakka 15-18.5.2019,
päivää en ole huomannut milloin päivittäneet tilanteen.. joku päivä viikonloppuna ei ollut karttaa julkaistu..

Ilmeisesti 6-7 päivän seuranta riittää osoittamaan rajan ylityksen pysyväisluontoisesti... vaikka viimepäivät ovat rajan alle jääneetkin.
7 - 9 asteen tietämissä ovat keskilpt:t keikkuneet...

ohessa kuvat kartasta ja omat asteet käppyrässä... alkukuun osalta putkimalli on ollut" tehokkaampi" kuin kakkosvaiheella tahkonnut venetuuletin ;D
Edit// tuossa kartassahan se on... eilen 8)

Jussa

Terminen kesä alkanee täälläkin kesäkuun ensimmäisellä viikolla jos mitään yllättävää ei tapahdu. Vaikka lumet lähti täälläkin jo viikkoja sitten, ei luonto ole oikein vielä intoutunut kasvuun. Hyvin hitaasti maisema vihertynyt. Viime päivien sateet on kuitenkin saanut koivut ja nurmenkin vihreäksi jossain määrin. Toukokuusta tulee keskilämpötilan osalta täällä viileähkö ja aseman 8-vuotisen historian toiseksi kylmin.

weatherc

Talvi yllätti etelä-norjassa  8)

einari


weatherc

#4
Talvi tulee  ;D ;)
Saanalla on 2.8 astetta pakkasta  8)
Kuva Kilpisjärveltä

einari

Hieman huvittaa, miten media taas repii otsikoita säästä... ilmeisesti on niille epänormaalia että on kylmempiäkin jaksoja..
taitaisi kuitenkin olla epänormaalia jos kilpisjärvelläkin olisi jo kesä.. taitaisi juhannushiihdot jäädä tältä vuodelta... onkohan siellä jopa pilkkikisat juhannuksena? kaappaus hiihdoista ohessa  :D

tasan vuosi ja 1 yö sitten näillä korkeuksilla oli pakkasta 2 astetta..  ja se on yleensä noin 10:nnen päivän aikoihin kylmä vaihe säässä.. napapiirin tietämillä ilmeisesti 13-15 p:vän hujakoilla.. ehkäpä jo voisi perunan pistää kasvamaan 8)

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - maanantai, 10.06.2019, 12:31
Hieman huvittaa, miten media taas repii otsikoita säästä... ilmeisesti on niille epänormaalia että on kylmempiäkin jaksoja..
taitaisi kuitenkin olla epänormaalia jos kilpisjärvelläkin olisi jo kesä..

Ehkä ihan aiheesta mutta väärästä näkövinkkelistä jos keli on kuvan mukaien ja suurin osa kuitenkin painelee kesätassuilla. Kuva käsivarrentieltä tänään (nyysitty Facesta Rekat Ravissa ryhmästä).
Eihän se pakkanen jos on kuiva keli vaan se lumi. Onhan täälläkin useimmiten pakkasöitä kesäkuussa...

einari

Eihän siinä ole ongelmaa jos malttaa ajaa oikealla nopeudella.. eli hiljaa ;D

Muuten nuo ennusteet ovat ainakin tänne pykääntyneet asteella parilla päivä päivältä.. ei niiin kylmää kai tulekkaan kuin uhkailivat 8)

Mietin tuossa että oikko se -82 vai -83 kun vappun tienoilla oi hellettä ja kesäkuussa satoi lunta, asuin silloin Seinäjoella ja kävimme pienen tyttäremme kanssa jäätelökioskilla.... siis vappuna ja kesäkuussa kaipasi paksumpaa vaatetta...
Myös pari vuotta aiemmin Helluntaina sai lipsutella kesäpatiineissa nilkkoja myöten lumessa ja päivemmällä sohjossa... saattoi olla se vuosi kun juhannusyönä satoi muutamia senttejä nuoskalunta...

tuohon vuoteen sain vahvistuksen linkitetystä jutusta.. se sattaa osoittaa myös sen miksen oikein luotaa Forecan ennusteisiin..  ::)

https://tekniikanmaailma.fi/lehti/11b-2019/voiko-saata-ennustaa-tarkasti/?shared=978822-bbeb2d0e-500

pitääpä katsella lunnossa josko näkyisi Vaisalan Humicap-antureita ??? ::)

weatherc


Zalama

Oliskohan syytä alkaa rakentamaan arkkia?  ::)