Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Säteilysuoja

Aloittaja arikalli23, maanantai, 27.05.2019, 19:06

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

arikalli23

Noniin nyt on meikäläisenkin lämpöanturi säteilysuojattu. Eipä tuohon aurinko muutenkaan paistanut kuin varhain aamulla ja myöhään illalla, mutta ei ainakaan enää mene päivän lämpöennätys rikki helteillä. Alla kuva suojauksesta.
Säätila Lapualla
http://lapuaweather.ddns.net

J.Jäntti

Pätevän näköinen suojaus ja vanhalla kunnon muovilautasmenetelmällä tehtykin vielä.
Tuohon kun kehität vielä tuuletuksen niin loppuu loputkin ympäristön mahdolliset häiriötekijät siihen (ellei siinä ole sellaista jo).
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

arikalli23

LainaaTuohon kun kehität vielä tuuletuksen niin loppuu loputkin ympäristön mahdolliset häiriötekijät siihen (ellei siinä ole sellaista jo).
Ei ole vielä tuuletusta mutta täytyis sellainen vielä joskus väkertää. Onhan tuokin jo paljon parempi kuin ennen, koska lämpöanturiin pääsi aurinko paistamaan täydeltä terältä illalla seitsemän jälkeen ja huomaa tuon kyllä myös lämpöasteissa.
Säätila Lapualla
http://lapuaweather.ddns.net

Mr

Kyllä tuuletin on hyvä varuste säteilusuojaan. Lämpötilan suhteen muutaman asteen muutokset paikasta riippuen, mutta kosteudessa erot ovat jo kymmeniä prosentteja. Seisovan ilman mittauksella saa vain staattisia lukemia. Tuuletin kannattaa myös asentaa niin, että sen saa vaihdettua helposti vain ylimmäisen lautasen poistamalla.

einari

Kun katsoo kuvaa niin ei oikein pääse perille rakenteesta, onko siinä vain nippu lautasia päällekkäin...  toisaalta paikkakaan ei taida olla paras mahdollinen, vaikka jossain luki että varjoisalla seinällä riittää 25 cm etäisyys seinästä.... mutta jos tas lukee virallisempia ohjeita ja weatherc:n mielipidettä asiasta.. pitäisi etäisyys olla huomattavasti isompi.. rakennuksista ja muista lämpöä sitovista, sekä heijastavista objekteista  sen korkeus... jos on lämmitetty rakennus.. niin heittoa tullee muutama aste.. sitten jos räystäs on lähellä.. niin ilma ei kierrä, lpt ja kosteus nousee.. sanoo "viisaammat"

tuuletin on hyvä... mutta sillä ei ole juurikaan virkaa jos on avoin lautasmalli.. oli niitä kuinka paljon tahansa päällekkäin... imee ilmaa vain ylimmistä välistä.. parista... sisällä pitää olla putki.. joissakin.. kuten vaisalan ja daviksen omissa jopa kahdessa kerroksessa... sinä tuulettuu sekäputken sisä- että ulkopuoli... ei muuta kuin värkkäämään  ;D

tässä liitteessä on daviksen tuuletetun säteilysuojan rakenne..

arikalli23

LainaaKun katsoo kuvaa niin ei oikein pääse perille rakenteesta, onko siinä vain nippu lautasia päällekkäin...  toisaalta paikkakaan ei taida olla paras mahdollinen, vaikka jossain luki että varjoisalla seinällä riittää 25 cm etäisyys seinästä.... mutta jos tas lukee virallisempia ohjeita ja weatherc:n mielipidettä asiasta.. pitäisi etäisyys olla huomattavasti isompi.. rakennuksista ja muista lämpöä sitovista, sekä heijastavista objekteista  sen korkeus... jos on lämmitetty rakennus.. niin heittoa tullee muutama aste.. sitten jos räystäs on lähellä.. niin ilma ei kierrä, lpt ja kosteus nousee.. sanoo "viisaammat"
Kyllä tällä hetkellä on vain lautasia päällekkäin ja tuo on kiinni vanhan leikkimökin seinässä eli rakennus ei hirveästi lämmitä myös etelän puolelta suojaa suuri kuusi. Pitää rakenella tuon kuvan mukainen niin tulee täydellinen säteilysuoja vaikka näissä hommissa
ei taida tulla koskaan täydellistä aina on jotain paranneltavaa.  ;)
Säätila Lapualla
http://lapuaweather.ddns.net