Apua sääaseman valintaan kaivataan

Aloittaja Cool, perjantai, 22.02.2019, 12:02

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Zalama

Ottamatta sen enempää kantaa mikä on hyvä tai paras, minulla on sekä Langaton Davis Vantage pro, että Netatmo. Davis on pyörinyt kiinteästi noin 18 vuotta firman katolla, muuten moitteettomasti paitsi tuulimittari on kerran vaihdettu. Perusputsaus ja patterinvaihto kerran vuodessa.
Netatmo kulkee reissussa mukana, ei moitteen sijaa siinäkään.

https://weathermap.netatmo.com//?zoom=11&type=temp&param=Filter&stationid=70%3Aee%3A50%3A04%3Abc%3Ac8&maplayer=Map&lang=en-US

Daviksesta tulee luonnollisesti enemmän dataa, koska siinä on kaikki "härpäkkeet", Netatmon matkapaketissa sen sijaan on vain sisä ja ulkoyksikkö.

einari

#11
Juu.. einari kyllä ajatteli asiaa siten että kun Cool mainitsi että tuulimittari sijaitsee 70 metrin päässä sisätiloista.. niin oletan että siellä on valmis ja sovelias paikka ja näinollen aikaisemmasta tuulimittarista on langaton yhteys... niin tai näin... yleisellä tasolla asiaa käsittelin ;D

("- langaton ratkaisu, etäisyys tuulimittariin konsolista noin 70m, välissä olohuoneen ikkuna")

Tuossa alla linkki josta selvinnee että eri taajuusalueille on omat antennit... nimittäin jos haluaa sen häiriöttömän yhteyden.. nuo monitaajuista tukevat ovat alttiita häiriöille enemmän ja pituus ratkaisee... ainakin tässä.. ::)

Tuota katalogia kun selaa alaspäin niin tulee vastaan 868 Mhz ja 915 Mhz antennit.. tuo viimeksimainittu on halvempi joka seikka saattaa johtua että sisällä on sen sentin lyhyempi lanka... ehkäpä jopa platinasellaista .. esim. 868 antennin kaista on 860-876 Mhz 8)

https://www.tme.eu/fi/katalog/rf-antennit_113387/

Vai on Zalama niinkuin Uuno Epsanjassa...

einari

#12
Näkyy saavan Netatmon sääasemaan ns. hygrometerin.. jos tarvii mittailla kylpytynnyriä tai merivettä... tietenkin langaton....
https://pool-thermometer.eu/shop/wireless-wifi-netatmo-pool-temperature-sensor/?lang=en
aika hintava....

ja  sitten poijumallisena... https://pool-thermometer.eu/shop/wifi-poolthermometer-netatmo-modification-poolsmart-thermometer/?lang=en

itsellä ei ole tarvetta.. mutta jos jollakulla on ;D

einari

Laitan tämän uuteen viestiin...
Kuten Cool:lle mainitsin, voi sen veden lämpötilan mittaussysteemin tehdä itse... tuo edellisen viestin ensimmäinen hygrometri on sillä periaatteella näköjään rakenneltu, toinen on varmaan riisuttu malli.. eli piirilevy vain sisällä antureineen ja paristoja tuplasti..

Sinänsä tuon voisi rakentaa itse suurinpiirtein puoleen hintaan, vaikka tilaisikin tuossa käytetyn kotelon <n. 14,5 €> seuraavalta sivulta, antennin voi kyseiselle taajuudelle rakentaa itse.. tai ostaa.. eipä tuollaiset piiskat kalliita ole... kunhan pitää huolen siitä taajuusalueesta..

Verkkokaupassa sisä(lisä)moduuli 57€ + lisäksi kotelo 15€ ja antenni 10-15€  ostettuna amazonilta....

tuossa linkki jossa rakenteesta kuva.. asennus niinkuin muutkin moduulit.. menee yksi sisäanturipaikka....

https://www.amazon.de/WLan-Poolthermometer-Netatmo-Modifikation-Teichthermometer/dp/B079P7FRL7?ie=UTF8&tag=googdemozdesk-21&hvadid=323887749030&hvpos=3t1&hvnetw=g&hvrand=6361950409572566191&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=b&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1005665&hvtargid=dsa-19959388920&ref=pd_sl_35q8ibnq4w_e

weatherc

Nyt ei Cool kertonut esim mikä olisi budjetti tähän, onko kiinnostusta/osaamista rakennella (esim Raspberry-antureita) yms. Budjettihan ratkaisee aika paljon näissä hommissa, rahallahan saa vaikka ja mitä kun taas rakentamalla itse pääsee halvemmalla ja saa just sellaista mitä haluaa.
Sellaista valmispakettia jossa nippu langattomia lisä-antureita useaan tarkoitukseen kun ei oikeen taida olla, saatikka softaa joka handlais koko jutun out-of-the-box. Rakentamalla tietokannan raspille niin voi tehdä datalla mitä haluaa eli omistaa sen oman datan. Jos taas lähettää datan johonkin Netatmo-tyyliseen palveluun niin datan omistaa loppupeleissä palvelutarjoaja ja se myös määrittää mitä ja miten sitä dataa voi käyttää (eli onko esim live dataa ladattavissa json-muodossa tai jotain).
Android appiakaan tuskin on valmiina vaan esim simppeli websivu hoitaa senkin puolen (jos kotiverkko riittää niin sen voi laittaa yhdelle raspille, muutoin nettiin jolloin se olisi saatavilla mistä vaan).

Mitä tuohon antenni-keskusteluun tulee niin Daviksella on lisä-lähetin tuuli-anturille jonka avulla tuo 70 m ei liene ongelma eikä mikään. Ilman sitä niin tuo tuulianturihan on langallinen anturi <> ISS. Lämpömittarin ja sademittarin saa toki irti ISS:stä jolloin myös sijoittelu helpottuu.

einari

#15
Onhan noita appeja...
tähän saaa tietojen mukaan rasberry pin ja daviksen muunmuassa..
ja monia muita..
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tools4monitoring.meteo.pws

edit// Vaatii WU:n jotta saa sseman... harmi

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.js.pocket.pws
Tämä sovellus tukee Cumulus, wviewweather, weewx ja Weather Display-ohjelmisto.

einari

Nyt löytyi ok. app.. kotiautomaation puolelta... valitettavasti en löytänyt kuin netatmon sieltä.. se kun on näitä smart home-systeemejä nykyään tuo sääasemakin..
Tuohon voi rakennella kaikenlaista.. vaikka sen hygrometerin... erillisen sellaisen

https://imperihome.com/

Laitoin puhelimeen sen ja näkyy molemmat asemat.. kuva siitä joka näkyy EWN-sivuilla  ;D
pitää asentaa tablettiin ja katsoa layouttia siitä.. grafiikan sai kyllä luurissakin..


weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - torstai, 28.02.2019, 16:44
Onhan noita appeja...
tähän saaa tietojen mukaan rasberry pin ja daviksen muunmuassa..
ja monia muita..
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tools4monitoring.meteo.pws

edit// Vaatii WU:n jotta saa sseman... harmi

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.js.pocket.pws
Tämä sovellus tukee Cumulus, wviewweather, weewx ja Weather Display-ohjelmisto.

Toki appeja löytyy mutta tekeekö ne mitä ollaan hakemassa/haluaa on sitten ihan toinen asia, varsinkin jos aletaan yhdistämään eri "asematyyppejä" kuten esim Davis + parit RasPi-anturit tai jotain vastaavaa ;)

Weewx on softana hyvinkin muokattavissa vaikka mihin - jos osaa Pythonia.

Cool

Pitkästä aikaa koneella ja taas on mielenkiintoisia kommentteja vaikka kuinka.
Tarvitsen nyt aikalisän.
Radiohäirintään ja sakkoihin sen verran, että olette oikeassa, teknisesti.
Mutta k'ytnnössä asun paikassa, jossa kuuluvuusalueella ei asutusta, ei yleisiä teitä, yrityksiä tms.
Eli häiritsen korkeintaan itseäni. Ja sitä en osaa itse edes arvioida.
Purin Davis komponentit 'mastoista' ja konsolia lukuun ottamatta hiljaiselta vaikuttavat.
Varmaa on, että 3v paristot ovat vanhoja ja olen tilannut uusia. Voihan olla, että solar panel kannet ISS ja tuulimittarissa ovat sököt, jonka takia kokeilen seuraavaksi uusilla paristoilla herääkö ISS ja/tai tuulimittari henkiin.
Jos herää, niin lienee syytä miettiä solar yksiköiden (kannet) uusintaa. Jos ei, niin sitten voipi olla adjö Davisille?

Hyviä kysymyksiä teiltä. Joo, rahalla saa (melkein) mitä vaan, olisin iloinen selvitessäni noin 500-700€ budjetilla.

Oma osaamistaso on olematon, jollei vähäisempi kun puhutaan elektroniikasta, joka tekee antennilyhennyksestä ja piirikorttien vaihdosta EU -malliin minulle kyllä ylivoimaisen. Saan varmuudella vaan mustan savun aikaan.
Appien ja softien lanssa olen pyörinyt enemmän, niihin asioihin kykenen vaikuttamaan kohtuudella.

Mutta kuten kirjoitin, nyt on tarkoitus katsoo saanko Davisin enää henkiin ???

Cool

Pysähdyin vielä lukemaan tarkemmin kommenttejanne.
Ootte te kyllä melkoisia taitureita :-)
Mä tuun eri planeetalta tuskailen prusasioita eli mikä se raspi on?

Eikä mulla oo kuin yksi elämä opetella tuota kryptistä elektroniikan helinää.
Toivon totisesti, että Davis herää henkiin, panen kaikki komponentit esim 5m päähän konsolista ja toisistaan, josko signaalikin olis häiriöttömämpi.
Ja sitten kokeilen yhden kerrallaan, löytyykö anturi.

Luin manuaaleja ja jossain mainittiin, että ISS yksikössä pitää olla sama pinniasetus kuin konsolissa. Vaan missään ei kerrota missä se pinniasetus tehtäisiin konsolissa, en löydää sitä. Onko sitä edes olemassa konsolissa, ISS ja tuulimittareista sen toki löydän.
Josko siis olisin konsolin pinnit rähminyt epähuomiossa jotenkin väärin.

(Ps. kaikki anturit (ja konsoli) toimi aikanaan ihan moitteettomasti samoilla paikoilla missä ne lakkasivat sitten toimimasta)