Föhni jäi jollakin päälle

Aloittaja J.Jäntti, lauantai, 16.02.2019, 09:49

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Eilinen päivä (perjantai, 15.02.2019) ei ihan tuntunut Helmikuulta, kun Föhniä puski sen verran, että päivän ja samalla koko kuluvan kuukauden maksimilämpötilat tärähti kerralla tauluun, +7.5°C.
Sinällään tässä ei ole poikkeusta, sillä tätä on tapahtunut suunnilleen puolessavälissä kuukautta joka kerta ainakin FinWX Helsinki-71:llä. Tällä lukemalla päästiin Helmikuun tilastoissa sijalle 2. Kärkeen päästään, jos lämpötila nousee +8.3°C:n lukemiin.

Tämän vuoden Helmikuu toistaa lähes samaa kaavaa, kuin vuosi 2016. Tällä hetkellä 2016 ja tämä vuosi ovat mittausvuosista ainoat, joissa -10°C ei ole rikkoontunut kertaakaan. Vielä on tosin suunnilleen kaksi viikkoa tätä kuukautta jäljellä ja sään ailahtelevan luonteen tuntien, kaikki on vielä mahdollista.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

einari

Muistan vuosikymmente takaa kun opettaja aina puhui föhn-tuulesta ja kaarnatuulista..  ja  nuo viimeaikaiset vaikuttavat ensimmäisiltä sensellaisilta..  roskaa ainakin kovin hangille kertyi. Sitten jos laskee seuraavan jutun mukaisessti 9 viikkkoa sulaan veteen niin pääsiäisen tienoilla tulisi tulvat ja ennen vappua jäät lähtisi, vaikka yleensä vasta äitienpäivän tiennoilla näillä seuduin.

Jotenkin tuntuu että suhtkoht aikainen kevät tullee kun routaakaan ei metsissä ole juurikaan ja pelloillakaan ei juuri enempää kuin 30 cm.. alkaa lumi sulamaan altapäinkin kun muutama vesisadepäivä sattuu kohilleen.. eikä jäätkään kovin paksuja ole ;D

niin, se juttu vuodelta 2015..  oli viiltäviä huoioita  ::)
https://tillmanni.wordpress.com/2015/02/08/kaarnatuuli/

Naruskan Ukka Matinpoika

Täällä Naruskan kairassa jäi föhniin laitttamatta vastukset päälle. Met täällä emännän kanssa jo oottelimma, että mitä keliä se on Sallan alueelle tuomassa, kun parina päivänä on meitin pitäjä erikseen mainittu hankalien olosuhteiden takia.

Noh, aamuyöllä se alkoi muuttua siihen suuntaan, että sisätiloissakaan ei voinut välttyä kuulemasta, kun vinkka ilmastoinnissa vihelteli. Ja sitä kun ei pikkutuulella täällä tapahdu, niin ennen lukemien katsomista jo epäilytti, että tuulee kovanlaisesti. Puuskassa 22,8 metriä. Ja pitkiin aikoihin tuulen vaikutuksesta on kartanolla tullut vahinkokin. Onneksi kuitenkaan opastetaulu tuolla maantien laidassa ei ole kaatunut tuulen voimasta kenenkään päälle. Ennakoimaton haveri, kun tuo kyltti neljätuumaa kanttiinsa olevista runkoparruista on pysynyt tähän asti kaikki tuulet ja tuiskut. Nyt se oli katketa pätkähtänyt läheltä maarajaa, mutta aiheuttamatta kuitenkaan vahinkoja.

Iltaan mennessä on lupailtu tyyntyvän ainakin jonkin verran. Sen verran eilinen nollassa käynti on lumipintaa kivettänyt, ettei lumi aktiivisesti lennä, vaikka PeetBrosTeutari katolla pyörii hullun lailla... ;)

www.naruska.com

Jussa

Täällä kovin puuska oli 18,5m/s, kovanlainen sekin. Tänä aamuna olikin sitten jo tyystin tyventä ja pakkasta rapiat -24 astetta ja tällä hetkellä alkoi lumipyry. Vaihtelee ja viikko jatkaa siitä mihin edellinen päättyi. Torstain perjantain aikana voi -30 olla lähellä ja viikonloppuna taas fööniä tarjolla ;D

Täällä muistelen vanhempien ihmisten puhuneen vasta kolmannesta kaarnatuulesta se 9-viikkoa suliin vesiin, saapi nähdä tuleeko viikon päästä se toinen.