Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

EWN sivusto

Aloittaja weatherc, lauantai, 22.12.2018, 14:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

einari

Tuohon yökukkumiseen senverran että norjalaistunut koulukaveri totesi kerran että siellä mennään ravintolaan vasta kun täällä ne suljetaan.. kotona ensin "pämppäävät" mutta kun oli maanantain vastainen yö kysseessä...  8)


weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - maanantai, 02.03.2020, 10:41
ehkä niin olisi "viisaampi" toimia.. nyt on ollut 7 tuntia asemat kateissa... eikö niitä backuppeja voisi tehdä pala kerrallaan?
ja osan vain kopioida talteen??   8)

Ei ne backupit silleen toimi. Se tekee snapshotin koko virtuaalista kerralla. Se on tiedossa että sen generoiminen hidastaa ja siksi juuri se onkin ajoitettu keskelle yötä. Mutta sen valmistuttua homman pitäisi palautua ennalleen eikä sen generoiminen paria tuntia kauempaa pitäisi kestää.

Hyvä tutkia vähäsen kun ns tilanne päällä eikä purkki kokonaan jumissa...
Current threads_connected = 300
Historic max_used_connections = 308


Myslin SHOW PROCESSLIST antoi jokusen sata näitä:
....localhost | nwnmain | Query   | 24877 | Waiting for table level lock | UPDATE `nwnmain`.`pwsstations`....

No niin, syypää tais löytyä.  :D
Tuo pws-taulukko oli MyIsam:ia vaikka kaikki uudemmat taulukot ovat Innoa ja itse asiassa luulin että tuokin olisi mutta ei näköjään.

einari

#472
Hyvä, että löytyi..  ennen seuravaa jumia ;)

Jota toivottavasti ei tule... ne menee nuo keskiarvot vähän persielleen noin pitkässä katkoksessa...

voisikohan esittää hieman lisäystä... miten olisi hellepäivät... jos niitä nyt ensi kesänä edes tulee...
tosin siinä on hieman säätelemistä kun meidän helle ei ole helle etelämpänä laisinkaan ::)

Edit// Mietin tuota hellepäivien kirjaamista, jos on helle niin sehän on hieman laajempialainen juttu joten pitäisi kai
tehdä se niin että esim. niistä lähimmistä asemista lämpötilan pitäisi olla hellerajan yli vaika 75% jolloin satunnaiset piikit jäisi pois.. myös aika milloin helleraja ylittyy voisi olla vaikka 2-3 tuntia.

Tämä siksi kun on seurannut noita lähistön asemia joista suuri osa on tiesääasemia ja kun tietää niiden sijainnin ympäristöön nähden niin ei saa luotettavaa dataa, esim. nyt aurinkoisina päivinä aamusta auringon noustessa omaan verrattuna nousee lpt äkillisesti kohti korkeuksia.. asteella-parilla vähintään...  ;D

toisaalta voisi ottaa vaika lähimmän fmi:n aseman josta se lpt siihen haetaan.... mutta sekin on tietty ongelma jos asema on ns. merellisen ja mantereisen ilmamassan rajoilla.... 8)

einari

Noita tietokantajuttuja on nykyään pilvin pimein.. yhteensopimattomuus on kai niissä ainut mikä on yhteistä....

Onhan se hieman paradoksaalista ettei pitäydytty paradoxissa ;D
Mutta niinhän se on.. mitä kauemmaksi järjenvastaisesa tai loogisesta systeemistä mennään niin lopputulos on paradoksi 8)
Sinänsä vielä -90 luvulla mentiin niiden prioteettien mukaan ja hommat toimi, noin yleensäottaen ??  ;)

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - maanantai, 02.03.2020, 18:18
Noita tietokantajuttuja on nykyään pilvin pimein.. yhteensopimattomuus on kai niissä ainut mikä on yhteistä....

Noinhan se kyllä vähän on. Mysli, tai MariaDB mitä mulla käytössä, on möhköfantti joskin samalla se yleisin näissä jutuissa, ja samalla ehkä siihen löytyy eniten tukea esim PHP:ssä. Ei siitä pääse ohi eikä ympäri että se on kuin elefantti porsliinikaupassa. :)

EB:n websocketti käyttää taas Aerospike-nimistä tietokantaa joka taas toimii täysin RAM:ssa. Nopea kun mikä mutta siinähän se huono puoli että kaikki data katoaa jos esim käynnistää purkin uudestaan. Mutta EB:n tarkoitukseen just hyvä koska siinä ei tarvitakkaan kuin 2h datat.

Lainaavoisikohan esittää hieman lisäystä... miten olisi hellepäivät... jos niitä nyt ensi kesänä edes tulee...
tosin siinä on hieman säätelemistä kun meidän helle ei ole helle etelämpänä laisinkaan

Taitaa olla niin ettei ne hellepäivät kiinnosta kuin Pohjoismaalaisia, ja niissäkin eri lailla. Norsket laskee kesä/trooppisia päiviä kun me päiviä jossa lämpötila käynyt luuraamassa 25 asteen yläpuolella.
Tosiaan, ongelma niiden laskemisessa on juuri se että on asemia jotka lämpiävät sen asteen/pari kun aurinko alkaa paistamaan. Tiesää-asemat ehkäpä siksi ettei niitä putsata samalla tavalla koska tienpitäjää ei välttämättä tuollaiset 20+ asteiset säät kiinnosta. Turun ohikulkutien varrella oli asema joka ihan ojan penkalla (poistettu tien kärrypolku=>2+2-kaista-laajentamisen tieltä) ja sen lämpötila-purkki oli lähinnä tumman ruskea/musta. :P

einari

Ei näköjään pitäisi ajatella.. eilen ajattelin että on aka hyvin toiminut tämä uusi sivusto... heti meni tilttiin. kun heräsin 03.58 niin otin tabletin käteen ja ajattelin vilkaista säätä, oma asema kyllä tuli mutta aika oli 02... jotain, muualle ei sitten päässytkään :(

onkohan se sama syy kuin aiemmin.... ???

Naruskan Ukka Matinpoika

Kyllähän sitä on kuin kynnetön kissa, kun ei aamutuimaan pääse Toplistaa tutkimaan. Siitä saa niin hyvän kuvan koko Suomen tilanteesta muutamalla vilikasulla.

Tsempit Henkalle ongelman ratkaisuun! Vähänlaisesti sivusto tenii siihen nähden, kuinka paljoa tavaraa se pyörittää... ;)

www.naruska.com

weatherc

En tiedä onko juuri-syypää mutta webbivirtuaalin backuppi se on joka on jumittanut nyt viimeisinä kerroilla. Itse fyysinen serveri ja karttavirtuaali toimineet ok.
Mitään infoa syystä ei löydy mistään mutta voisin olettaa että jos backuppi menee jumiin (eli esim datan siirto backuptilaan jumiaa syystä tai toisesta) niin se vetää myös itse virtuaalin tilttiin. Tai sitten päinvastoin, virtuaalilla käynnissä jotain niin raskasta että vetää backupin tilttiin.

Ainakin teoriassa tuota olisi ehkä mahdollista seurata fyysiseltä purkilta seuraamalla jotain filua tms (jos vaan keksi mitä ja miten) ja jos tiltissä vaikkapa 15 min niin reboottiin koko purkki. Rebootti on ainut toimiva lääke tuohon että saa webbivirtuaalin taas tulille, nimittäin mitään ei tapahdu jos yrittää rebootata virtuaalia vaikkapa Proxmoxin kautta tuossa kohtaa.

einari

Tuossa päivän mittan kun polttopuuhommia tehdessä sai "kärsiä" aika voimakkaasta pohjoistuulesta ja seuratessa taukojen aikana noita tuuligrafiikoita niin heräsi pari kysymystä.. ensimmäinen koskee asemasivun grafiikkaa, aivan eri näköisiä tai siis kokoisia kun vertasi omaa, tiesääasemia ja kauhavan fmi:n asemaa.. ilmeisesti jostain syystä skaalautuu eri tavoin..

Toinen koskee etusivun tuuliväkäsiä, mistä ne tulevat kartalle ja  missä muodossa data on.. kysyn tuota siksi että kun on tuolla omassa tietokannassa keskituuliarvot ja suunnat niin voisiko soveltaa??
Esim. tänään on tuullut koko päivän suunnasta 350-360/0° ja kartassa on suunnaksi tarjonnut jotain 250-60° joka on kuitenkin kaukana todellisuudesta..  8) :D

weatherc

#479
Lainaaensimmäinen koskee asemasivun grafiikkaa, aivan eri näköisiä tai siis kokoisia kun vertasi omaa, tiesääasemia ja kauhavan fmi:n asemaa.. ilmeisesti jostain syystä skaalautuu eri tavoin..

Highcharts skalaa nuo oman pään mukaan, eikä se läheskään aina tee sitä ihan järkevästi. Mennee jotenkin datan maksimi/minimi-arvojen mukaan.

LainaaToinen koskee etusivun tuuliväkäsiä, mistä ne tulevat kartalle ja  missä muodossa data on..

Väkästen data on FMI:n ennustedatasta. Data on GRIB-muodossa josta se on muutettu JSON-muotoon grib2json-ohjelmalla.
GRIB-data on resoluutiolla 0.2°x0.2°, eli datapistetä Euroopan mittakaavassa on rapiat 52000.
Mutta, en ole ollenkaan varma että päivittyvätkö ne tällä hetkellä koska nordicin pikkukarttakin on tyssännyt jo reilut viikko sitten, ja molemmat käyttävät samaa dataa.

Väkäsdata on tän näköistä (tuo on vaan mikroskooppisen pieni ote siitä):  ;D

{,0,0,-1.3,-1.1,-1.1,-1.4,-2.1,-2.4,-1.5,-0.1,0.8,1,1.1,1,0.7,1.6,4.4,6.6,4.6,0.3,-0.6,0.6,1.2,1.6,2.1,2.6,2.8,2.8,2.8,2.7,2.7,2.8,3.2,3.6}