Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

EWN sivusto

Aloittaja weatherc, lauantai, 22.12.2018, 14:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 4 Vieraat katselee tätä aihetta.

weatherc

#460
Meni vähän myöhäseks nuo duunit viime yönä... :P

Ok. Tuo ei pitäisi olla koodin mukaan edes mahdollista mutta, mutta...

Teknisesti ongelman ydin on kohta joka lataa Highcahrts-more.js:än. Jotta käppyrät toimisi asemuasivustojen EWN:ssä ilman filupäivitystä ladataan tuo ohjelmallisesti jqueryn avulla. Ja siinä on tarkistus (50 ms interval) joka odottaa sen latautumista ennenkuin generoi käppyrät. Jostain syystä se generoi siinä käppyrät useaan kertaan eikä saa poistettua interval-asetusta.

Normi sivulla tuossa toimisi jqueryn "ready", mutta koska asemasivujen data tulee ajaxilla (ja siten jqueryn näkökulmasta sivu on latatunut vaikka dataa ollaan vasta hakemassa) niin tuo "ready" ei toimi tässä asiassa.

EDIT: F5:sta tai selaimen cachen tyhjennys että hakee tuoreet filut niin katsotaan onko eroa, laitoin laskurin tuohon käppyrien lataukseen...Mulla nuo käppyrät toiminut ihan ok (Firefox).

einari

Juu,kyllä käppyrät on toimineet ok. klo 13.20 asti.. näkyy viimeinen päivitys olleen silloin... mutta viekö resusseja kun moneen kertaan lataa?

Huomasin sellaista että ensiksi alkoi heittelemään mainoksia yläossaan ja oli hankalaa hakea kun oli namiska piilossa.. sitten alkoi nämä asemat tulemaan moneen kertaan..

mihinköhän kaikki yksityiset asemat ovat kadonneet, niin netatmot kuin muut.. niin kartalta kuin yksityisistä asemista.. ainakin netatmon haku vastasi ok..?

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - keskiviikko, 26.02.2020, 19:15
Juu,kyllä käppyrät on toimineet ok. klo 13.20 asti.. näkyy viimeinen päivitys olleen silloin... mutta viekö resusseja kun moneen kertaan lataa?

Ei palvelimella, koska se hakee datat tasan kerran, mutta selaimessa ehkä koska generoi käppyrät useaan kertaan.
Eniten tuossa oli se visuaalinen virhe kun samat asemat moneen kertaan. Highchartshan on tehty käsittelemään tuhansia ja kymmeniäkin tuhansia datoja.

Lainaus käyttäjältä: einari - keskiviikko, 26.02.2020, 19:15
mihinköhän kaikki yksityiset asemat ovat kadonneet, niin netatmot kuin muut.. niin kartalta kuin yksityisistä asemista.. ainakin netatmon haku vastasi ok..?

Mulla näkyy kartalla ihan ok.

einari

Kyllä ne varaan puoliltaöin näkyikin.. mutta noin iltakymmeneltä kun vilkaisin niin ei ollut enää tie- eikä fmi:nkään asemia
kartalla.. mutta joskus 22.00 tienoilla on palautuneet, käppyröistähän sen näkee...  ::)

Olisi mukava tietää missä oli vika jotta voisi miettiä voiko sille ehdä jotain... peilaan asiaa sitä vasten, että kun katsoin joskus illansuussa käppyröitä, niin salosta ei ollut pertteliä.. vain tiesääasemia...  mutta kuitenkin käppyrässä ei ollut katkoksia. joten hakeeko se tiedot jälkikäteen (samoin naruskan retkeilymaja) 8)

weatherc

Sitä on vaikea sanoa mikä tuon on aiheuttanut koska ei logit sitä kerro.
Mutta monesti tuo ettei data mene perille kantaan tai vain osittain johtuu siitä että loadit katossa eikä haku koskaan tule valmiiksi. Näin on ollut viime kerroilla. Silloin ei tosin sivuillekkaan päässyt....

Yksi mahdollinen voi olla pelkkä myslikin. Siinähän on asetuksissa kaiken maailman rajoituksia ettei se kaataisi koko purkkia, kuten esim maksimi samanaikaiset yhteydet. Ne kun täyttyy niin uudet yhteydet tyssää siihen. Tosi harvoin se käy edes lähellä sitä rajaa tosin. Mutta teoriassa se on mahdollista, mieleen tulee esimerkiksi jos jotain pommittaa geo-hakuja (kuten ennusteiden paikkakuntahakuja) koska samassa myslissä ne ovat kuin muutkin datat. Se ei tietenkään ole optimaalinen tilanne. 

E: Tarkistin myslin ja tosiaan max connections paukkunut jossain kohtaa 301/300 ollut käytössä  ;)

einari

Eipä ole paljoa pystynyt ajattelemaan... ihan itseen liittyvistä syistä ???

Mutta ilmeisesti sen 300 yhtäaikaista yhteyttä tarjoaa se Hetzner.. vai mikä se oli se serverin majapaikka....
Sen mitä muistan Sql-servereistä niin niitähän yhteyksiä voi olla vaikka miljoona ja enemmänkin, resusseista riippuen..

Niinpä katselin hieman noita purkkeja siellä-täällä ja yleisin näkyi olevan joku 150 connects..  joten onhan tuossa tuplasti.

Tuo kuitenkin ihmetyttää... miksi kanta meni jumiin.. eikös sen pitäisi toimia niin ettei päästä sillä hetkellä kun raja saavutetaan.. sitten kun on taas rajan alle niin päästää, monestihan törmää siihen että yritä hetken kuluttua uudelleen kun on kuormitusta..  Toisaalta jos kanta menee jumiin niin eikö se osaa buutata itseään?

Kun ajattelee tulevaa.. niin varmaan yhtäaikaisia käyttäjiä on enenevissä määrin kun ihmiset oppivat tänne(hyvän päälle  8) ) .. Miten voisi sitten estää tuosta syystä tulevan tilanteen.. pitäisikö lisätä sitä Mysql-resussia.. tai jos on vaikka mahdollisuus jakaa vähemmän käytössä olevia toiseen tietokantaan.. vaikka pienempään ja halvempaan palveluun?

Mietin myös tuota että varmaan monella jää tavallaan yhteys auki nossa mobiililaitteissa... kun itselläkin joskus niin käy kun jostain syystä ei sulje sivuja.. pitäisikö siis olla jokin aikakatkaisujuttu, eli kuinka kauan istunnon pituus voi kestää :D

Pitäisi enemmän perehtyä tuohon maailmaan uudelleen.. mutta kun siellä on asiantunteva taho, niin se lienee turhaa resussien hukkaamista ;) ;D

Mietin myös että pitäisikö esim. netatmon lämpötilat tallentaa johonkin vaikka tunnin välein mistä ne voisi hakea tarvittaessa paikaamaan tällaisien syiden vuoksi menetettyjä tietoja.. silloinhan se ei tietenkään auta jos se hakuprosessi tallentaa siihen samaan jumiutuneeseen kohteeseen.. ::)

weatherc

#466
LainaaMutta ilmeisesti sen 300 yhtäaikaista yhteyttä tarjoaa se Hetzner.. vai mikä se oli se serverin majapaikka....
Sen mitä muistan Sql-servereistä niin niitähän yhteyksiä voi olla vaikka miljoona ja enemmänkin, resusseista riippuen..

Niinpä katselin hieman noita purkkeja siellä-täällä ja yleisin näkyi olevan joku 150 connects..  joten onhan tuossa tuplasti.

Resursseistahan se on kiinni, eikä Hetznerillä sinänsä ole mitään asian kanssa tekemistä, heiltähän tulee vain se fyysinen serveri eli pelkkä rauta. Se on sitten käyttäjästä kiinni mitä siihen asentaa ja miten. Nyt en muista mitä myslin oletus-raja on tuossa yhteysmäärässä mutta veikkaisin 100 paikkeilla. Tämän hetken 350:n rajaa pystyy vielä nostamaan hitusen mutta pitää muistaa että kaikki mitä antaa myslille on pois muualta.
Sitäpaitsi, viimeisen 36h aikana maks yhteydet ovat olleet 24 mikä on normaalia tasoa...

Uptime = 1 days 11 hrs 42 min 43 sec
Avg. qps = 455
Total Questions = 58567846
Current long_query_time = 1.000000 sec.
You have 14351 out of 58567870 that take longer than 1.000000 sec. to complete


MAX CONNECTIONS
Current max_connections = 350
Historic max_used_connections = 24
The number of used connections is 6% of the configured maximum.
You are using less than 10% of your configured max_connections.
Lowering max_connections could help to avoid an over-allocation of memory




LainaaTuo kuitenkin ihmetyttää... miksi kanta meni jumiin.. eikös sen pitäisi toimia niin ettei päästä sillä hetkellä kun raja saavutetaan.. sitten kun on taas rajan alle niin päästää, monestihan törmää siihen että yritä hetken kuluttua uudelleen kun on kuormitusta..  Toisaalta jos kanta menee jumiin niin eikö se osaa buutata itseään?

Kaikeeta sä luuletkin  ;D
Ei maar, cpanelissa (webservierin hallintapaneeli) on watchdogi joka uudelleenkäynnistelee webbiin liittyviä softia (nginx, apache, php, mysli yms) tarvittaessa. Ongelma on siinä että sillon kun mysli jumittaa niin se tekee sen huolella ja koko rahan edestä, eli se ei välttämättä saa itseänsä edes sammutetuksi, ja jos saa, niin siihen voi mennä varttikin. Ja sen aikana kun/jos menee ja tekee tyyliin pakkosammutuksen tms niin voi olla lähes satavarma että kannat ovat rikki sen jälkeen.

LainaaMietin myös tuota että varmaan monella jää tavallaan yhteys auki nossa mobiililaitteissa... kun itselläkin joskus niin käy kun jostain syystä ei sulje sivuja.. pitäisikö siis olla jokin aikakatkaisujuttu, eli kuinka kauan istunnon pituus voi kestää

Ei sillä ole merkitystä kuinka kauan joku laite on auki, kaikessa, siis aivan kaikessa on aikakatkaisut. Esim myslissä se on 45 sek. Eikä x sivun generointi kestä kun sekunnin murto-osia normaalisti, jonka jälkeen kyseisen sivun generointi katkaisee yhteyden esim mysliin. Laitteelle tarjotaan valmiiksi pureskeltu stattinen sivu/filu - aina. Eikä samaa filua/sivua generoida kun x sekunnin välein jos sitä kysytään. Eli se generoidaan tasan kerran vaikka olis 10 sekunnin sisään 100 laitetta kyselemässä samaa sivua.

einari

Se on taas häikkää yksityisissä asemisssa, kun taulukoistakin katsoo niin 45-90 min ehto näyttää 474 asemaa.. mutta jos sen ottaa pois niin on pyöreä 0 asemaa... :o

Onkohan se sama syy.. tuntuisi omituiselta kun suurin osa ihmistä nuukkui silloin euroopassa alkamisajankohtana.. 03.38 oli viimeiset ajat..  tai mistäs sen tietää millaisia "yökukkujia"  lännempänä asustelee  ::)


weatherc

Tuohon aikaan aamuyöstä johtunee snapshotin eli backupin teosta. Se vetää sen aika piippuun ajoittain kun se tehdään siinä sivussa. Toinen (ja nopeampi) tapa olisi sammuttaa koko virtuaali sen ajaksi. 

einari

ehkä niin olisi "viisaampi" toimia.. nyt on ollut 7 tuntia asemat kateissa... eikö niitä backuppeja voisi tehdä pala kerrallaan?
ja osan vain kopioida talteen??   8)