Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

EWN sivusto

Aloittaja weatherc, lauantai, 22.12.2018, 14:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 4 Vieraat katselee tätä aihetta.

weatherc

#280
Tiesäät päivittyy nyt 5 min välein 10 min välin sijaan  8)

Ei taida Netatmojen rain_24 toimia. Kaikki lähistön asemat näyttävät nollaa vaikka sataa (tullut pari milliä). Sateiden intensiteetti toimii kylläkin.

einari

Sehän on hyvä kun tilaa sai siivoamisella... pakkaa käymään vähän joka asiassa niin. :D

itsellä oli lisännyt nyt ok.. karvan verran enemmän mitä muut läteet näytti... johtunee noista desimaaleista..
ilmeisesti yksi dalon netatmoista on jotenkin lisännyt sateita, mutta oletan ettei eilistä (18 mm)...(punakorvaantie) kun joku sade ilmeisesti puuttuu.. kun laskee esim käppyrästä.. tai vertaa erääseen lähistön aemaan hieman koilliseen 8)

Mietin tuossa että nuo käppyrät otta sen sateen joko live- tai luultavasti tunnin sateesta.. niin pitäisikö ja voisiko sen laskea niistä sen aikaa kun se 24 tunnin sateen vastaus on null.. vihtelee aika paljon niiiden määrä.. eilen illalla oli yli puolet selllaisia ja tänä aamuna noin kolmasosa....

Kun mietin tuota sinun siivoamista... ja vertaa sinne mitä niillä on dataa netatmoista.. onhan se aivan eri luokkaa.. ei taida 10-kertoimet riittää.. jos 100 tai 1000:tkaan, oletettavasti vie aikaa tonkia virhettä... vaikka niille sen kertoisikin ajankohtineen milloin ilmaantui.. (26.12.2019 klo. 06.00 UTC) ::)

einari

 :o :o
On tainnut tuo takkuilu aikaa rutkasti... ilmeisesti alkaa olemaan kuosissa jo...

Mietin noita kuukausi- ja vuosiarvoja.. ne voisi hakea paremman puutteessa getmeasurella... vaatii tosin sekä pääpurkin ja moduulin mac:it, hain esim Terråk:in sateet tälle kuulle, tähän aamuun  klo 06.10 saakka, saalis oli 280,7 mm joka on sama kuin netatmon dashboardissa kyseiselle asemalle..(ewn:ssä hieman enemmän jostain syystä) ja viime vuoden joka kuukauden sateet mielenkiinnosta.. aika isoja määriä on vuosisateetkin..

Limiitti tosin on pieni..1024.. mutta senkin pystyy varmaan kiertämään.. tai valikoi asemat joista hakee..
Vielä oli nuu-tilassa noin 30 %, eli 24 asemasta 7...

einari

Olen miettinyt...
Ja saanut taas yhden vastauksen että uusin viestini on siirretty pääAPIpukarille ;D

Jäsentelin taas asiaa>>
1. getstationdata näyttää oikein asemasta riippumatta..mm smartmixin (se kolmannen osapuolen) kun valitseee suosikiksi.
2. getmeasure näyttää oikein asemasta riippumatta..
3. Netatmo weathermap näyttää oikein  pikkuikkunassa.. ja kun ottaa suosiksi.. niin julkinen data dashboardissa oikein..
4. Cache antaa vastauksen samalla hakuehdolla 10 minuutin välein, milloin muutos on tapahtunut?
5. Yhtenä päivänä rain_24 on ok.. toisena null ja taas kolmantena ok.

Herää kysymys.. onko kaikissa SAS:n levyjärjestelmissä sama cache käytössä... voisiko syy olla siinä?? kysyn vaan mielipidettä weatherc?

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - tiistai, 14.01.2020, 18:15
Herää kysymys.. onko kaikissa SAS:n levyjärjestelmissä sama cache käytössä... voisiko syy olla siinä?? kysyn vaan mielipidettä weatherc?

Todennäköisesti on. Ei olis mitään järkeä pitää yllä useampaa cachea.

einari

Mutta... Siinä on yksi mutta...
Loogisesti ajatellen välimuisti ei voi toimia noin.. toissapäivänä ok, eilen null, tänään ok...  ai niin nyt on huominen.. olisipa tänään ok..  8)

Loogisesti ajallen se voi toimia noin, jos kaksi eri cachejärjestelmää vuorottelee keskenään, toisessa 10 min. cache ja toisessa 30 min cache.. ,Lisäksi reaaliaiainen no-cache... on soppaa on kerrakseen..

Eniten tässä ihmetyttää  se, että miksi se rain_24 välillä siirtyy sinne publicdataan, miksi taas ei.. jotenkin tuntuu että se on se ache.. tai niiden tyerät algoritmit..

Niinpä pistin ajatuksia ranskaan.. allekirjoitin vaatimattomati.. he kaikki ovat teknisiä spesialisteja... ja siirtää eteenpäin.. niinkö maailma on muuttunut ::)

Hi Jawad,

I have been thinking...
I'm still logically thinking about the problem .. when no change >>

facts:
1. getstationdata will display correctly station regardless .. eg smartmix (it's a third party) when selecting as favorite.
2. getmeasure looks correct station no matter ..
3. Netatmo weathermap looks right in the little window .. and when you favor .. then public data in the Dashboard correctly ..
4. Cache responds with the same search criteria every 10 minutes, when did the change occur?
5. One day rain_24 is ok .. another day is null and again third is ok ...
"To be, or not to be, that is the question" .. (Shakespeare, Hamlet)

one of my question .. do all SAS disk systems use the same cache and same version ... could the reason be there ??

Of course, the reason may also be that you are not interested in sharing public data or that it is not a priority. But one thing interests me a lot .. and to be honest, is the public data that Yr.no receives is the same as me or someone else doing the getpublicdata query?
I didn't want to get the wrong answer ....

thanks no circular explanation
even if i just ask for opinion :-)


Have a great day,
Vesa
Amateur..

Ukka Mainpoikaa ei ole kuin yksi.. minunkaan koko etunimeä ei liene kuin alle 25.. tuota kuitenkin käytän yleensä.. mutta jatkan einarina.. rakkaan koirakavern kunniaksi 8)

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - keskiviikko, 15.01.2020, 02:25
Mutta... Siinä on yksi mutta...
Loogisesti ajatellen välimuisti ei voi toimia noin.. toissapäivänä ok, eilen null, tänään ok...  ai niin nyt on huominen.. olisipa tänään ok..  8)

Miksei voisi?
Jos ei välimuisti saa dataa kannasta niin data on tyhjä.

Esim. Mulla ollut käytössä pitkään memcache joka toimii myslin välimuistina. Käytössä se on ollut lähinnä sellaisten datojen kanssa jotka päivittyvät hitaasti tai ei ollenkaan (esim geodatat). Tämä siksi koska memcache päihittää myslin nopeudessa mennentullen varsinkin jos kysyy dataa vähän isommasta taulukosta. Jos sille syöttää "väärää dataa" niin välimuisti palauttaa sen samaisen väärän datan välimuistin olemassaolon ajan.

Toinen esimerkki joka toimii samalla periaatteella. Avoimissa datoissa on usein cache-velvoite. Esim YR:llä taitaa olla tunti. Jos YR:in API antaa väärän XML-ennusteen niin sivu näyttää tätä väärää tunnin ajan koska se ei hae uutta ennenkuin tuo tunti on umpeutunut.

einari

#287
Lainaus käyttäjältä: weatherc - keskiviikko, 15.01.2020, 11:28
Miksei voisi?
Jos ei välimuisti saa dataa kannasta niin data on tyhjä.

Mutta kun sitä dataa on kannassa.. otin viimeisimmän 24h datan.. samaa näyttää nuo puhelimen apit.. tosin nyt jo 1.8mm ja räntää sataa :D

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - keskiviikko, 15.01.2020, 13:52
Mutta kun sitä dataa on kannassa.. otin viimeisimmän 24h datan.. samaa näyttää nuo puhelimen apit.. tosin nyt jo 1.8mm ja räntää sataa :D

Se ei vielä riitä, on monta mutkaa matkassa ennenkuin se on päätynyt cachehen asti ja oikeassa muodossa  ;D

Yksi esimerkki: Teet json-filun dataa varten. Mutta yhdessä datasta puuttuu hakaset ("teksti") tai sisältää väärässä muodossa (ei UTF8-muodossa) olevia "ääkkösiä". Tulos: tyhjä.
Eli voi olla että koodin mukaan sade-arvo pitää olla numeerinen mutta se ei jostain syystä ole sitä. Se että lukema on visuaalisesti numero ei tarkoita että se olisi numeerinen, etkä näe sitä onko se vai ei. Eli tietämättä oikeata syytä noihin null-arvoihin niin tuossa vain yksi mahdollisista ongelmista. Esim nuo käppyrät ovat just tällaisia tiukkapipoja, jollei numero ole sen mielestä numeerinen niin ei tuu käppyrää. Eikä se riitä että arvot ovat decimal-muodossa kannassa, eli numeroita, ne pitää vielä erikseen ajaa (float):in läpi että se hyväksyy ne.

einari

Sehän tässä kummastuttaa... eilen tuli ok.. tänään taas ei.. ::)