Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

EWN sivusto

Aloittaja weatherc, lauantai, 22.12.2018, 14:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

#170
Lainaaseurailin tuossa muutamia kuten windyä, yr, fmi, ja meteocentreä.. oikein missään ei osunut samaan paikkaan sateet..
joten jospa se esittämäsi on ok..

Sitä ei tiedä kuinka vanhaa data on kun se tulee kartoille. Mutta esim euradarin kuva päivittyykin vain 15 min välein. Kun taas nordicin käyttämä FMI-data on "niin tuoretta kun tuutista saa", eli muistaakseni noin 4 min kun se tulee julki FMI:n serverillä. Siihen pari minuuttia lisää prosessointia kunnes tulee nordicin kartoille. Pitää myös muistaa että esim komposiitin teko useasta lähteestä ei välttämättä ole ihan parin sekunnin homma.
Toinen asia missä on eroa on se alin dbz-raja jossa sadetta näytetään kartalla. Asia kun ei ole niin yksinkertainen että joko sataa tai sit ei. Vaan siinä tihkusateen alapuolella on "sadetta" joka näkyy tutkadatassa muttei ilmassa. Silloin kun nordicin tutkadatan väsäsin oli yritys laittaa tuo raja samalle tasolle mitä FMI:n kartoissa.

LainaaKäväisin liukastelemassa varhain aamulla seinäjoella ja katsoin puhelimella karttaa.. piti päivittää ruutu kun ei näyttänyt kuin sijainnin asteet.. kotona taas wi-fin kautta näkyi kaikki.. oliko sattumaa vai mikä lie syynä..

En oo vielä testannut sitä wifin ulkopuolella muuta kun luurilla täällä kotona ja silloin se on saanut sijannin ok ja näkynyt ihan ok.

weatherc

Pientä kokeilua ennusteessa...
Päivät ovat nyt klikattavia - avautuu tuntiennuste.
Tuntiennusteessa pientä ahtautta, todennäköisesti yksi arvo liikaa rivillä. On tietty mahdollista laittaa jorkut arvot tooltippeihin, kuten nyt on puuskatuulen kanssa. Ja ei, nuo 0% ja 0cm eivät ole jäämässä näkösälle vaan on tässä rakennusvaiheessa vaan mukana....

einari

Ihan hyvin tulee näkyviin..pc:llä ja tabletilla ok. luurissa vie enemmän tilaa.. mutta haitanneeko tuo..  ;D

Niin.. mietin sellaista että ehkä siihen versioon joka tulee laajempaan näkyvyyteen pitäisilaitta nappi ja infolaatikko jossa hieman avaa etusivun toimintaa.. lisäksi siellä voisi olla mainittu kattavammin mistä ainakin asemakohtainen data tulee..
Toisaalta voisi se tieto olla vaikka siinä tooltipissä... vaikka suluissa FMI, Tie, PWS, Netatmo.. ja jos jotain muita tulee niin niistä..  Olisi ainakin.. jollei muuta niin kohteliasta tuoda esiin datan tuottaja/lähde... 8)

weatherc

Ainakin omassa luurissa menee ne kahdelle riville eikä se ole tarkoitus. Ruutu kun on pieni (pixeleissä laskettuna) niin yhdelle riville tarvis saada.

LainaaNiin.. mietin sellaista että ehkä siihen versioon joka tulee laajempaan näkyvyyteen pitäisilaitta nappi ja infolaatikko jossa hieman avaa etusivun toimintaa.. lisäksi siellä voisi olla mainittu kattavammin mistä ainakin asemakohtainen data tulee..
Toisaalta voisi se tieto olla vaikka siinä tooltipissä... vaikka suluissa FMI, Tie, PWS, Netatmo.. ja jos jotain muita tulee niin niistä..  Olisi ainakin.. jollei muuta niin kohteliasta tuoda esiin datan tuottaja/lähde...

Krediitti/lähde-tiedot tulevat, jo senkin takia että suurin osa 3:en osapuolen datasta vaatii sen, mutta toki myös ihan kohteliasuudestakin.
Jonkun sortin infolaatikko on ollut myös mielessä, pitäisi vaan tehdä se niin että sen saa sammutettua, ja että kartta muistaa sen, ettei joka kerta ole tilaa viemässä.

Sääennusteeseen on tarkoitus tuupata FMI Harmonie 4:nä ennustemallina hämmentämään soppaa. Eli siten olisivat MET.no met_public_forecast, SMHI, FMI Hirlam sekä FMI Harmonie.
Tosin FMI:n mallien datat avoimessa datassa ovat kovin lyhyet kattavuudeltaan, n 48h.

einari

Jaahas.... mikähän nyt tökkii kun ei päivity data minnekkään EWN:n sivuille.. viimeksi 04.14:köhän se oli...

viidestä asti olen ihmetellyt että missä tieto luuraa.. olen katsonut getpublicdataa jossa ok.. olen katsonut weathermappia jossa ok.. olen katsonut puhelimen netatmon ja smartmixinin appia jossa ok.. sitten katsoin tätä jossa melkein ok.. silloin kun viimeksi näkynyt niin oli hieman pitempi väli... http://my.meteoware.com/en/109216/today/
Olisiko se sotkenut pasmat.... ::)

Sen huomasin getpublicdatasta että antoi 10  minuutin välein lämpötiladatan ilman että tässä.. required_data.. mitään, ovatkohan muuttaneet sitä cacheaan lyhyemmäksi....

weatherc

Ainakin äsken näytti Netatmot olevan datassa ok mitä katselin...

Ennusteessa ei PoP eli sateen todennäköisyys toimi, koskee sekä julkista että koeversiota. Tässä vaiheessa ei pientäkään hajua vielä mistä johtuu...

einari

Huomasin itsekin että oli palautunut.. mitään muuta erikoista en havainnut kuin että silloin 4 kieppeillä oli lpt muuttunut -0.1° > tasan 0 ja kymmeneltä kun oli taas linjoilla niin 0 > -0.1°... WU:ssa näkyi olevan koko ajan.. hämärä homma ;D

Oli niitä netatmoja noin 300, paitsi ainakin minun ::)

Siinä noita katsellessa.. tai oikeastaan eilen perttelin tuulia vilkaistessa ja vähän muitakin niin tuli mieleen että miten se max day-arvon sinne saisi, siis siihen asemakohtaisen datan juttuun uudessa versiossa.. nythän se on niissä mittareissa vain, antaisi puuskaisuudesta paremman kuvan??


weatherc

#177
Lainaus käyttäjältä: einari - maanantai, 09.12.2019, 13:01
Siinä noita katsellessa.. tai oikeastaan eilen perttelin tuulia vilkaistessa ja vähän muitakin niin tuli mieleen että miten se max day-arvon sinne saisi, siis siihen asemakohtaisen datan juttuun uudessa versiossa.. nythän se on niissä mittareissa vain, antaisi puuskaisuudesta paremman kuvan??

On puuska-data mukana noissa "pikkutaulukoissa", sitä näytetään vaan tarvittaessa eli kun puuska-arvo > tuuliarvo.  ;)
Max puuska-arvoa ei taida olla saatavilla riittävän laajasti että siitä olisi mitään oikeata hyötyä. Kaikista virallisista se jäisi uupumaan tai nojamaan itsekerättyyn arvoon joka perustuisi niihin joka 5 min/10 min arvoihin eikä siten olisi lähelläkään totuutta.

einari

Katselin Netatmon uusia sivuja.. hakee yhdellä.. eli reguired_data tyhjänä sen 10 min. välein, ei puhuta cachesta enää mitään... en ainakaan löytänyt.>> https://dev.netatmo.com/apidocumentation/weather#documentation
siellä tulee haussa myös tuo curl-x ja sun muuta> kuva...

weatherc

#179
Lainaus käyttäjältä: einari - torstai, 12.12.2019, 16:59
Katselin Netatmon uusia sivuja.. hakee yhdellä.. eli reguired_data tyhjänä sen 10 min. välein, ei puhuta cachesta enää mitään... en ainakaan löytänyt.>> https://dev.netatmo.com/apidocumentation/weather#documentation
siellä tulee haussa myös tuo curl-x ja sun muuta> kuva...

Pitääpi tutkia tuota jahka saan FMI Harmonien lisättyä ennuste-dataan, ainakin pikakokeilussa netatmon sivujen kautta toimis. Näyttää olevan "city" ja street" myös datassa eli sijannit saisi nykyisin suoraan datasta mikä hyvä asia.