Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

EWN sivusto

Aloittaja weatherc, lauantai, 22.12.2018, 14:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - keskiviikko, 06.11.2019, 07:09
Mitenkähän se talo on rakennettu.. siis mitä materiaaleja käytetty. Puutalossa ainakin yleensä melko hyvä kuuluvuus, jollei ole alumiinipaperilla vuorattu ja selektiivilasit vaihdettu... Kivitaloissa huonompi tai melkein olematon.. liekö tiilestä talosi.  ::)
itse kun vaihdoin tähän vanhalle puolelle ikkunat niin kuuluvuus heikkeni jonkinverran.. tosin ei ole selektiivit.. argontäytteiset vain..

Itseasia on rakennettu vuonna 60-joskus, ei 70-joskus...Ei ole tiiltä muuta kun päädyt ja parit asuntojen väliset väliseinät, ja ne ikkunat, normi tuplalasit vuosmallia yhtä vanhat kun itse talo...

Kuistilla jossa MOI sai yöllä 55M tuli nyt 35M...Ja kun laittaa luurin tähän läppärin viereen niin 5M...

einari

Jospa asuntosi on alumiinipaperilla vuorattu.. sopisi hyvin tuohon aikakauteen..  heijastaahan se radioaaltoja takaisinpäin...
Jos on sitä paperia niin seinissä kuin välikatossakin niin olet suojattu kosmiselta säteilyltäkin ::)

Lainaus jostain rakennustietokantasivustolta. oliko se nyt rakennustarkkailija.com.. muovi teki vasta tuloaan silloin höyrynsuluksi.. "Tässä on syytä mainita vielä muovikalvot, jotka tulivat rakentamiseen mineraalivillan myötä sisäpuoliseksi ilmanpitäväksi kerrokseksi (ilmansulku, höyrynsulku)  1960-luvulla. Muovia edeltävä tuote oli alumiinipaperi, jossa alumiinikalvo oli kiinnitetty voimapaperiin. Tuote tuli markkinoille 1940-luvun lopussa ja sen nimi oli Alumit-paperi. Sitä käytettiin lämmöneristeenä onteloissa ja kosteussulkuna puurakenteisissa ulkoseinissä ja erityisesti saunan seinissä (käytetään edelleenkin)."

tuosta lisää... https://www.telia.fi/asiakastuki/liittymat/puhelimen-kaytto/sisakuuluvuuden-parantaminen..
Mitenkähän Ukan ristipolarisaatio toimii.. ei ole enää kuitenkaan asiasta maininnut... :D

weatherc

En yhtään ihmettelis.
Aikoinas kun BO-tutkaa väsäilin täällä kotona niin piti viedä noin 3 metrin päähän pihalle että alko toimimaan.

Vikoja löytys myös toinen, modeemi/reititin. Vaikka sen vie ulos niin ei suostu 4G-moodiin vaikka sekä mokkula (Huihain E3276) että reititin (Dovado) ovat 4G-sellaisia....Eikä resetoinnista ollut mitään apua siihen..

einari

#133
Sen suhteen saa varmaan syyllistä etsiä siitä mokkulasta... olethan päivittänyt sen, kuitenkin näyttäisi tukevan sekä 4G ja LTE verkkoa tai sitten sim-kortista..Voihan sekin olla viallinen.. tyttären työliittymä pätki mutta oma liittymä toimi hyvin 2 simmin puhelimesssa.. syy oli operaattorin...

Itsellä on Huawei LTE E5186 5G/4G-reititin ja on toiminut moitteetta... vain pari kertaa on pitänyt buutata kun joku laite kadottaa wifin.. kummallakin kertaa TV.  Syy voi olla kyllä siinä kun puhelin ja tv on samasssa 5G-wifissä... en tarkemmin ole tutkinut.. muut on siinä alemmassa taajuudesssa..

Edit// reitittimen tyypissä oli 1 vaihtunut 3.. tyyppi korjattu :D

einari

Nytköhän weatherc:n yhteydet meni.. kun ei näy perttelin asemaakaan?  :o

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - torstai, 07.11.2019, 08:26
Nytköhän weatherc:n yhteydet meni.. kun ei näy perttelin asemaakaan?  :o

Eip, vaan sen katomainen johtuu tästä: http://www.finwx.net/forum/index.php/topic,5382.0.html

Liitteenä eilen illalla tehty speedtest puhelimellä, sisällä  8) :o

einari

#136
Mikäs se näin suuren nopeudenlisäyksen sai aikaan?
toimiiko mokkulakin paremmin......

edit// teitkö nuo aikaisemmat testit wlanin kautta.. joten liittyykö tuo kernelin kaatuminen  kenties tähän hitausongelmaan?

edit2// Olisi kai pitänyt katsoa tuota Dovado-reititintä aiemmin.. ilmeisesti mokkula on siinä kiinni ja se raspin wifi on sotkenut koko systeemin.. no oppia ikä kaikki. Tänään oli uutinen että oppimisen kannalta pitäisi olla epäonnistumisia 15% jotta oppiminen olisi tehokasta..  ;D

No ainakin sen opimme että virheet voivat johtua todella yllättävistä syistä.. jos tuo ylläoleva nyt pitää paikkansa 8)

weatherc

Testit oon tehnyt sekä puhelimella että wlanilla. Tuo 96M tulos tuli lähellä ikkunaa josta "suora yhteys" kohti mastoa (lähinnä metsää ja peltoa välissä). Toisaalta lienee myös tuuria.
Vikaa lienee myös mokkukassa/Dovadossa, tehnyt muutaman testin jossa puhelin ihan mokkulan vieressä ja puhelin on aina saanut huomattavasti paremmat lukemat. Nuo siten että molemmissa Telian simmit. Tänään päivällä luuri 50M, mokkula/dovado 10M. Ja kyllä, mokkulassa uusin firmis sisällä.

Sääaseman raspi oli kiinni letkulla dovadoon :)

einari

Oletko kokeillut sitä mokkulaa suoraan läppärissä.... että meneekö siinä 4G tai LTE-moodiin?
tuolla oli jotain dovadoon liittyvistä ongelmatilanteista, juurikin nopeuksien tippumisesta ja sunmuista ristiriitajutuista..
https://yhteiso.elisa.fi/mobiililaajakaista-8/4g-mokkulan-liittaeminen-reitittimeen-150411

Onko tuo systeemi toiminut joskus paremmin/ jos niin milloin ongelmat alkoivat olisi varmaan hyvä lähtökohta....
Tuosta aikaisemmasta kommentistasi päätellen ei kovinkaan hyvin kun operaattorin ja cellmapperin karttoja epäilit  ::)

Minä ainakin olisin tuskastunut moiseen tilanteesen.. siksipä sailyttelen vanhempaa 4G-reititintä vielä varalla... siinä lukee edessä Sonera, että muutaman vuoden vanha.. ja taitaa mokkuloitakin olla muutama laatikossa, 3g- taitaa yksi olla 4g:kin versio  :D

weatherc

Olen..

Yksi syy lienee tässä, joka pätenee kaikkiin vanhempiin mokkuloihin:

Lainaa
Vs: Huawei E3276s-150 firmware päivitys

Kyseessä on tärkeä päivitys 4G verkossa toimivien laitteiden osalta. Verkkoon ollaan käyttöönottamassa uusi LTE-M teknologia, jota varten näitä mokkuloita ja mobiilireitittimiä päivitetään. Jos mokkulaa ei päivitä ja verkko alkaa käyttämään uutta LTE-M teknologiaa, niin mokkula ei pääse enään kirjautumaan 4G -verkkoon. Datayhteydet toimivat silloin vielä 2G ja 3G verkoissa, kunnes laite päivitetään.

Telian verkkoon julkaistaan vain Telian hyväksymät ja testaamat laitepäivitykset.

https://yhteiso.telia.fi/t5/Puhelinliittymat-ja-mobiilinetti/Huawei-E3276s-150-firmware-paivitys/td-p/185322