Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

EWN sivusto

Aloittaja weatherc, lauantai, 22.12.2018, 14:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

weatherc

LainaaNo nyt on asteissa väriä....  mukava seurata miten lämpötilat menevät vyöhykkeittäin..

Värit vaihtuu 4 asteen hyppelyissä, tosin aika pienin askelin koska tuossa nuo värit täytyy olla aika tummat että numerot näkyisi.

LainaaJos linux ei ymmärrä sijainnin jakamista.. (  8) ) niin miten olisi vaikkapa sellainen ajatus että keskittäisi maakoodin perusteella vaikkapa 5-6 tasolle..

Ei oo linukasta kiinni. Wintoosa-aikaan antoi ihan samat paikannukset. Mutta ongelma ei sinänsä ole mikään iso.
Läppäri/pc-käyttäjälle voi hyvin laittaa tuo pöpeliikköönkin menevän, maa on kuitenkin oikea.Olettaisin että suurin osa kävijöistä on palailevia joten sen voi laittaa tallentamaan edellisen kartan sijannin niin että seuraavalla kerralla jatkaa siitä. Toisaalta pc-kävijämäärä on nykyisin se pienempi osa, mobiileja taitaa olla jo 70% ellei enemmänkin.
Mobiilit kun saa oikean sijannin GPS:in avulla niin nehän saa sen aina kohdilleen.

LainaaNythän salo on vielä maailman napa

No mutta, sehän on maailman napa  8) (not)

einari

#101
Sijainnin käyttö alkoi hieman tökkien.. nyt sentään pääsi kun laittoi keksipurkin auki.. alussa pääsi kun haki sijainnin karttapaikkaan tai retkikarttaan..  Se on hyvä kuitenkin tuo sijaintihaku kun nykyään ollaan aika liikkuvaista sorttia.. varsinkin nuoriso...  ;D

Tuosta Gps-paikannuksesta.. Senverran on tullut samoiltua lapin jängillä ja tämän seudun metsissä että olen huomannut että sijaintitiedon haku saattaa olla hidasta.. siis sen oikean kun ollaan amerikkalaisten ja venäläisten sateliittien varassa.. siihen lisättynä harva matkapuhelinmastotieto saattaa sekin viedä ns. metsään.. eli heittoa saattaa olla kilometreissä. Joskus kotioloissakin olen huomannut saman kun on ottanut sisäisen wi-fi-verkon jostain syystä pois puhelimesta niin paikannus menee yleensä pitkästi naapurikunnan puolelle.. eli entisen salonkylän, nykyisen Lappforssin korkeaan mastoon, 10 km:n päähän .. vaikka oma on vajaan 2 km:n päässä... Sitten se seikkailee vähän sateliittitilanteesta riippuen minuutista-parista jopa lähemmäks 10 minuuttiin ennenkuin löytää kotiin ;)

Oikeasti nykyään kai käytetään avusteista Gps:ää, eli A-Gps,jossa noilla seuraavassa kappaleessa olevilla vermeillä on siinä päärooli..

WLAN-tukiasemien sijaintitietokanta laajentuu jatkuvasti erityisesti älypuhelimien ja mobiililaitteiden GPS-tietojen avulla. Mm. Googlelle välittyy reaaliaikaisesti kaikkien em. laitteille näkyvien WLAN-tukiasemien paikkatiedot, mikäli käytössä on sopiva laite (Android) ja/tai Googlen palvelu (Google maps). Suomen WLAN-tukiasemat (lähes kaikki) on paikannettu ja uudet tukiasemat paikantuvat hyvin nopeasti tietokantoihin. Ainakin Apple ja Microsoft keräävät vastaavaa tietokantaa.

Siitä taitaa olla vuosia kun perttelissä on windows jakanut tietoa...  8)

Edit// Selvennän vähän edellistä.. kun haetaan sijaintia niin se hakee sen paikkatietokannasta jossa on juurikin nuo edellämainitut tukiasemat jotka nopeuttavat paikan määrittämistä.. parhaimmillaan siis jopa minuutteja. Oma wlan kun pysyy paikallaan niin on kotioloissa nopeampaa.. sitten kun menet jonnekkin muualle.. etsitään ympäristöstä uutta paikkatietoa ja se on hieman hitaampaa jos loytyy niitä wlan-tukiasemia.. mutta jos niitä ei ole lähistöllä ja on matkapuhelinmastojen sekä satelliittien varassa niin homma käy hitaammaksi.

Tuohon karttaan olisi esim. siihen zoomausnappien yläpuolelle sijainnin hakunappi.. tokihan sen saa päivittämällä sivun, mutta ainakin luureja silmälläpitäen olisi ehkä paikallaan.. tuo uudelleenlataus vie aina saloon ensiksi, toisella kerralla voi tulla oma paikka.. tai sitten kolmannella... pari kertaa vei sinne jyväskylän alapuolelle ennenkuin suostui halumaa paikkaa näyttämään.. siinä napin takana voisi olla paikkamerkki.. ja laatikko jossa kertoo sijainnin ???






weatherc

Sijantihaku siihen tulee kyllä  :D
Ainakin näillä kulmilla on tuo luuri kyllä aina saanut sijannin oikein, ja suht nopeastikkin. 

LainaaSiitä taitaa olla vuosia kun perttelissä on windows jakanut tietoa...

Ei siitä niin kauaa ole. On se $softin W10 kakkoskäyttiksenä tässä läppärissä. Ei vaan oo pahemmin ollut tarvetta sille "vähään aikaan"  8)

einari

Täällä maalla on mukavaa.... ;D
Toista se on siellä ruuhkasuomessa.. et voi välttyä mastoilta, tai muilta wlan-purkeilta  8)

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - lauantai, 02.11.2019, 18:33
Täällä maalla on mukavaa.... ;D
Toista se on siellä ruuhkasuomessa.. et voi välttyä mastoilta, tai muilta wlan-purkeilta  8)

Niin onkin ;) Ei täällä ruuhkasuomen periferiassa niitä mastoja liiaksi ole, peräti 2 kpl "kuuluvuusalueella", molemmat parisen km eri suuntiin...Ei niillä paljoa paikanneta kun siihen tarvitaan väh 3...Tuloksena myös suht avuttomat nopeudet oli operaattori mikä tahansa, toisilla huonot ja toisilla vieläkin huonommat..

einari

Lainaus käyttäjältä: weatherc - sunnuntai, 03.11.2019, 00:28
Niin onkin ;) Ei täällä ruuhkasuomen periferiassa niitä mastoja liiaksi ole, peräti 2 kpl "kuuluvuusalueella", molemmat parisen km eri suuntiin...Ei niillä paljoa paikanneta kun siihen tarvitaan väh 3...Tuloksena myös suht avuttomat nopeudet oli operaattori mikä tahansa, toisilla huonot ja toisilla vieläkin huonommat..

Asia ei ole ihan yksiselitteinen..  laskin perttelin ympäriltä karttapaikan avulla pikaisesti että on ainakin 7-8 mastoa jotka luultavasti osallistuvat paikannukseen myös..  sillä ei sovi unohtaa GSM- GRPS- ja UTMS-verkkojen eri taajuuksia..

Kun laittaa tämän ohjelman (Network cell info lite) kapulaan ja valitsee sieltä yläpalkista RAW, niin alkaa tulemaan takuulla enemmän kuin 2 mastoa, toinen on cellmapper.. mutta on ehkä hankalampi käyttää... Itsellä tulee 4-6  verkkoa riippuen missä suunnassa puhelinta pitää...  8)


weatherc

#106
Lainaus käyttäjältä: einari - sunnuntai, 03.11.2019, 08:03
Kun laittaa tämän ohjelman (Network cell info lite) kapulaan ja valitsee sieltä yläpalkista RAW, niin alkaa tulemaan takuulla enemmän kuin 2 mastoa, toinen on cellmapper.. mutta on ehkä hankalampi käyttää... Itsellä tulee 4-6  verkkoa riippuen missä suunnassa puhelinta pitää...  8)

Tuo Network cell info lite anto itse asiassa tasan 2 mastoa :P
Toki onhan täällä mastoja mutta pitää muistaa ettei kaikki ole kaikkien operaattoreiden käytössä. On myös radio/tv-mastoja. Eli ei ne kaikki maastokartan mastot ole puhelinmastoja...

Jotain kertoo myös se että niin FMI kuin YR:n ennusteapsit menee luurissa aina naapurikylään, jonne ilmateitse 2.5 km. EWN:än ennusteen paikannus osuu taas ihan oikeaan kylään...

einari

No.. jos wifin kautta niin 2-3 mastoa näkyy, sitten pelkällä puhelimella niin 4-5 ja jos ottaa dataroaming-eston pois niin 7-8 mastoa..  eihän sitä suomessa tarvi... eikä enää ruotsin rajalla.. :D

Yr laittaa paikannimeksi  Sulkakoski..   eli pari naapuritaloa.. tuo fmi osaa nyt paikantaa.. kun käynnistin puhelimen uudestaan.. Noissa puhelimissa on se huono puoli että saattaa lukita jonkun sijainnin.. jos käyttää matkalla jotain sovellusta joka hakee senhetkistä sijaintia.. kuten kävimme paremman puoliskon kanssa taannoin kyläilemässä Alavetelin takamailla ja katsoin lyhyempää reittiä kotiin ja laitoin maastokartan nauhoittamaan.. Niinpä Gåsjärvi, Kruunupyy oli siinä Fmi:n apissa sijainti..

kokeilin celmapperia ja antaa 10 mastoa.. ihan normiasetuksilla..

Huomaahan sen navigaattoristakin, joskus kestää kauankin ennenkuin löytää satelliitteja.. ja antaa oikean sijainnin..

weatherc

#108
Oma Huihai luuri saa yleensä sijannin hyvinkin nopeasti, ja itse luuri saa kyllä oikean sijannin, vika on noissa YR/FMI apseissa.
Tuo Network-apsi pläjäytti täpän postilaakoiden kohdalle suunnilleen ;D
EWN:än ennuste antaa aina Perttelin sijanniksi joka löytyy ewn:än kannasta noin 25 m etäisyydellä täältä, tarkistettu/korjattu aikonas manuaalisesti  8)

Mitä mastoihin tulee niin tämä on tunnetusti vaikeata seutua kaikelle radioliikenteelle eikä operaattoreita kiinnosta pätkääkään. Ei ole koskaan kiinnostanutkaan. "Luvatut" 150M nopeudet 4G:llä ovat todellisuudessa 5-10M. Öisin voi päästä "peräti" 25M:iin jos hyvä tuuri käy...

Takaisin aiheeseen niin saatu tuo paikannus toimimaan :)
Jos klikkaa kartasta (mistä tahansa) niin avautuu iso valkoinen ikkuna  8)

einari

Onhan siellä jo muutakin kuin valkoinen ikkuna.....  ;D
Mukavia paikannimiä Etelä-pohjanmaalla, tarkemmin Lapualla