Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

EWN sivusto

Aloittaja weatherc, lauantai, 22.12.2018, 14:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

einari

Onkohan ne kaapattu itään.. kun tekivt Airistolla ratsioita... ;D

Ei vainen.. mutta voihan se olla jotain kiusaa.. Tosin on tuolla Mapboxissa ollut muutoinkin häikkää, en yhtäkkiä muista mainitsinko Netatmon Mapboxista huomaamani bugin joskus netatmojen alkutaipaleella EWN:n sivuille, Hrisoyn saaren osalta Islannista.. lentokenttä keskellä merta ::)

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - tiistai, 12.02.2019, 20:03
Ei vainen.. mutta voihan se olla jotain kiusaa.. Tosin on tuolla Mapboxissa ollut muutoinkin häikkää, en yhtäkkiä muista mainitsinko Netatmon Mapboxista huomaamani bugin joskus netatmojen alkutaipaleella EWN:n sivuille, Hrisoyn saaren osalta Islannista.. lentokenttä keskellä merta ::)

Kuulunee samaan ongelmaan mitä Affenanmaakin, eli jätetty saarien aukot pois jolloin tuloksena on pelkkä meri. Sillon kun tuota tutkailin joulu-tammikuussa niin niitä samoja ongelmiahan löytyi ympäri Euroopan rannikkoa sekä myös Islannissa.

einari

Törmäsin tänä aamuna pieneen ongelmaan.. josta enemmän Netatmo-osiossa ;D

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - keskiviikko, 20.02.2019, 07:50
Törmäsin tänä aamuna pieneen ongelmaan.. josta enemmän Netatmo-osiossa ;D

Haamu/väärät sateet ovat aina olleet ongelma toplistaa ajatellen ja tulee aina olemaan. Syyhän on simppelisti se ettei EWN voi tietää ovatko ne 4 mm haamua vaiko oikeaa sadetta. Toplista itsestäänhän toimii periaatteella SET toprain = rain WHERE toprain < rain
Toinen ongelma on se että tapa jolla sade ilmoitetaan vaihtelee jonkin verran rippuen softasta, toiset nollaa klo 00, toiset klo 06, toiset vuoden vaihtuessa jne...JOS olisi vain yksi softa käytössä niin pystyisi tietty paremmin tekemään sen pillin mukaan mutta kun ei ole. Ja siitä on turha stressailla sen enempää...Esim mainittu 4 mm häviää jo melkein kk-tason sateen virhemarginaaliin koska mikään näistä aparaateista ei ole niin tarkka sateen osalta että voisi sanoa että "on se oikea" (toki yksi tekijä on myös asennus-ympäristö).

einari

#84
En minä liioin stressaa sitä, kunhan pyrin tilanteeseen jossa ei olemattomia sateita ole.. tiedän myös ettei näillä vermeillä liioin saa kaikkia sateita kiinni..

Niinpä eilenillalla antaessani tibilias nervelle, eli säärihermolle, 10 Hz taajuudella ja 250 mikrosekunnin pulsseilla puolisen tuntia sähköä hoitaakseni lannerangan hermojuurivauriota oheisongelmineen  Tens-laitteellani, se ilmeisesti aktivoi myös ajatuksia... sitä en tiedä että hyvällä vai huonolla tavalla... (läpyskät laiteaan nilkkaan sisäkehräsen alapuolelle ja yläpuolelle, viimeksimainittu vähän takapuolelle.. tämä vain tiedoksi että sillä tavalla hoidetaan myös noita urologisia ongelmia joita saattaa näille vuosille kertyä sinnetänne.. lähinnä vessassajuoksemista vähentää)  ;D

Niin.. ajattelin että jos yhdistäisi luonnon juttuja, separaattorin(lapsena oli kotona sellainen jolla maidosta erotettiin kerma ja rasva..) pontikankeittosysteemin, kompessorin, jos vaatii paineistuksen..  typpijäähdytyksen ja läpivirtaustegnologian... ei siitä tässä enempää mutta ilmeisesti VAISALA luki ajatukseni kun oli laittanut oheisen prosyyrin videoineen ilokseni tänään 01.30.. että älä turhia mieti.. meillä on jo hyvä innovaatio  8) 8)
https://www.vaisala.com/en/forward-scatter-fd70-series
lisäys// samasta  suomeksi
https://www.vaisala.com/fi/lehdistotiedotteet/2018-10/vaisala-tuo-markkinoille-uudet-innovatiiviset-anturit-nakyvyyden-ja-vallitsevan-saan-mittauksiin

edit// netatmo nollaa puoliltäöin.. siis aikavyökkeen mukaan missä on...

weatherc

#85
No niin,

https://beta.euweather.eu/index.php on taas saanut kartan :)
Kehissä on Openmaptiles master-versio jossa nuo saari-ongelmat ovat korjattu. Tämän hetken kartta on koe, data vaatii vielä pientä hienosäätöä mitä tulee rannikkoviivaan/järviin niin että tulisi tarkempaa dataa pari zoomitasoa aikasemmin.

Tekeillä on myös ns "hiilshade"-tiilet, eli vuoristo-varjostus. Tämä auttaa siihen ettei se kartta olisi niin "litteä". :P

Kysymys: Mikä olisi hyvä väritys?
Koekartta käyttää Klokantechin terrain-tyyliä, mutta kumpi parempi, vaalea vai tumma kartta?
Tämän hetkinen vaatii ainakin pientä säätöä mitä tulee nimiin, mm että Venäjältä näkyisi vaan yksi nimi ja sen sellaista.

Niin,jos joku on kiinnostunut tekeen tuollaista Openmaptiles mbtilesiä niin levytilaa se vaatii sen reilut 250 GB jos Eurooppaa meinaa tehdä ;)
Ja tottakai, mahdollisimman hyvä prossu ja paljon RAMia :)
Ja aikaa. Tuolla purkilla joka raksuttanut tätä versiota niin Euroopan importtaus ja generointi kesti sen 4-5 vrk. RAMia 16 GB ja Intelin i7-2600 mutta veivattavalla HDD:llä  :P
Tuo siis pelkästään mbtilesin generointiin, itse valmiin mbtilesin koko vaihtelee mm valittujen zoomitasojen ja datan määrän mukaan. Tämän hetkinen, jossa tasot 4-12 ja jossa poistettu mm rakennukset ja poi:t on palttirallaa 3 GB kokoinen.

einari

Kun kukaan ei ole kommentoinut.. nin jospa avaisi näin...

Vaalea on ehkä silmiä hivelevämpi... monessakin asiassa  ;D

einari

No niin...

Oikeastan ajatuseni ovat enempi sääasemat-sivuilla, vaikei siitäkään olisi haittaa jos se ennustekäppyrä olisi pidempi. tyyliin 1/4/7 päivää vaikkapa tai sitten vielä pidempi ;D

Olen pitempään hiemman miettinyt tuota sääasemat osiota... ensinnäkin sen suhteettoman suuri koko näytöllä kuin näytöllä..  joten olen ajatellut näin...(tuo Farmit.net-sivusto hieman auttoi jäsentämään ehdotustani)  >>

Ensinnäkin, kun elämme digiaikaa, niin nuo mittarit lienevät kuitenkin antiikkia... saman asian saa kerrottua muutamalla rivillä josta ilmenee tämänhetkinen säätila kyseisellä, valitulla asemalla.

Toinen seikka on nuo käppyräboksit.. lultavasti sisältävät osin tarpeetonta tietoa.. lähtökohtaisesti ajattelen että ne voisi yhdistää sillä tavalla että olisi jokin järkevä graafinen pohja johon data haetaan, esimerkkinä voisi käyttää vaikkapa sen farmitin sivuilla olevaa kuukausitaulukkoa sekä päivä että kuukausihavaintoihin..

Se, miksi erotin nämä kaksi asiaa johtuu siitä että mielestäni riittää kuluvalle päivälle vain sen päivän käppyrät ja muu historia olisi kuukausitaulukoissa päiväkohtaisilla ylin-keski-alin-arvoilla ja esitettävät suureet voisi huolella valita.. nämä asiat voi hyvinkin esittää yhdellä taulukkopohjalla.. kunhan on vain valinta päivä/kuukausi.. mietin myös sitä että ehkä viikon kierto voisi olla paikallaan päiväkohtaisessa taulukossa..  datahan näyttäisi olevan tallessa EWN:n kannassa ainakin vuoden ajalta(käppyröiden kertomaa) ehkäpä kuukausikohtaista voisi kasvattaa pidemmäksi vaikkapa asemakohtaisen historian osalta pienentämällä edellisten kuukausien dataa vain tarvittaviin, edellämainittuihin tietoihin.

Tehoisan lämpösumman tulisi ehdottomasti säilyä ja rinnalle voisi ottaa koko vuoden lämpösummakertymän.. ja tietenkin mahdollisuus  vertailla edellisiin vuosiin sitä mukaan kun vuosia kertyy..

Laitan sen mallitaulukon.. tuo kumulatiivinen sadekertymä on mainio....  valitsin lähistöltä kyseisen aseman kun samat sateet kuin minulla ::)

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - torstai, 05.09.2019, 12:58
No niin...

Oikeastan ajatuseni ovat enempi sääasemat-sivuilla, vaikei siitäkään olisi haittaa jos se ennustekäppyrä olisi pidempi. tyyliin 1/4/7 päivää vaikkapa tai sitten vielä pidempi ;D

Paljon hyviä ideoita joista osa ainakin ollut itselläkkin mielessä :)

Tuosta ennusteesta sen verran että totta toki käyrän saa pidemmäksi mutta pikku ongelma on siinä että datan tiheys YR datassa tippuu 6 tuntiin jo 4 päivän kohdalla. Eli sen jälkeen ei kovin hääppöstä käppyrää saa aikaseksi.
Ja tosiasiahan on se että 4+ vrk datallahan on oikeasti lähinnä viihdearvoa. Sillä miltä sää todellisuudessa on viikon päästä sillä ei ole mitään tekemistä.

Tässä on taustalla tietty se että rahalla saa tietenkin, parkeerammalla rekkalastillinen €uron seteleitä Forecan toimiston pihaan Espooseen tai FMI:n pihaan Kumpulaan saa tietenkin jos millä tiheydellä 10 päivään asti. Forecan datahan on täysin maksullista ja FMI:n avoin ennuste yltää hikiseen 2 vuorokauteen.

weatherc

Näin sairaslomalla ja (lähes) pakkolevossa ollessa ehtii nörtteilemäänkin kun kädet ja pää kuitenkin toimii :)

Kysymys koskien sääasemia, miten ne pitäisi näyttää kartalla?
Pallerot vai esim kartan pohjavärin sävy lämpötilan mukaan ja klikkaamalla karttaa näyttää lähimmät?
Minipallerot testissa betasivulla