Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

EWN sivusto

Aloittaja weatherc, lauantai, 22.12.2018, 14:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Idea joka tuli mieleen....

Windyllä on stylet kartat (siitä llienee kaikki samaa mieltä), meillä on PWS-dataa 8k:lta asemalta sekä n 1k tiesääasemalta. Windyä voisi ainakin heitin FAQ:in mukaan kiinnostaa PWS-data. Miksi siis keksiä pyörä uudelleen tuon etusivun kartan osalta jos parempaan tulokseen voisi päästä yhteistyöllä?  :)

einari

Kysyvä ei tieltä eksy...  ;D

Olisihan se helpompi tapa.. kuin tuunata omia karttoja.... tosin näkyy kikenlaisia pluginsseja olevan leafleftiin..
ja OSM:ään.. tällainenkin löytyi jolla voi itse tehdä jonkinmoista muokkausta..
http://umap.fluv.io/fi/

einari

hups.. olipa värikäs beta-kartta ???

weatherc

#33
Lainaus käyttäjältä: einari2 - sunnuntai, 30.12.2018, 18:34
Kysyvä ei tieltä eksy...  ;D

Ei niin. Toki Windyn API:n (joka löytyy Githubista) ilmaiskäyttöraja on aika alhainen, 5000 unikkia visitorssia päivässä. Ja siinä olisi vaan (surkeahko) GFS datana. Jotta saisi Euroopalaisia malleja haluu ne riihikuivaa 720 USD verran vuodessa, eikä se edes nostais tuota käyttörajaa. Eli rahat pois niiltä joilla enemmän liikennettä pätee myös siellä. Eli siinä tulee myös mietittäväksi jatkuvuus eli mitä sitten jos kävijämäärät kasvaa ja tuo raja ylittyy?
Mutta pystyishän siihen laittaa omaakin dataa esim: http://surfwx.seaspatial.com/

Lainaahups.. olipa värikäs beta-kartta

;D ;D ;D


weatherc

#34
Tutkimalla windy:n ja nullshoolin Githubeja saa pikkasen kuvaa siitä miten nuo kartat on tehty.
Esim että itse kartta-data (kuten rajat) on nullshoolissa toteutettu topojson:lla. Tällaiset numeeriset filut tuuppaa vaan kasvamaan isoiksi/hitaiksi jos paljon dataa. Nullshoolissahan tuo kartan tarkkuus rajojen osalta on aika matala eikä sitä pysty zoomaamaan kovinkaan lähelle. Periaatteessahan tuollainen kartta ei tarvis kun maarajat sekä rannikkoviivan. Paikkakunnat pystyy kirjoittelemaan muulla tapaa.

Esim FMI:n tutkadata on Geotiff-muotoa. Sen pystyisi ainakin teoriassa piirtämään suoraan Leaflettiin sopevalla plugarilla. Tosin siinäkin on koko hidaste, n 15 MB. Pitääpi ottaa talteen yksi tutka-tiffi jahka tuo luvattu myrsky tulee lähemmäs jotta siinä on jotain dataakin. GRIB-datan (eli muoto jossa ennustedata on) pystyy konvertoimaan vaikka mihin muotoon (Geotiff, Geojson ym) joten se ei sinänsä ole ongelma. Jos ajattelee vaikkapa euroopan-kattavaa tuulidataa niin sen tarttes saada tiilimuotoon tai ainakin niin että kartta hakis vaan näkyvän alueen.

Jatketaan tutkailuja :)

einari

Katselin tuota Beta-(noita)tuulikarttaa (karttoja)... aika lähellä on mitä muuallakin.. mutta tuo suunta näyttäisi että mangneettiset navat ovat nyt kääntyneet toisinpäin.. mikä tapahtuneekin ennenpitkään...  ;D

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari2 - maanantai, 31.12.2018, 18:43
Katselin tuota Beta-(noita)tuulikarttaa (karttoja)... aika lähellä on mitä muuallakin.. mutta tuo suunta näyttäisi että mangneettiset navat ovat nyt kääntyneet toisinpäin.. mikä tapahtuneekin ennenpitkään...  ;D

Oikeaan suuntaanhan ne menee, etelä-lounaasta tuulee selkämerellä.  :)
Pitää myös muistaa että joillain kartoilla saattaa nuolet mennä vastakarvaan mihin me ollaan totuttu, on ihan astuskysymys että menevätkö tuulen suuntaan vai tuulen suunnasta.
Toisaalta, tuo ei ole vertailukelpoinen muihin koska muut käyttävät pääsäntöisesti surkeahkoa GFS:ää datana mutta tuo onkin FMI Hirlam-mallin dataa  ;)

einari

#37
juu.. visuaalisesti suunta on oikea mutta asteet alareunan laatikossa eivät...  esim. täällä nyt pitäisi olla noin 204° ja kartalla noin 16°  ::)
oletuksena siis että mistä tuulee.. eikä minne tuulee  ;D

Edit//
Tuollainen juttu löytyi, pitää varmaan huomioida eri kartoilla..  ::)
https://macwright.org/lonlat/

weatherc

Juu, sitä laatikkoa en oo seurannut, enkä ole tutkinut miten se nuo laskee. Datahan tulee 2 eri arvosta u- ja v-tuulesta, josta lasketaan sekä nopeus että suunta.

Zalama

Lainaus käyttäjältä: weatherc - sunnuntai, 30.12.2018, 12:15
Windyn visuaalisesta tyylistä tulee yksi tärkee osa siitä että rannikkoreuna (eli coastline) on silleen varjostettu (mikä on kyllä kivan näköistä :)) Tuo Mapnik mikä mulla käytössä tiilisoftana ei osaa sellaista jotta olisi voinut tehdä ne valmiiksi, eikä tuossa mbtiles:ssä ole coastline-dataa jotta sellaista olisi voinut kokeilla sillä tyyli-jutskalla.
Toinen on että nuo väritetyt kartat ovat gradienttejä eli värit muuttuvat pehmeästi. Nuo kovat reunat omissa säätiileissä on itse asiassa häirinnyt itseäni ainakin alusta asti mutta niille ei mitään voi tuossa toteutus-tavassa. Esim sadetutkahan on huomattavasti pehmeämpi väreiltään mutta se toteutetaan eri tavalla (geotiffistä eikä grib/shapefilesistä).

Kaikenlaista hauskaa pystyisi tekemään esim Mapbox Studiolla https://www.mapbox.com/gallery/# mutta siinäkin on ilmaisraja vaivaiset 50000 tiiltä...
Vielä kun saisivat tuo ennusteen siirtymään pehmeästi, niin olis tosi komea. Nyt kun laittaa playn päälle niin nykii ikävän näköisesti...