Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

EWN sivusto

Aloittaja weatherc, lauantai, 22.12.2018, 14:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

Lainaus käyttäjältä: weatherc - lauantai, 18.01.2020, 18:44
Aaah, juu, kyllä sellaisen saadan siihen lisättyä. :) Kuten myös sadepäivät.

On se lumensyvyys mietinnässä, kunhan ensin keskii helpon keinon saada indetifioitua asema. Yksi keino vois olla jotain tämän tyylinen: kysy salasanaa => lähtetään aseman sähköpostiin => jonka jälkeen olisi mahdollista päivittää syvyys.
Täällä ei oo pelkoa että ihan heti joutuis lumenkolaushommiin  ;D

Sehän hyvä.. tuo tehoisahan ei kerro muuta kuin vain kasvukauden ajalta.. näillä seuduin yli puolet vuodesta jää yleensä ulkopuolele.. tästä vuodesta ei tiedä... tuleeko aikainen vai myöhäinen kevät.. :D

Vaikka ilmeisesti yöllä lunta sataa.. niin ei vieläkään pysyvämpää olotilaa siitä tule.. ei ennen helmikuuta... ei liioin ole tarvinnut käynnistää ruohonleikkuria.. nimittäin lumihommien  takia kuin kerran tämän "talven" aikana.. näkyy tuossa kivikossa vihreää verikurjenpolvi... tai harmaasellainen pukkaavan, no ne saattaa talvehtiakkin joskus lehdessä.. 8)

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - lauantai, 18.01.2020, 17:36
Olisiko tuohon helppoa keinoa että se päivän isoin jäisi voimaan... eikä olisi pahitteeksi vaikka se seuraisi koko vuorokautta koska on sattunut että on vaihtunut nulliksi kesken päivänkin...?  sen ei kuitenkaan tarvitsisi joka hetki sitä tehdä.. 2-3 tunnin väleinkin riittäisi, tai tunnin. :D

Kokeillaanpas tuon tapaista eli
- ensimmäinen päivitys klo 00:00 jälkeen (= uusi vurokausi) sade nollataan
- tämän jälkeen päivittyy vain jos uusi arvo on isompi kuin jo kannassa oleva arvo

einari

Voi  :D ;D 8)olla että toimii.. mutta jos nollaantuu hieman yli netatmolla.. pitäisikö olla seuraava haku, eli 00.12
No nyt alkaa olla informaatiota aika monipuolisesti.. varmaan niiltä osin melkein kuosissa ;)

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - lauantai, 18.01.2020, 22:48
Voi  :D ;D 8)olla että toimii.. mutta jos nollaantuu hieman yli netatmolla.. pitäisikö olla seuraava haku, eli 00.12
No nyt alkaa olla informaatiota aika monipuolisesti.. varmaan niiltä osin melkein kuosissa ;)

Tuo aika on siis aseman datan aikaleimaa, ei aika jolloin päivitys tehdään.
Eli vaikka päivitys tehdään vaikkapa 00:08 niin voi data olla vielä edelliseltä päivältä => ei nollausta.
Hmm...datassahan on erillinen aikaleima sateelle, rain_timeutc, kysymys kuuluu vaan että päivittyykö se vain kun muutosta tapahtuu vai "5 min välein"...Vois oikeastaan laittaa se menemään kantaan ja katsoa mitä eroa niissä on.

einari

#304
Ehkäpä siinä ratkaisu..

Katselin tuossa että islanti,ranska, englanti yms on kovin tyhjiä.. sitten katsoin että näkyykö kap verdeä... jossa paljon suomalaisetkin lomailevat.. ei löytynyt... mutta löysin tällaisen tiesääaseman.. joka kuuluisi johonkinpäin naapurimaata ;D

Sitten oli afrikan sarvessa Bitti. niminen asema... mikähän se oikein on... kun siellä etiopiasssa on vain yksi netatmo addis ababassa ja korkeus, ilmanpaine eikä lpt natsaa yksiin...   ::)

Kun hain googlesta tuota ruottin tiesääasemaa skövden seutuvilta niin törmäsin veljekset Wennströmin sivuihin..
vähän samansuuntaista ideaa pelkillä tie ja meteorologisilla asemilla... https://www.vackertvader.se/kattilakoski..  ::)

weatherc

Juu, tuo rain_timeutc voisi toimia sateen nollauksessa. Mitä evijärveä seurasin niin eroa noissa ajoissa on muutama sekunti. Ei paljoa jos noin on aina ja kaikilla mutta sitähän ei tiedä.

Näin pikaisesti katsottuna näyttää siltä että tuo netatmo-häkkyrä kaatuu jossain kohtaa hakua. Syystä ei hajuakaan näin tutkimatta. Se myös selittäisi miksei vrk-nollaus toiminut eilen koska sen tarkistus tehdään lopussa.

einari

jotain hämminkiä minun aseman osalta.. nimi oli ainakin muuttunut pelkäksi evijärveksi.. kartasta ei pääse mutta kiertämällä pikku lenkin niin siihen asemasivulle kyllä.... ?

tora

Ihan sama juttu täälläkin Aseman nimi muuttunut Pöytyä Isonpalonkulmasta pelkäksi Pöytyäksi eikä pääse karrtasta eteenpäin.

weatherc

Netatmojen haussa "pikku" probleema, PHP tappaa häkkyrän kesken prosessin. Edellinen onnistunut haku jolloin päässyt loppuun asti 09:12, silloin kestänyt haku vajaat 9 minuuttia. Mitään syytä ei näy logeissa, jos ajaa sen komentoriviltä niin tulee "Killed".

Mitä nimenvaihtoon tulee niin hmmm, en ole siihen koskenut... ???

Kartalla on tuoreus-raja, eli datan pitää olla rittävän tuoretta näkyäkseen, asemasivulla tuota ei ole.

einari

Kaippa sitä dataa tulee ranskasta.. ainakin vanha asemasivu päivittyy.. viimeksi 12.46 ja samoin yksityiset-taulukko.. keresi tulemaan uusi aika.. 12.56 :D