Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

EWN sivusto

Aloittaja weatherc, lauantai, 22.12.2018, 14:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

einari

#260
windy käyttää sitä cams ja cams.eu juttua johon on ilmainen lisenssi siellä ecmwf sivuilla...
Edit// laitoin vähän lunta sadekippoon... näkee miten nyt nollaantuu...

weatherc

Tuo ensemble voisi olla kiinnostavakin, sehän on keskiarvo 7 eri mallista joista FMI:n SILAM on yksi (vaikka FMI olikin muuttanut Norjaan yhdellä heidän infosivuilla ;D).

einari

saa nähdä kestääkö puolilleöin tuo sade enne nollausta ;D

Selvisikö sieltä ensemble:stä käyttökelpoista tietoa?

weatherc

Hyvinhän se näyttää säilyvän ainakin tänään :)

En tutkinut sitä sen tarkemmin vielä, koitetaan saada nuo muut ensin johonkin kuosiin. Kuten saada päivittäisdataa ainakin vähän taakseppäin tuosta käyrädatasta. :)

weatherc

Pitää tutkia milloin nuo tiesäiden sademäärät oikeen nollaantuu Digitrafficin datassa. Laitoin yhden aseman jossa sadetta keräämään dataa joten katsotaan...

Netatmo Salla, Naruskantie on nyt Ukan pyynnöstä Salla, Sorsajoki  :)

weatherc

Löysin pikku bugin kk- ja vuosisateiden laskennassa...Koskenee kaikkia joissa lukemat lasketaan EWN:än toimesta, eli käytännössä kaikkia muita paitsi perinteisiä PWS-asemia.
Edellisen päivän sateet lisätään yksi päivitys liian myöhään, eli esim 00:05 eikä 23:55. Tällöin, jos aseman sademäärä nollaantuu klo 00, lisäys on aina pyöreä nolla.  ::)

Tiesäiden Digitrafficista tuleva sademäärä nollaantuu klo 04 UTC eli 06 suomen talviaikaa   :o
Tuo vaatii pientä hubbabubba-koodia jos haluaa sen nollaantuvan klo 00  :P

einari

Minnekköhän katosi viesti... no uudelleen lyhyempänä.. tuo tiesää-nollaus saattaa liittyä ajaltaan tienpitoon.. ei tarvi 2 päivän sateita tiemestareiden ynnäillä määräillessään aurauskalustoa liikkeelle...  :D

Oma asema on taas null, ollut eilisaamusta 10.12 lähtien.. data kyllä menee sinne ja tunnin osalta siirtyy public-dataan, muttei 24 tunnin osalta.. kuvista sen näkee..

laitan viestiä tästä netatmoon... oletettavasti tilanne koskee muitakin kuin vain minua.. toisissa asemissa näyttää tulevan ok... niitä oli noin 70.. mutta sademittareita on enemmän.. tosin osa saattaa olla kaapin päällä.. ja osassa pakkasen puolella ilman sulatusta....

einari

Nyt taas näkyy omat sateet.. muttei esim. alajärven netatmon sateet....  illalla laitoin viestiä että saattaa mennä pari päivää ennenkuin vastavat ja korjaavat (jos osaavat, ongelma alkoi 24.12 jouluna.. olleet taas tumpelot tuuraajat asialla  8) )

weatherc

#268
Tiesäiden sateet...Purkkakoodia kerrakseen  8)
Lähtökohta oli se että mysli "tekisi työt" ettei tarvi sekoilla PHP:n aikavöhykkeiden/date:n kanssa varsinkin kun sopassa on käytössä 2 eri aikavyöhykettä (UTC ja Suomen aika)....

Kun datan päivä vaihtuu Suomen aikaa lisätään kk- ja vuosisateisiin edellisen päivän lukema. Samalla otetaan talteen samainen lukema (precCheck) Tämä on vielä helppoa:
$utctime=datan aika UTC:ssä
$precsum=Digitrafficista saatu sademäärä
RRTime=aikaleima jolloin "vrk-nollaus" viimeksi tehty, päiviteään samalla kun max/min-lämpötilat nollataan

UPDATE `nwnmain`.`road` SET precCheck = '$precsum', Mprec = Mprec+precSum, Yprec = Yprec+precSum WHERE DAYOFYEAR(RRTime) != DAYOFYEAR(CONVERT_TZ('$utctime','UTC','Europe/Helsinki'))


Klo 00 Suomen aikaa - 04 UTC otetaan erotus jotta saadaan puolen yön jälkeen tulleet sateet. Tämä lukema tellennetaan myös toiseen kohtaan myöhempää käyttöä varten (precOff)
PDATE `nwnmain`.`road` SET precOff = ($precsum-precCheck), precSum = ($precsum-precCheck) WHERE (HOUR(CONVERT_TZ('$utctime','UTC','Europe/Helsinki')) >= 0 AND (HOUR('$utctime') NOT BETWEEN 4 AND 21)

04 UTC - 24 Suomen aikaa saadaan vrk sademäärä ynnämällä yhteen precOff (eli 00 EET-04UTC satanut määrä) sekä Digitrafficin sädemäärä
UPDATE `nwnmain`.`road` SET precSum = ($precsum+precOff) WHERE (HOUR('$utctime') >= 4 AND HOUR(CONVERT_TZ('$utctime','UTC','Europe/Helsinki')) >= 6)

8) :o

Se mikä pitää tarkistaa tai koittaa ottaa selvää Digitrafficista on että nollantuvatko ne 04 UTC myös kesäaikana vai onko se 06 Suomen aikaa vuoden ympäri. Jos se on 06 Suomen aikaa vuoden ympäri niin tuo koodi olisi huomattavasti helpompi kasata...

Seurannassa on asema 5011 (eli Virolahti) joka sattui sopivasti kohdille että siellä oli ollut sadetta ja ainakin viime yöna laski sen oikein kun ensin sain sen toimimaan...Asema saattaa vaihtua jos kaakkoon tulee pouta kesken seurannan :P


weatherc

FMI:n data oli hetken pois pelistä kun - yllätys, yllätys - joku oli unohtanyt tyystin sen että lakkauttavat API-key:n. Tänään sitten lakkauttivat API-key:llä olevat osoitteet klo 11. Osoitteet muutettu ja taas pitäisi pelittää  8)