Yleiset keskustelualueet > EWN - European Weather Network

EWN sivusto

(1/108) > >>

weatherc:
Einari tuossa otti puheeksi ihan hyvän aiheen eli EWN:än sivuston kökköisyys jos niin sanoo. Se on hyvin tiedossa täällä päässä mutta asialle ei ole vaan saatu tehtyä mitään. Eikä välttämättä tapahdu kovin nopeasti tulevaisuudessakaan mutta asiastahan on aina hyvä aloittaa keskustelulla/sunnittelulla jotta ei mennä ns perse edellä puuhun :)
Eli nyt saa ja pitää kertoa oman mielipiteen sekä omat ideat/aatokset   :D

Jos katsotaan lähtökohdat....Eli vuoden 2018 tilastoja...
1. Liikenne, n 900k sivulatausta
2. Maakohtaisesti NL 36%, FI 18%, SE 12%, DE 4%.....Tulppaanimaan immeiset käyneet ahkerasti siis...
3. Sivukohtaisesti:
   - radar.php eli pelkistetty BO-tutka 20%
   - stations.php eli asemasivut 15%
   - / eli etusivu 3%
nuo noin pikaisesti laskettuna 25 eniten visiteeratun sivun lukemista.
4. Asemia n 8000

Einarin linkkaama balticseabuoy.com-kartan tyylinen jutska on ollut aikasemminkin mielessä. Olisi helppo klikata esim halutusta kohdasta ennuste eikä tarvis säätää paikkakunta-nimien kanssa. Noin esimerkiksi.
Kyseinen kartta laittaa kaiken datan suoraan html-koodiin mikä ei sovi EWN:lle asemamäärän takia. Siitä ei tule kuin hidasta, isoa ja tökkivää. Tuolla baltic-kartalla se vielä käy kun asemia ei ole kun vähän. Eikä jättipitkän js-koodin tuuppaaminen html-koodiin ole kovin Google-ystävällistäkään...

EWN:än nykyinen kartta hakee datat kartan näkyvälle alueelle mikä pienentää datan kokoa mutta voi hidastaa datan latautumista kun sitä pitää joka kerta hakea serveriltä. Eli kysessä on kompromissi koon ja nopeuden suhteen.

Yksi ongelma on myös se että EWN:ssä on monta eri dataa jota teitty olisi kiva pystyä yhdistämään samalle kartalle,
- asemadata
- salama- ja muu tutkadata
- ennustedata tekstinä
- ennustekartat
- mahdolliset muut datat (liikenne?)

Yksi ehdoton on että sivun pitää olla responsiivinen eli skaalatua ruudun koon mukaan niin että myös toimii. Ruutujen leveyksiähän on tänä päivänä kaikkea 320 px ja 2000+px välillä. Varsinkin pienet ruudut tuo oman haasteensa siinä ettei koko ruutu olisi täynnä namiskoja eikä tilaa varsinaiselle datalle jäisi...

EDIT: Unhohtus yksi asia, PHP-versio. Nykyinen EWN rouskuttaa PHP5:lla. Uusi pitäisi ehdottomasti saada 7:lle. Palvelin-teknisesti, se on helposti tehtävissä koska dedillä on molemmat ja pystyy esim ajamaan subdomainia eri versiolla. Sivu-teknisesti taas ei välttämättä niin läpihuutojuttu koska jokainen sivu pitää tarkistaa/korjata että toimii 7:lla...

HERE:ltä (eli ent. Nokia-mapsit) tuli jonkin aika sitten jotain infoa uusista ilmaisista jutuista, pitää tutkia niitä tarkemmin jos niistä saisi jotain ideoita.

einari:
Katselin tuossa vähän googleakin.. se netatmon tyyppinen weatherflow käyttää sitä.. siinä asematiedot tulee aika kattavasti näkösälle klikkauksella.. tosin pienempikin ikkuna siltä osin voisi olla, puutteena on siinä ettei ole esim. lpt näkyvissä kartalla oletuksena... saati sitte muutakaan , kuin logo :)
https://smartweather.weatherflow.com/map/62.623/25.36/5

Tuossa googlen ilmaisversiossa on 25000 maksutonta karttalatausta päivässä, eli vuositasolla noin 9 milj. latausta... olisiko siitä tähän?
https://enterprise.google.fi/intl/fi/maps/pricing/#compare-editions

Tosin kyllästyin eilen google mapsiin.. kun kierreltiin vähän jouluiloa jakamassa ja saamassa sukulaisissa.. navigaattori jäi toiseen autoon ja tuo androidin map-sovellus vähän väliä herjasi että pitää saada kamera, yhteystiedot ja mikrofoni käyttöön.. enpä antanut vaan asensin sitten Heren, joka semmoisia lupia ei pyytänyt.. tosin ei toiminut yhdessä Tomtomin-nopeuskamera-sovelluksen kanssa
jaetulla näytöllä niinkuin  se google maps.... ei siinä ettei olisi osattu perille.. vaan lähinnä aikataulutuksen vuoksi ja sitten tuolla emännällä tuppaa olemaan raskas kaasujalka ajoittain ::)

Voisi ajatella että soveltaisi sen ensimmäisen linkin (balticseabuoy.com) valikon tyylistä systeemiä... esim. asematiedot/sääennuste jne..
ja mös valinta haluaako yksityiset/julkiset/tiesääasemat vai kaikki kartalle...

enkä kököksi "moittinut" muuta kuin karttaa.. minusta nuo top-listat ja muut on ok.. ja tarpeellisiakin ;D

weatherc:

--- Lainaus ---Tuossa googlen ilmaisversiossa on 25000 maksutonta karttalatausta päivässä, eli vuositasolla noin 9 milj. latausta... olisiko siitä tähän?
--- Lainaus päättyy ---

Tuohon on helppo vastata. EI ole.
Tuo raja ei välttämtää ole tuo 25K vaan pikemmin 2.5K (luitko hienon tekstin mihin tuossa viitattiin?). Edes teoreettista riskiä että Google tuuppaa monen tonnin laskua ei oteta.
Toisteks EWN/nordicweather painelee ihan eri sarjassa ruuhkapäivinä, latauksia kun tulee liki 300000 - päivässä.
Kolmanneks karttajuttu pitää jo ihan selkeyden vuoksi olla sama kaikilla EWN/nordic-sivuilla, ja siinä toimii Leaflet (eli sama mitä tuo balticbouy käyttää) vallan mainiosti, koska ilmanen ja kevyt.
Neljänneks, ihan periaatteesta Googlen kanssa kannaattaa olla mahdollisimman vähän tekemisissä. :P Nuo möhköfantit talot kun tuuppaa muuttamaan maksu/ilmais-ehtoja aina kun sille päälle sattuvat...Eli jatkuvuus...

Noin yleisesti, kyse ei ole karttapohjasta tahikka mikä kartta-js siinä on phjalla. Leaflet mitä EWN/nordic käyttää on yksi niistä suosituimmista ilmais-softista ja on kevyt ja nopea. Ja suht helppo väkerrellä juttuja siihen. Ja - jos vaihtais karttasoftaa joutuis kirjoittaa uusiksi aivan kaiken koska jokaisen karttasoftan koodi on erillainen.

weatherc:
Tän voi kai sanoa hyväksi aluksi: EWN Beta

 ;D 8) ;D 8)

einari:
Kierros jatkuu... Puhelimella erroria pukkaa.. Pitää katsoa kotiuduttua :)
Arvioin sitä lataustarvetta sen 900k perusteella.. Sehän tulee 300k ruuhkapäivillä hetkessä täyteen..  ;D

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta