Kirjoittaja Aihe: **PALAUTUMISTIEDOTE** SDR-vastaanotto palautunut, muutos kanavalle 5  (Luettu 413 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa J.Jäntti

  • Foorumin ylläpitäjä
  • Ylläpito
  • *****
  • Viestejä: 4979
    • Finland Weather Exchange (FinWX)
Hyvä yritys, mutta silti yritykseksi jäi: virtualisointiurakka meni pieleen loppusuoralla ja järjestelmä palautettiin C-suunnitelman mukaisesti paremmalle raudalle.
Ongelma muodostui kaksijakoiseksi, joista toinen pahempi kuin toinen. Ensimmäinen ongelma oli se, että Proxmoxin virtuaalikoneelle pystyi esittämään maksimissaan 5 USB-laitetta ja näitä tikkuja on 8 kappaletta. Tämän lukeman pystyy vaihtamaan, mutta virtuaalikoneen stabiliteettia ei voida taata siinä vaiheessa. Kuin piruiluna vielä päälle, muutosta ei saa tehtyä käynnistämättä koko alustaa uudelleen, mitä ei olla tekemässä ennen vuodenvaihdetta.

Isommaksi ongelmaksi muodostui se, että kaksi virtuaalikonetta ei voi käyttää samaa USB-hubia samaan aikaan, vaan tästä alkaa kauhea tappelu resursseista, jossa alustakoneen prosessori joutuu toimimaan jakajana ja tästä muodostui järjestelmälle tukokseen saakka kehittyvä ongelma, jota ei korjaa muu, kuin USB hubin sisällön esittely yhdelle koneelle pelkästään mutta se onnistuu vasta, kun lukumäärärajoitusta saadaan ruuvattua uusiksi.

SDR-liikenne avattiin uudelleen sunnuntaina, 02.12.2018 kello 21:00. Avauksen yhteydessä SDR-kanava 5 muutettiin sellaiseksi, että Helsinki-Vantaan lentoaseman tutka- ja lähestymisradioalue otettiin pois ja korvattiin FinWX:n kävijäkuntaa mahdollisesti enemmän kiinnostavan, säätietoja lähettävän EFHK VOLMET:n taajuudelle, pienentäen skannauskaistaa samalla, jotta kanava keskittyy vain VOLMETiin. Taustalla on käyty keskustelu parinkin radioamatöörin kanssa asiasta ja he esittivät eriävän mielipiteen taajuuksien kuunneltavuudesta, perusteena se, että Ficora ja Finavia eivät tällaista välttämättä hyvällä katso, sillä kyseisellä taajuudella käyty keskustelu on käytännössä tarkoitettu vain asianomaisille tahoille ja on lähtökohtaisesti kielletty tämänkaltaisesta jatkokuuntelusta, vaikkei pidäkään sisällään mitään turvallisuuteen viittaavaa. Pysyäkseni viranomaisten kanssa hyvissä väleissä, oli VOLMET tuohon selvästi helpompi ja käytännönläheisempi ratkaisu.

Uusi yritys virtualisoinnin osalta tehdään asian tiimoilta Tammikuussa.
« Viimeksi muokattu: Sunnuntai, 02.12.2018, 21:36 kirjoittanut J.Jäntti »
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2019; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
Twitter, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
FinWX Helsinki-71, SDR kanava 1 (91.5m - 51.8m (3276kHz - 5676kHz))
FinWX Helsinki-71, SDR kanava 2 (ELF/LF-taajuusalue (0kHz - 1MHz))
FinWX Helsinki-71, SDR kanava 5 (EFHK VOLMET, Helsinki-Vantaa VOLMET (128.4MHz))
------------------------------------------