Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

12.09.2018

Aloittaja weatherc, keskiviikko, 12.09.2018, 22:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Ai ai tätä valoshowta  8)
Lisää puskenut turun suunnalta tasaiseen tahtiin koko illan  ;D ;D ;D

Ei oikeen uskois että kohta on syyskuun puoliväli ja ulkona rapiat 10 astetta lämmintä kun kattoo tuota karttaa....
(Villkujen määrä ollut huomattavasti suurempi kun tuossa FMI-datassa näkyvät, tyyliin nuo lähistöllä olevat x 10...)

EDIT: Kuvissa räpsy (surkeahkon) autokameran näkövinkkelistä pilkkopimeässä. Kivasti valasee sen sekunnin murto-osan  ;D

einari

Mukavasti valaisevat pimeällä nuo salamat, 80-luvun alkuvuosina haarukassa 82-85 oli kovia myrskyjä, en nyt muista mikä se oli kun ajoin alajärveltä seinäjoelle puolenyön tietämissä kun ex-vaimo pelkäsi kovin ukkosta.. mauri oli 82 ja sanna sekä manta 85.. mutta melkein koko matkan olisi voinut ajaa ilman valoja.. salamoita oli koko ajan ja joka puolella.. muistaakseni se tuli kaakosta ja painui pohjoiseen.. mutta en ole varma.. ehkä manta kuitenkin koska silloin oli jo illatkin aika pimeitä.. tarkemmin ajatellen ei se voinut olla 82 kun minulla ei ollut ajokorttia eikä autoa vielä silloin... ;D

J.Jäntti

Itään päin Helsingin yli suhteellisen nopeasti pyyhkäissyt ukkonen oli sen verran olosuhteiden heikentämä, että vaikka se välähteli kohtalaisesti, välähdyksistä vastasivat lyhyen matkan pilvisalamat. FMI:n kolmiomittauspaikannus näytti 30min maa- ja pilvisalamoiden väliseksi suhdeluvuksi 24:121 koko havaintoalueella. Lukema on melko vähäinen puoleksi tunniksi, mutta itse pidän sitä realistisempana, kuin oman tutkani arviota tilanteesta. Oma tutka nakutti huomattavasti tiheämmin ja muutama pilvisalama oli tutkan mielestä useampi yksittäinen salamanisku. Osa välähdyksistä oli puolestaan sellaisia, että ne jäivät joko häiriöfiltteriin tai olivat niin heikkoja ettei tutka edes niitä kuullut, vaikka silmin välähdyksen näki.

En kuitenkaan valita. Se oli listan kahdeksas ukkospäivä ja kun ottaa huomioon miten surkea ukkoskesä pääkaupunkiseudulla on oikeastaan kokonaisuudessaan ollut, tämä oli ihan tervetullutta.
Lisää ainakin teoriassa olisi luvassa myös lauantaille, 15.09.2018, mutta se on ennusteiden mukaan jäämässä länsirannikon ja maan lounaisimman osan riemuksi. Pääkaupunkiseudulle luvataan niin vähäisiä prosentteja mahdollisuuksille, että se on melko varma nolla. Kamera on kuitenkin valmiina, jos sieltä yllätystä pukkaa ennusteesta huolimatta.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------