Kirjoittaja Aihe: Hikvision DS-2CD2142FWD  (Luettu 8321 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Naruskan Ukka Matinpoika

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1303
  • Naruskan Retkeilymaja
Vs: Hikvision DS-2CD2142FWD
« Vastaus #20 : Keskiviikko, 05.12.2018, 16:33 »
Laitoin skriptipostia Henkan vastauksesta innostuneena. Webbinen on kotisivujeni koti. Sinne kun ongelman lyhyesti kerroin, niin vastaus tipahti, kuten ruukaa tunnin sisällä muihinkin kysymyksiin tulla.

https://stackoverflow.com/questions/30776797/renaming-pictures-on-a-ftp-folder-with-different-names-to-1-file-override-for

Tuommoisen osoitteen kautta pitänee lähteä ongelmaa seuraavaksi ratkomaan. Ei niin kovin toiveikkaana, mutta ei vielä liukasta naruakaan etsien... ;)

Poissa einari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1496
Vs: Hikvision DS-2CD2142FWD
« Vastaus #21 : Keskiviikko, 05.12.2018, 16:58 »
Kirjoitin.. mutta hukkasin.. vaikeaksi on tehty tuö
ajattelin kysäistä valmistajalta... olisiko niillä tarjota ratkaisua... kun ei mmanuaali eikä google sano mitään..
odotellessa käy kuuntelemassa yhden hevinaisen yhdellä soittimella soitettua  Sibeliuksen Finlandiaa.. takuulla yllätyt :D
Laitan sen tuonne jonnekkin Itsenäisyyspäivän kunniaksi.. suomi on elkein yhtä vanha kuin mummu oli kuollessan...,
tai voin sen laittaa tähänkin

https://www.youtube.com/watch?time_continue=346&v=su-sW2wgUWE

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8948
Vs: Hikvision DS-2CD2142FWD
« Vastaus #22 : Keskiviikko, 05.12.2018, 17:01 »
Simppelisti:

Koodia: [Valitse]
<?php

foreach (glob("Kuvan_nimen_alku*.jpg") as $filename) {
  if(
file_exists($filename)) {
    
rename($filename"webcam2.jpg");
  }
}

?>

Tuon uppaa samaan kansioon mihin kuvat tulevat ja laittaa ajastettuun ajoon vaikkapa minuutin sen jälkeen kun kuva on upattu.

Lainaus
Kirjoitin.. mutta hukkasin.. vaikeaksi on tehty tuö
ajattelin kysäistä valmistajalta... olisiko niillä tarjota ratkaisua... kun ei mmanuaali eikä google sano mitään..

Eihän nuilla Kiinalais-hilavitkuttimilla yleensäkkään ole kovinkaan häävit nuo softa/firmis-puolet. Hyvä että sentään osaa upata kuvan ftp:n kautta.

Poissa einari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1496
Vs: Hikvision DS-2CD2142FWD
« Vastaus #23 : Keskiviikko, 05.12.2018, 17:13 »
Juu, Kirjoitin siihen mikä men hukkaan.. ettei voi testata kun ei ole Hikvisionia eikä tulekkaan, Eikä Voi asentaa "San Antonio Police De
parmenttia" koneelle.. pitäisi varmaan olla jokin kiinan tekele... >SAPD

Poissa Naruskan Ukka Matinpoika

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1303
  • Naruskan Retkeilymaja
Vs: Hikvision DS-2CD2142FWD
« Vastaus #24 : Torstai, 06.12.2018, 06:22 »
Netcamin käytöönotto on minulla reservissä, jos tämä suoraan lähettäminen Hikvisionin SADP:llä ei ota onnistuakseen. Oletukseni vähäisellä tietämykselläni näistä uppauksista sun muista perusteella ajattelen jo niinkin päin tätä asiaa, että kuva löytää webbisen palvelimelta oikeaan paikkaan, kunhan saadaan se kierto siellä aikaiseksi.

Kuvan täällä esille saaminen ja sen sitten lähettäminen webbiselle kesti aikaa, eikä olisi onnistunut ilman tässä ketjussa saamiani ohjeita. Nyt kuva sinne jo menee, eli toiveissa ollut suorempi yhteys kameralta saattaa olla toteutumassa.

Minä en noiden kameroiden sielunelämästä paljoakaan ymmärrä. Perustoiminnoiltaan se Hikvision ei äkkiseltään ole Vivotekia huonompi, eikä sen viimeistelyssä ja muussa ole toistaiseksi moitteen sijaa. Nyt on kuvansäädöissäkin toivoa ilmassa.

En itsekään källäisi ihan kaikkea kiinalaista vain kiinalaisuuden vuoksi. Se maa on iät ja ajat suoltanut käyttökelvotonta käyttötavaraa kaarisahasta ruuvimeisseliin ja jakoavaimeen. Niillä ei perinteisesti ole tarvinnut muuta kuin että lentäisi joku syötävä lintu ohitse, niin nakkaisi pois heittäessään paistin ittelleen. Elektroniikkapuolesta olen hiukan optimistisemmalla mielellä. Siinäkin on myyty paskaa, esimerkiksi aikanaan MB autotehtaille. Mutta vastaavasti jotain toimivaakin on elektroniikassa sieltä jo saatu aikaiseksi. Siellä jos missä on kopiointi kova sana ja osataan. Kun osaisi lokata priiman sekundan seasta, niin ei haittaa, vaikka tavarassa lukee made in china.

Meikäläisen on näissä asioissa alusta lähtien ollut tukeutuminen tietomiehiin täällä sääpuolella. Ja apua olen saanut tosi monessa asiassa. Omat tietoni karttuvat hitaanlaisesti. Eikäpä nämä ongelmanratkaisut kauaa hatarassa päässäni pysy. Kun tilanne on päällä, niin solmut hissukseen aukenevat. Vuoden päästä jos on saman ongelman edessä, niin taas saa alkaa alusta kyselemisen... ;)

Vivotekin käytönkin opettelin foorumihemmojen ansiokkaalla opastuksesta. Ei muista kiittää aina, vaikka pitäisi kiitollisuuden osoituksena se aina muistaa tehdä tällaisen tumpelon kyseessä ollen...

Siis tässä kohtaa KIITOKSIA nimpaljon että riittää, kuten savolaisilla tapana on sanova...
« Viimeksi muokattu: Torstai, 06.12.2018, 12:06 kirjoittanut Naruskan Ukka »

Poissa Mr

 • Mielipidegeneraattori
 • **
 • Viestejä: 57
Vs: Hikvision DS-2CD2142FWD
« Vastaus #25 : Torstai, 06.12.2018, 09:43 »
Tuo weatherc:n scripti nimeää kaikki kuvat uudelle ja samalle nimelle riippumatta niiden ajankohdasta, mutta se ei liene tässä tapauksessa mikään ongelma. Omat kameran kuvat saavat nimen ip_nro_aikaleima_TIMING.jpg, eli scriptissä tiedostonnimi olisi silloin "192.168.*.jpg". Kun noita pisteitä on nimessä useampiakin, miten tuo "*" saadaan toimimaan kaikkien kanssa, esim tyyliin "192*.jpg"? Omistan myös muutamia geneerisiä kiinalaisia onvif ip-kameroita, mutta niitä ei kyllä uskalla laittaa nettiin millään keinoa. Seurailin joskus niiden liikennettä sisäverkossa ja kamerat yrittävät ottaa kiinalaisiin ip-osoitteisiin yhteyttä vaikka kaikki asetukset on disabloitu. Osaavat jopa vaihtaa dhcp:llä annettua ip-osoitetta, jotta pääsisivät palomuurista läpi. Nyt vain tietyt dhcp:llä annetut osoitteet pääsevät palomuurista läpi ja kaikki muut on blokattu. HikVisionilla en ole samanlaista agressiivisuutta havainnut, osaavat kunnioittaa käyttäjän tekemiä asetuksia.

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8948
Vs: Hikvision DS-2CD2142FWD
« Vastaus #26 : Torstai, 06.12.2018, 12:36 »
En minäkään suoralta kädeltä tällää nuita Kiinalaisia härpättimiä. Ihan kelpo vehkeitähän raudan osalta ne myös useasti ovat, se on nuo firmis-puolet joilla useasti toivomisen varaa.

Lainaus
Tuo weatherc:n scripti nimeää kaikki kuvat uudelle ja samalle nimelle riippumatta niiden ajankohdasta, mutta se ei liene tässä tapauksessa mikään ongelma

Juu, tuollaisenahan sen idea on juuri että sitä ajetaan yhtä usein kun uusi kuva tulee jotta se nimeäisi sen uusimman siihen haluttuun nimeen.

Poissa teutari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1303
  • Teutari.net Sääasema
Vs: Hikvision DS-2CD2142FWD
« Vastaus #27 : Torstai, 06.12.2018, 12:42 »
Helppoo kuin heinän teko. ;)  ;D

Ehkä pikkusen huonosti selitetty mutta pääpiirteittäin noin ja toimii kuin se kuuluisa junan vessa: http://www.finwx.net/forum/index.php/topic,4980.msg32938.html#msg32938

Tuossa toiminnassa 5 min. ajastuksella: http://teutari.net/hikvision/webcam2.jpg

Poissa Naruskan Ukka Matinpoika

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1303
  • Naruskan Retkeilymaja
Vs: Hikvision DS-2CD2142FWD
« Vastaus #28 : Torstai, 06.12.2018, 15:48 »
Joo, Ukankin muisti palautuu, vaikkakin pätkittäin. Tuo Teutarin ohjehan ei kesäkuumilla tullut käyttöön siitä pikkusyystä, että hommaa alettiin hoitamaan sen Netcamin kautta. Se kun kuitenkin oli ilmaisversio, niin siinä sattui tumpelolle kämmi, joka haittasi sitten sen pyörimistä ja pyörittämistä, kun siirsin sen laitteiston kotiasennuksesta sinne varsinaiselle pelipaikalleen Kallelaan. Perusasetuksiin tuli liikaa kameroita, kun kaksi saisi olla ja kolme oli. Sekin oli tumpeloutta itseltäni.

Pitäisi tietenkin muistaa kavereille kertoa, mistä ongelmista on kyse ja sekin, että kokeillaan toista kautta. Netcamin olen nyt päättänyt pidellä reservissä siihen asti, kunnes selviää, onnistuisiko kameran lähetyshommat sillä SADP:lla. Sen käyttämistä suositteli kameran myyjäliikkeen opastaja. Nyt Hikvisionin pyöriessä kuvan kanssa SADP:llä saan kuva-asetuksia säädettyä sen verran, mitä kameran tehtävä edellyttelee.

Olen sekä polkenut paikallaan että hiukan edennyt asian suhteen, kun nyt SADP ensimmäisen kerran näyttää kuvan ja antaa asetuksiinkin hiukan räpeltää. Perusasetuksia on taas säädelty tässä kotona. Se hiukan tuonnempana taas tarkoittaa, että pitää viedä se sinne Kallelan IP-ympäristöön erilaisten vermeiden taakse kuin tässä kotona olevan valokuidun ja tuplareitittimien.

Pyrkimys vilipittömästi on, että Hikvision alkaisi toimimaan vähäisessä maisemakuvaustehtävässään niin, että mahdollisimman vähän tarvitsisi käydä siellä Naruskajokivarressa joen toisella puolella Retkeilymajaan nähden sitä säätelemässä, kun kertakäynnille tulee ajomatkaa 30 kilometriä. Hiilijalanjäläki huolestuttaa, vaikka aika ei aina kortilla ole... ;)

Tässä se kaamos rattoisasti kuluu, kun amatööri ammattilaisten ohjeilla räpeltää. Niin ja vävypoikaa unohtamatta, hän kun pidelläkseen välit kunnossa appiukkoonsa perushoitelee naruska.comin sivustoja.

Poissa teutari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1303
  • Teutari.net Sääasema
Vs: Hikvision DS-2CD2142FWD
« Vastaus #29 : Torstai, 06.12.2018, 19:12 »
Tuo mun/weathercin juttu on samantapainen mitä tuo Weppinenkin ehdotti että cronilla ajastetaan tuota .php scriptiä kun se muuten ei tee yhtään mitään.

Weathercin .php scripti on samanlainen vaan pikkusen karsitumpi versio mutta toimii aivan samalla tavalla ja vaatii myös cronilla ajon.

Nyt se kamera näyttää puskevan kuvia palvelimelle 10 min. välein kun .php scriptiä ei ajeta cronilla niin ei se vaihda sitä kuvaa webcam2.jpg:si eikä poista automaattisesti vanhoja kuvia palvelimelta.

    Name   Last modified   Size   Description

    cgi-bin/                                   2014-01-10 17:17   -   
    test                                         2018-12-05 16:21   37   
    web_cam2_script.php               2018-12-06 12:10   133   
    webcam2.jpg                           2018-12-06 15:43   176K   
    webcam2_C09178147_20..>   2018-12-06 15:53   176K   
    webcam2_C09178147_20..>   2018-12-06 16:03   176K   
    webcam2_C09178147_20..>   2018-12-06 16:13   175K   
    webcam2_C09178147_20..>   2018-12-06 16:23   175K   
    webcam2_C09178147_20..>   2018-12-06 16:33   257K   
    webcam2_C09178147_20..>   2018-12-06 16:43   265K   
    webcam2_C09178147_20..>   2018-12-06 16:53   266K   
    webkamera000M.jpg               2018-12-06 16:50   26K