Kirjoittaja Aihe: Hikvision DS-2CD2142FWD  (Luettu 8322 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Naruskan Ukka Matinpoika

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1303
  • Naruskan Retkeilymaja
Vs: Hikvision DS-2CD2142FWD
« Vastaus #10 : Maanantai, 03.12.2018, 17:01 »
Päällikölle vastaisin arvionani, että webbisen sivuilla ei ole sellaisia rajoittimia ftp:n lähettämisille, jotka tähän vaikuttaisivat. Tämän oletukseni perustan siihen, että tästä Retkeilymajalta on kotisivuilleni onnistuneesti mennyt ftp:n kautta vuosia kattokameran kuva. Omalla osoitteellaan on sinne saatu välittymään myös toisen kameran kuvaa omalla osoitteellaan, koska katolla oli aikanaan webkamera mallia sisätila, joka lähetteli kohtuullisen luotettavasti kuvaa tarkoitettuun paikkaan. Tämä tapahtui WhereJamesin joskus epävakaalla ohjelmistolla.

Samoin tämä Hikvision lähetti kuvaa jonkun aikaa tuolta Kallelan jokimaisemasta, kuten viestissäni aiemmin kerroin. Sen kautta oli kuitenkin kuvansäätöön liittyviä ongelmia, joiden vuoksi ja muista tenimisistä johtuen alettiin yrittelemään sitä vaihtoehtoa, että otettiin välistä se Netcam pois. Kameran myyjäliikkeen lyhyt viesti kertoi, että kamera lähettää kuvan ftpeenä ilman hilavitkuttimia siinä välissä, kunhan parametrit laitellaan kuntoon.

Noh, nyt ei mielestäni kovin kaukana tästä myyjän ilmineeraamasta lähetysmuodosta olla, koska asetukset näyttäisivät olevaan kohdallaan ainakin, jos testilähetyksen succeed-ilmoitukseen uskominen on.

Tässä on kaksi tai enempikin kysymysmerkkiä. Yksi on selain, joksi myyjä suositti alun alkaenkin IExploreria. No, sen kautta, kuten muidenkaan selaimien kautta ei kuvaa olla SAPD-ohjemistolla saatu selaimella näkyviin. Periaatteessa jos nyt sieltä kautta olisi kuva, niin sitten kysymysmerkkinä ovat enää kameran lähetysasetukset, Niiden ongelmista myyjän ja omakin arvioni on, että tukeekohan tuo WIN10 näitä tsydeemejä. Vielä on virustorjunta ja palomuurit, joihin asiat saattavat tökkiä. Eli on niitä sudenkuoppia...

Uskoni on kuitenkin vankka. En jaksa epäillä, etteikö Hikvisionin kamera olisi yhtä luotettavaa laatua kuin toimivana jo vuosia ollut Vivotekin kamera, joka on kopkop, pelannut Naruskan pakkasessa lähes häiriöttä vuosikausia. Sen ftp-kuva pyörii, kuten pitääkin.

Tuon Hikvisionin isommassa ohjelmistossa on niin hemmetin paljon erilaista asetusta, että sinne on tietenkin Ukkatumpelon tullut näpättyä joku rasti vikapaikkaan. Ja sehän mainiosti riittää tenimiseen...Kaamos kuluu näissä pähkäilyissä niin rattoisasti, ettei kolmen tunnin päivänpituudesta ole mitään haittaa... :o


Poissa einari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1496
Vs: Hikvision DS-2CD2142FWD
« Vastaus #11 : Maanantai, 03.12.2018, 19:18 »
Katselin tuota SAPD-ohjelmistoa.. yksi sellainen juttu tuli mieleen että oletkohan näpännyt ruksin trigger- valintaruutuun.... silloin
pitäisi määritellä manuaalisesti portit auki modeemissa., se kun käyttää TCP/UDP protokollaa...
Sitten jos on siinä sapd:ssä TFtp käytössä, se haluaa portin 69 (Ftp 20 ja 21) ja ainakin näissä uudemmissa modeemeissa on UPnP, jonka pitiäsi hoitaa käsittääkseni asian yleensä automaattisesti, joten vilkaise suojausasetuksista onko se käyttöön valittu.

Palomuurin osalta voisit hetkeksi ottaa sen pois käytöstä jotta näkee tökkiikö siihen....

Noilla voi alkaa torjumaan kaamos(masennus)ta ;D

Poissa Mr

 • Mielipidegeneraattori
 • **
 • Viestejä: 57
Vs: Hikvision DS-2CD2142FWD
« Vastaus #12 : Maanantai, 03.12.2018, 19:32 »
Minulla on muutama Hikvision kamera ja ne toimivat ilman ongelmia pienen säätämisen jälkeen. Live-kuva näkyy vain IE-selaimella, koska se vaatii ActiveX-palikan lataamista. Mutta asetuksia voi säätää muillakin selaimilla.
Hikvisionin ftp-lähetys pitää määritellä muutamasta eri kohdasta (mulla on suomalainen näkymä, tulee automaattisesti tietokoneen asetuksista).
1) ftp-parametrit määritellään Verkko/Admin-asetukset/FTP lehdellä. Siellä voi myös tehdä testilähetyksen. Tässä määritellää ainoastaan yhdessä käytettävät parametrit ja niiden jälkeen ei kamera lähetä vielä mitään.
2) kuvien lähetys määrävälein tehdään Tallennus/Ajoitusasetukset/Kaappaa lehdellä, jossa ensimmäisellä välilehdellä Tallennusaikataulu valitaan kaikki päivät ja ajat jatkuvaksi. Sitten Tallennusparametrit lehdellä valitaan "Ota ajoitettu yksittäiskuva käyttöön" ja sille voidaan määritellä muoto, resoluutio, laatu ja väli.
Noilla asetuksilla ainakin omat kamerat ovat ryhtyneet toimittamaan kuvia.
3) onhan siellä sitten paljon muitakin asetuksia liikkeen tunnistusta varten, esim. Vetelehtimisen tunnistus (lienee tekoälyä)
   

Poissa Naruskan Ukka Matinpoika

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1303
  • Naruskan Retkeilymaja
Vs: Hikvision DS-2CD2142FWD
« Vastaus #13 : Tiistai, 04.12.2018, 09:45 »
Kiitoksia Mr. Nyt ei kaukana olla. Se vain oli vaikeahkoa teknisesti minulle saada se viikkotaulukko siellä siniseksi. Se tuli kuitenkin kuntoon. Ja mikä erikoisinta, sen jälkeen kone vasta pyysi lupaa saada asentaa se lisäosa, jolla kuva saadaan näkyviin. Ja kun luvan asennukselle annoin, niin ihme ja kumma, kuva tuli. Eli taas ollaan askelta lähempänä. Ja IE-selain oli ja on se, jolla tämä onnnistui. Muilla selaimilla tosin en kokeillutkaan...

Nyt pitäisi vielä saada nimettyä se yksittäinen kuva webcam2.jpg -nimellä, niin viimeisin ftpkuva poistaa edellisen ja tietenkin vaihtuu nettisivuilla samalla sekunnilla. Nyt SAPD lähettäessään kuvan nimeää sen pitkällä numerosarjalla, joilla kotisivusto tallentelee ne sinne peräkanaa, eikä se niin voi mennä. Missähän asetuksessa se nimeäminen siellä SAPD valikoissa tapahtuu...

kyselee Tumpelo-Ukka... ;) ::)

Poissa Mr

 • Mielipidegeneraattori
 • **
 • Viestejä: 57
Vs: Hikvision DS-2CD2142FWD
« Vastaus #14 : Tiistai, 04.12.2018, 16:55 »
En aikanakaan omista Hikvisionin kameroista löydä asetusta tiedostojen nimeämiseen, nimi on numerosarja_TIMING.jpg ajastetuissa kuvissa. Olen tehnyt erillisen windows ohjelman, joka ottaa hakemistosta viimeisen ajastetun kuvan (ajan perusteella) ja nimeää sen vakionimelle. Tuo kuva siirretään sitten omille nettisivuille sisäverkossa kerran minuutissa. Varmaan jostain netin syövereistä löytyy vastaavaan toiminnallisuuteen pystyvä ohejlmakin, linuxissa tuollaisen  saa toimimaan varmaan vielä helpommin.

Poissa Naruskan Ukka Matinpoika

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1303
  • Naruskan Retkeilymaja
Vs: Hikvision DS-2CD2142FWD
« Vastaus #15 : Tiistai, 04.12.2018, 18:13 »
Olen kahlaillut valikkoja molemmista sekä SADP:stä että isomman Hikvisionin ohjelmiston valikoista, mutta eipä ole löytynny. Täytyy vielä kysellä myyjäliikkeen suunnasta. Ukan tietämys rimpsujen poistamiseen jollain vippaskonstilla tietokoneen kautta ei satavarmasti riitä. Johan tuon TIMING.jpg loppulitviikin voisi nimiketjuihin jätelläkin, mutta vaihtuvia lukuja ei siellä kärsi olla.

Muuttuu edelleen haasteellisemmaksi, mutta eikös ne oikeat tietokonefriikit ole hekuman huipulla, kun ongelmia pitää ratkoa... ;)

Tämähän ei oikealle tietokonehemmolle sole kuppoikatostavaan silipasee komentosarjat kehhiin... ::)

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8948
Vs: Hikvision DS-2CD2142FWD
« Vastaus #16 : Tiistai, 04.12.2018, 21:02 »
Keinoja tuohonhan on useampiakin, riippuen vähän millaiselle purkille kuvaa upataan ja mitä sen webhotellissa pystyy tekemään.
Yksi keino on että ajastetulla skriptillä uudelleennimeäsi se upattu kuva webcam2.jpg:ksi.

Poissa einari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1496
Vs: Hikvision DS-2CD2142FWD
« Vastaus #17 : Keskiviikko, 05.12.2018, 05:23 »
Miten minulla on sellainen muistikuva että joskus tästä asiasta oli puhetta aikaisemmin...

kaappasin pätkän manuaalista jossa sanotaan kuvan osoittamalla tavalla että pitää kustomoida se nimi....  eli vaihtaa Ftp asetuksissa detault > custom prefix

edit// tuonne toisen kuvan kohtaan.. olettaisin että sieltä sitten löytyy paikka mihin annetaan se nimi.....
« Viimeksi muokattu: Keskiviikko, 05.12.2018, 06:05 kirjoittanut einari2 »

Poissa Naruskan Ukka Matinpoika

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1303
  • Naruskan Retkeilymaja
Vs: Hikvision DS-2CD2142FWD
« Vastaus #18 : Keskiviikko, 05.12.2018, 08:22 »
Eipä se tahdo sitä kuvan nimen välinumerolitviikkiä jättää pois, kun sinne loppuun lisää sen vastaanottopään webcam2.jpg. Ja kun klikkaat ne kentät toiseen asentoonsa, niin et pysty laittamaan sinne loppuun ollenkaan sitä webcam2 nimeä, vaan kamera oma-aloitteisesti lopettaa kuvan nimen TIMING ja jotain. Siihen väliin se tekee, turvamakamera kun on, tietenkin päivämäärä- ja aikamerkintöjä siitä, milloin hiippailija on väärällä alueella ollut hipsimässä.

Täytyy vielä penkoa. Se on aika laaja tuo Hikvisionin oma iso säätelyohjelmisto, ja vieraalla kohta eu:nkin ulkopuolisen maan kielellä kirjoitettu, niin härmäjjätkät putoilee kelekasta sillon ja tällön.

Se SADP on minun koneellani ihme kyllä meidän omalla kielellä, niin sitä ymmärtelen paremmin. Tai en sitäkään...

Ihmeelliseltä se tuntuu, ettei sitä kuvaa saisi nimettyä sellaiseksi, että vanha lähtee, kun uusi tilalle tulee. Niin se pitäisi olla muussakin elämässä. Tai ehkei ihan aina.

Tämän kun saisi yhtä helpoksi asennettavaksi kuin Netatmo, niin jovain... ;) Eipä ole muuten tullut sitä niiden kameraa katsottua, olisiko siitä näihin maisemakuvauksiin...Vielä en Hikvisionia verkonpainoksi heitä.

Poissa Mr

 • Mielipidegeneraattori
 • **
 • Viestejä: 57
Vs: Hikvision DS-2CD2142FWD
« Vastaus #19 : Keskiviikko, 05.12.2018, 14:48 »
Omista HikVision kameroista ei pysty säätämään kuin hakemistoa ftp-asetusten alla. Nimen asettamiselle ei ole valintaa ainakaan uudemmissa versioissa.