Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kevät 2018

Aloittaja einari, torstai, 01.03.2018, 06:26

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

Talvi alkaa nyt väistymään, talitintti lauloi pitkää titityytään ensimmäisen kerran tänään tälle keväälle  :)
Näin näillä korkeuksilla, tiedä sitten onko etelämpänä riiustellut...

weatherc

Kevät kun ennusteessa pelkkiä sinisiä numeroita?
Ennemmin näyttää tammi-helmikuulta kun maaliskuun lopulta ;D ;D

einari

Onkohan weatherc vähän etuajassa, niinkuin viime vuosina kevät..  ;D
Minun muistini mukaan tähän aikaan on vielä täysi talvi ollut yleensä, ainakin -60, -70 ja jopa -80 luvullakin.
Niinhän Kustaa Vilkuna aikoinaan vuotuisessa ajantiedossaan kirjoitti.. että maaliskuu maata näyttää.. huhtikuussa humahtaa  :)

Se on vaan hyvä.. että vähän tämä luontoäiti muistuttaa siitä että vuodet ovat erilaisia ja vuosikymmenetkin.. ettei liian hyvälle opita  ;D

Tässä vähän keväästä.. sen alkuun on vielä pari kolme viikkoa..
http://blogi.foreca.fi/2018/03/tiesitko-nama-faktat-maaliskuun-saasta/

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - tiistai, 13.03.2018, 21:21
Onkohan weatherc vähän etuajassa, niinkuin viime vuosina kevät..  ;D
Minun muistini mukaan tähän aikaan on vielä täysi talvi ollut yleensä, ainakin -60, -70 ja jopa -80 luvullakin.

Kevätkuukausihan Maaliskuu on  ;)
Perttelin datan perusteella on kevät alkanut 13.03 tai aikasemmin 5/12 vuotena, aikasimmat jo helmikuun puolella...

einari

Niin, kevätkuukausihan se on tuolla vuodenaikajaotuksella 4 osaan :)

On totta että on ollut monta aikaisempaa kevättä viimevuosina, mutta vaikka niin oli edellisvuonna siellä etelämpänä, niin näillä korkeuksilla se oli
kuitenkin suhtkoht ajallaan verattuna mainitsemiini vuosikymmeniin.. Tuomi kukki niinkuin ennenvanhaan, toukokuun lopulla. kouluaikoina oli mukavaa kun kesäloma alkoi ja tuomet kukkivat valtoimenaan ikäänkuin juhlistaen sen.  ;D

ennen oli vappuna vielä usein lunta, ainakin katvepaikoilla ja Lehtimäellä Valkealammen perinteiset vappuhiihdot -80 luvulle saakka..

Osasyyllinen Perttelinkin kevään myöhästymiseen taitaa olla kun meri on jäässä.. vaikka kylmä meri pidentääkin kevään kestoa niin avoin meri varmaankin jonkinverran lämmittää, tai pitää lpt:n tasaisempana.

Tuosta voisi laittaa pitääkö olla huolissaan-ohjelmaan kysymyksen.. toisaalta ei kai.. myöhäisin termisen kevään alku etelä-suomessa on ollut huhtikuun puolessavälissä, josta maininta oheissen kuvan tekstissä  ;D

Tuolla edellisessä linkissä oli maininta.. ilmastonmuutos näkyy maaliskuun lämpötiloissa eniten.. on se hyvä että nyt hillitsee muutosta!!  ::)

weatherc

#15
LainaaOsasyyllinen Perttelinkin kevään myöhästymiseen taitaa olla kun meri on jäässä.. vaikka kylmä meri pidentääkin kevään kestoa niin avoin meri varmaankin jonkinverran lämmittää, tai pitää lpt:n tasaisempana.

Ei se paljoa vaikuta, varsinkaan näihin pohjoisen kantin tuulten keleissä  ;)
Salosta on myös sen verran matkaa isomman veden äärelle että täällä on keväisin lämpimämpää mitä rannikolla. Siinä missä täällä voi olla +5 niin voi Kemiönsaarella olla samaan aikaan +1, se kun on ihan veden äärellä.

Sitäpaisti ei se meri täällä etelässä ole kovin paljoa jäässä muuta kun saaristoissa. Tästä etelään kulkee jääraja pikkasen Hangon eteläpuolelta. Myös Selkämeri ja Suomenlahti ovat suurelta osin avoinna...
http://cdn.fmi.fi/marine-observations/products/ice-charts/latest-full-color-ice-chart.pdf

Jussa

Neljäs talvi perätysten kun menee metri rikki lumensyvyydessä. Aamun mittauksessa tasan 100cm. Puolangan Paljakka pistää paremmaksi, 111cm :) Itä-Suomessa myös yli metri lunta.

Täällä termisten keväiden alkaminen on vaihdellut 25.3-21.4, eli noin kuukauden haitarilla. Jotenkin tuntuu, että nyt tulee viime kevään toisinto muuten, paitsi että huhtikuu on kylmempi ja toukokuu lämpimämpi. Viime vuonnahan toukokuu oli täällä kylmin ainakin vuodesta 1959 lähtien.

einari

Minulla kun ei ole muuta kuin muistinvaraista tietoa niin en voi muuta kuin todeta ettei täällä oleva lumimäärä, jota on näille seuduin paljonlaisesti eli 60 cm, ei ole kuitenkaan paikan meidän 15 vuotisen omistushistorian aikana ennätys.  :)

Se puhaltelee ilmeisesti tämän kevään ensimmäinen föhn-tuuli sunnuntain tietämissä, ennusteiden mukaan +4°C, saas nähdä onko maanantaina jonkinmoinen hangenkantamoinen..

En tiedä, kokeeko enää koskaan sellaisia hankikelejä kuin lapsuudesssa -60 luvun alussa, hanki kesti hevosella ajaa tukkeja ja eräs naapuripoika ajeli autolla pelloilla hangen päällä, silloin ei kovin paljoa autoja ollut maaseudulla... meidän molemmat hevoset, Visa ja Tähti oli tukinajossa.. siitä muistan  ;D

einari

Huomenna saatetaan keikkua lämpöisimpien paikkoen joukossa suomessa  :)
aika näyttää..

einari

saas nähdä.. tuleeko kesää.....