Netatmon asetukset, kalibrointi, datan hyödyntäminen, yms

Aloittaja einari, maanantai, 15.01.2018, 08:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

#70
Olin yhteydessä netatmoon ja se toi uusia uutisia... > Parannusta mm. kosteuden ja ilmanpaineen kalibrointiin... oli ilmaantunut asetusvalikkoon/ calibration.. ei tarvitse kikkailla korkeuden kansssa saadakseen nekin yhteneväiseksi FMI:n (lähistön) asemien kanssa...
Itse pudotin kosteusarvoa 2 prosenttia.....

"Ensimmäiset sääasemamme tuotettiin vuonna 2012, ennen HomeKitin lanseerausta. Lokakuussa 2016, alle kuusi kuukautta Apple Home -sovelluksen ilmoituksen jälkeen, aloitimme ensimmäisen sääasemien tuotannon yhteensopivilla laitteilla Apple HomeKitin kanssa. Kaikki tämän päivämäärän jälkeen tuotetut (eikä myytyjä) asemat on mukautettu tukemaan HomeKit-ohjelmaa. Jotkut viime kuukausina myydyt asemat ovat kuitenkin osa entistä erää, ja siksi ne ovat kauan sitten tuotettuja V2-asemia. Tämä johtuu varastonhallinnasta, joka voi vaihdella jälleenmyyjän välillä.
Lisätietoja Station-yhteensopivuuden kehityksestä Apple HomeKitin kanssa on blogiartikkelissamme täällä
Versiot V1, V2 ja V3 koskevat vain HomeKit-yhteensopivuutta. kaikki muut moduulit ovat yhteensopivia kaikkien Station-versioiden kanssa."

kysymys reitittimestä, kun ihmettelin miksi alkoi koko ajan näkymään asema siellä. >
"On täysin normaalia, että V2-asema kytkeytyy kiintein väliajoin, kun taas V3 HomeKit -yhteensopiva asema on kytkettynä koko ajan.
Tietoja firmware-päivityksistä ja muutoslogeista käy foorumillamme täällä:
https://forum.netatmo.com/viewtopic.php?f=10&t=4499 "

Tuossa linkissä on viimeisimmät ohjelmistopäivitykset ;D

einari

Taitaa olla harvoissa sääasemissa olla tällaista palvelua.. tuskimpa onkaan muissa..  8)
Netatmon tukisivun mukaan: "Netatmon tuotteiden sisäinen ohjelmisto (laiteohjelmisto) päivitetään automaattisesti. Tuotteet on siksi varustettu uusimmilla ominaisuuksilla ja optimoinneilla ilman, että sinun on puututtava siihen.

Kun päivitys on saatavana, se otetaan asteittain käyttöön kaikissa kytketyissä tuotteissa ja se voidaan jakaa useiden viikkojen ajan. Päivityksiä ei voida nopeuttaa. "

Päivitys: Voit pakottaa päivityksen käyttämällä tätä opasta kytkemällä moduuli tietokoneeseen / Maciin. http://station.netatmo.com/

weatherc

Tuo ei ole välttämättä pelkästään hyvä asia. Joskus se vanha versio on parempi kuin uusi...
Jo se että tuollaista on tehty kertoo että firmiksen loppullinen testaus on ulkoistettu käyttäjille...

einari

Lainaus käyttäjältä: weatherc - lauantai, 21.12.2019, 12:22
Tuo ei ole välttämättä pelkästään hyvä asia. Joskus se vanha versio on parempi kuin uusi...
Jo se että tuollaista on tehty kertoo että firmiksen loppullinen testaus on ulkoistettu käyttäjille...

Voihan sitä tietenkin nähdä noinkin.. mutten minä näe...  ;)
Asiahan on niin että jos on alusta asti suunniteltu laajennettavaksi systeemi, niin vaatii myös ohjelmistopäivityksiä... oikeastaan tuollainen etäpäivitys on hyvinkin käyttäjäystävällinen ja tosin aika hyvin turvaavat päivityssysteemin ja seuraavat miten se toimii...

Silloin kun ensimmäisen Netatmon ostin ja tutustuin niiden sivuihin niin etsivät halukkaita testaajiksi.. joten ne ajan hermolla olleet loppukäyttäjät ovat niitä jotka tosiasiassa testaavat toimivuutta beta-vaiheen jälkeen... eivät kaikki käyttäjät. Näinä kolmena vuotena on tullut  lisäanturien liitäntämahdollisuus joilla voi seurata kotinsa lämpötiloja eri pisteissä.. sitä ei ollut ensimmäisissä firmiksissä..  ja lisää tulee kaikenlaista ajan saatossa, varsinkin jos ottavat onkeensa mitä heille esitin.. palaan asiaan jos ja kun niihin pariin ajatukseen tarttuvat. ???

Eräs jota mietin myös on se että, kun on noin laaja asemaverkosto niin ehkäpä salamatutkakin olisi realistinen vaihtoehto lisäanturin muodossa.. tosin tuo nykyinen 5 minuutin päivitysväli on vähän harva että aivan reaaliaikaiseen tilanteeseen pääsisi.. vielä en asiaa sen kummemmin ole miettinyt muutenkuin että anturi olisi helppo rakentaa niiden alumiinipötkylään.. antennit vain ulkoreunalle, joko 4 tai 8 riippuen halutusta suuntatarkkuudesta.. sisälle vain mikropiiri sopivalla algoritmilla ja firmwareen liitäntämahdollisuus niin data olisi ranskassa samaan tapaan kuin nykyisetkin ja siitä vain kartalle.. ??? ::)

Laitan vielä googlekäännöksen niiden tuosta päivitystavasta.. joka oli siellä aikaisemmassa linkissä.. lopussa//
Viimeisin laiteohjelmisto työnnetään asteittain jokaiselle aktiiviselle tuotteelle. "> Se tarkoittaa, että sen jälkeen kun beeta on testattu uutta ohjelmistoa, työnnämme sitä kaikille laitteille askel askeleelta. Aluksi työnnämme sitä erittäin pieneen prosenttiosuuteen kaikista laitteista. , ja tarkista, meneekö kaikki hyvin. Jos ongelmasta ei ilmoiteta, lisäämme päivitettyjen tuotteiden osuutta ja seuraamme tarkkaan jokaista vaihetta.
Siksi kun ilmoitetaan uudesta laiteohjelmistosta, jotkut teistä päivitetään ja joidenkin muiden on vielä odotettava muutama päivä.
Lyhyesti sanottuna, sinun ei tarvitse pyytää meitä pakottamaan päivitystä, saat sen pian!
HUOM: samaa käyttöönottoprosessia sovelletaan mobiilisovelluksiin Androidille ja iOS: lle.

weatherc

#74
LainaaVoihan sitä tietenkin nähdä noinkin.. mutten minä näe...

Mä taas näen montakin huonoa puolta tuossa. Eivätkä kaikki liity Netatmoon mitenkään.

LainaaAluksi työnnämme sitä erittäin pieneen prosenttiosuuteen kaikista laitteista. , ja tarkista, meneekö kaikki hyvin.

Tuohan tarkoittaa juuri mitä sanoin, firmiksen testaus ulkoistettu käyttäjille. Suomeksihan tuo tarkoittaa että huonolla tuurilla on tuollaisen päivityksen saava asema SER-romua sen jälkeen kun mennyt täysin jumiin syystä tai toisesta.

Sääasema on loppujen lopuksi niin simpplei laite, mitataan kourallista raaka-arvoja ja lasketaan toista kourallista jossa firmis joko toimii tai sitten ei. Ei siinä paljoa päivityksiä tarvita.

Lainaa
Eräs jota mietin myös on se että, kun on noin laaja asemaverkosto niin ehkäpä salamatutkakin olisi realistinen vaihtoehto lisäanturin muodossa.. tosin tuo nykyinen 5 minuutin päivitysväli on vähän harva että aivan reaaliaikaiseen tilanteeseen pääsisi.. vielä en asiaa sen kummemmin ole miettinyt muutenkuin että anturi olisi helppo rakentaa niiden alumiinipötkylään.. antennit vain ulkoreunalle, joko 4 tai 8 riippuen halutusta suuntatarkkuudesta.. sisälle vain mikropiiri sopivalla algoritmilla ja firmwareen liitäntämahdollisuus niin data olisi ranskassa samaan tapaan kuin nykyisetkin ja siitä vain kartalle.

Salamapaikannin tarvii reaaliaikasta yhteyttä ja reaaliaikaista GPS-aikaleimaa yms. sekä alumiinit ja muut metallit pitää olla kaukana...Ei niin simppeli homma miltä voi kuullostaa..

einari

#75
Lainaus käyttäjältä: weatherc - lauantai, 21.12.2019, 16:43

Mä taas näen montakin huonoa puolta tuossa. Eivätkä kaikki liity Netatmoon mitenkään.

Tuohan tarkoittaa juuri mitä sanoin, firmiksen testaus ulkoistettu käyttäjille. Suomeksihan tuo tarkoittaa että huonolla tuurilla on tuollaisen päivityksen saava asema SER-romua sen jälkeen kun mennyt täysin jumiin syystä tai toisesta.
Onhan aina valmistajan vastuu päivityksissäkin... sillloin jos niin käy niin korvausvelvollinenhan on...

quote
Sääasema on loppujen lopuksi niin simpplei laite, mitataan kourallista raaka-arvoja ja lasketaan toista kourallista jossa firmis joko toimii tai sitten ei. Ei siinä paljoa päivityksiä tarvita.
[/quote]
Silloin tarvitaan jos laajennetaan... ja toimintoja parannellaan... 

quote
Salamapaikannin tarvii reaaliaikasta yhteyttä ja reaaliaikaista GPS-aikaleimaa yms. sekä alumiinit ja muut metallit pitää olla kaukana...Ei niin simppeli homma miltä voi kuullostaa..
[/quote]

Jaahas... olen samaa mieltä kuin boltek... ei teräkset ja alumiinit haittaa.. itsetehdyissä häkkyröissä voi haitatakkin ;D
en olisi tuollaista ajatellukaan jollen olisi hieman katselllut miten valmistajat ne toteuttaa... vaikkapa tämän..
https://www.boltek.com/product/efm100c-electric-field-mill-kit

Edit// miinä olin kyllä sijoittamassa antenneja ulkopuolelle... kyllä niihin aikaleima saadaan.. esim. tuulianturi kerää sen 5 min. dataa ja kovin puuska saa senhetkisen aikaleiman..  sillä 5 min. jaksolla, eipähän tuo ajallisesti ole tarkempi fmi:n tutkakaan..

weatherc

#76
LainaaJaahas... olen samaa mieltä kuin boltek... ei teräkset ja alumiinit haittaa.

Kyllä se Boltekkikin pitää asentaa muoviputkeen ja väh 50 cm lähimmästä metallista...(Täältä löytys Boltekki aikoinas ja on ollut salamahärpätin melkeen yhtä kauan kun sääasemakin joten on hyvin tiedossa mitä se vaatii ja miten se toimii, sekä unohtamatta sen hintalappua - joka tänä päivänä on nelinumeroinen  8))
Metalli kun tuottaa häiriöitä ja vääristää signaaleja. Jos toisella puolella on metallia (esim roikotat sen pötkylän ulkopuolelle) niin se on *kuuro* siihen suuntaan. Signaalit tyykkää myös pomppia metallia vasten.

Lainaakyllä niihin aikaleima saadaan..

Salamasysteemit tarvii *hiukan* tarkemaa aikaleimaa kuin jotain sekuntitasoa, ja kaikki anturit tarvii vielä puhua täsmälleen samaa aikaa....
Kas kun täällä kokeiltiin kolmiomittaus-rakentelua aikoinas ennen kuin BO oli mitä se on tänä päivänä, juuri Boltek-datalla. Yhdeksi ongelmaksi osoittautui juuri aikaleimat - se että ne heitti (koska Win-koneiden kellojen tarkkuus on mitä on) sekä desimaalien vähyys sekunti-arvon perässä, iskuja/signaaleja kun voi tulla kymmennittäin saman sekunnin aikana....

einari

Kaikki muuttuu ja paranee... niin antennitkin ja elektroniikka yleensäkkin.. milloinkahan se boltek on ollut?
Nuo loop-tekniikalla rakennetut antennit ovat herkkiä ympäristövaikutuksille ja muille häiriötekijöille.. se antenni mitä olen miettinyt on periaatteessa 8-suunta-antenni, vähän samanlainen systeemi kuin tämä> https://www.vaisala.com/sites/default/files/documents/LS8000-Datasheet-B210422EN-I-LoRes.pdf mutta tiiviimmällä paketilla ja ferriitti- tai kela-ilmaisimilla..   kooltaan suurinpiirtein tuon kokoinen.. (se varsinainen sensori)>> https://www.vaisala.com/sites/default/files/documents/WEA-LS7002-Datasheet-B211284EN-A-LOW.pdf  Ajatuksena se eroaa täysin tuollaisista joka suuntaan "kuuntelevista" antenneista, siinä jokainen ilmaisin kuuntelee omaa kapeaa sektoria...

Tuo viimeisen linkin systeemi on 2.2 metriä pitkä ja painaa 37.4 kiloa... ei se mitään  muovia ole.. ei edes umpimuovia.. ;)

Olisi mielenkiintoista päästä näkemään noiden sisuksia...

ei se heijastus ole ongelma.. nimenoman jos on vaikkapa alumiiniydin.. antennit olisivat kuitenkin eristetty palaavan säteilyn suhteen.. ja suodattamallahan saa paljon pois ylimääräistä...

Mitenkähän tuo projekti meni.. lässähtiköhän kuin pannukakku.. pitäisi käydä kuulostelemassa tuolta Pirttiseltä (oh6hgn) asiaa, kun asuu tuossa puolivälissä kauhavan suuntaan.... > http://oh6hgn.net/oh6hgnblogi/page/7/

systeemi

Mielenkiinnolla seuraan jos löytyy tieto/taitoa paikantimiin. Itse olen ollut Henkan kanssa matemaattista mallia Boltekille väsäämässä. Tässä todettiin ettei Boltekin antennien herkkyys ja suuntaus riitä siihen että paikannuksesta saisi luotettavan. Tosiaan rahalla saa vaikka kuinka tarkkaa anturia, mutta ne ei todellakaan ole harrastajille.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

#79
Noh, ihan alkajaiseksi...
Onhan tuollaisia 20e paikantimia olemassa kuten AS3935, mutta ne ei kerro muuta kun että räpsyykö jossain lähistöllä. Tai hitsaileeko naapuri tai rätiseekö sähköverkon muuntaja tai jotain...Häiriötekijöitä on vaikka ja kuinka..Eikä tuo yllä kun 40 km päähän, eli kun murinat jo melkeen kuuluu. Kokemusta kun on tuostakin.

On jo olemassa Blitzortung, joka nykyään taitaa olla lähes maailmanlaajuinen, ja erittäin suosittu, joten jo se itsessään pienetää mielenkiintoa lähteä rakentamaan mitään uutta täysin alusta. Ja kun oon seurannut omaa BO:ta Kemiönsaarella niin sitä datakaistaa kuluu jopa täällä *hiljaisessa* pohjolassa aika lailla. Ei mikään rajallisen 4G-liittymän vekottimia, kaistaa kuluu kymmeniä gigoja kuussa kesäsin. Pitää myös muistaa että Suomi on niitä harvoja maita missä mobiili data on saatavilla rajattomana.

Pelkällä yhdellä *antennilla* et paljoa tee jollet kytke ne yhteen muihin antenneihin ja prosessoi/kolmiomittaa signaaleja. BO:n ja muutenkin avoimen virallisen datan aikakautena kun lienee selvää että ulos saatava data pitää olla paikkansapitävää ja reaaliaikaista jos halutaan että se kiinnostaisi porukkaa. "Roskasignaaleja" tulee valtavasti - riippumatta suodatuksesta. Se kun on vähän kinkkistä, jos laittaa liian tiukat suodattimet kärsii oikeiden iskujen vasaanotto.
Kolmiomittaus taas vaati reaaliaikaista yhteyttä sekä palvelimen joka prosessoi kaiken datan. Eikä se ole mitään vähän.

Mitä tulee Boltekkiin niin sehän on ollut sama koko ajan, ei se ole mikskään muuttunut. Ovat vaan siirtyneet siihen uudempaan (ja reilusti kallimpaan) ammatti-versioon kun homma tais tyssätä BO:n tuloon ja Boltekin kalliseen hintalappuun. Itse antenni on sama mitä aina ollut. Boltekki ja muut "yksin toimivat antennit" tarttee reilusti enemmän laskentateoa mitä joku pieni mikroprosessori joka pyörittää Netatmoa pystyisi ikinä tarjoamaan. Sitä paitsi sen tyylinen kapistus nostaisi Netatmon hinnan heti nelinumeroiseksi joten kiinnostus lienee lähes nolla kun BO:lla saa palikan (osat) parilla sadalla.