Netatmon asetukset, kalibrointi, datan hyödyntäminen, yms

Aloittaja einari, maanantai, 15.01.2018, 08:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - torstai, 16.08.2018, 19:59
Katsoin huvikseni Perttelin seudun sateita lähistön netatmoista, (3)ja Niittymäentie näytti melkein samaa, muut kaksi noin 70 mm enemmän, luultavasti ei ole kalibointia joko osattu tai viitsitty tehdä..

Noh, en menisi tuomitsemaan jollei tiedä mitä keliä ollut. Täällä on viime kuukausien sateet olleet lähinnä paikallisia ukkosluonteisia kuuroja. Nuo 70 mm enemmän saaneet voi ihan hyvin pitää paikkansa koska hyvinkin paikalliset erot ovat olleet suuret.

Kesien sademäärät jos jotain on asia jossa ei voi verrata toisiin ja sen mukaan päättää kumpi oikeassa ja kumpi ei.
Kemiönsaarellakin tupsahti yhdessä päivässä yli 50 mm (vaihvistettu sekä toisella mittarilla että näköhavainnolla) vaikka lähistöllä olevat asemat kertoilivat parhaimmillaankin noin puolet siitä. Lähin FMI-asema (n 25km) tais hädin tuskin päästä 15 mm:iin...

einari

onhan se tietenkin niin.. mutta on pari seikkaa jotka täytyy ottaa huomioon..  koko alkuvuoden sateet ja asemat olivat katajarinne ja niittymäentie.. noin 200 metriä toisistaan, sitten tuo mäkirinteentie noin 1,5- 2 km itään päin. se niittymäentie jää siihen keskelle...

en yhtään ihmettele jos kalibrointi ei ole tehty, on hieman huonosti selitetty.. itseltäkin otti tovin että pääsi jyvälle.. ja vielä englanniksi..... molemmat näyttävät liikaa noin 33%, tai niittymäentie 25% liian vähän 2 muusta :-)

Tuolla aikaisemminhan olen yrittänyt avata sitä miten kalibrointi tehdään.....
oikeastaan voisin tuon 2 mittarin palauttaa tehdasasetuksiin, huomenna kun pitäisi sataa.. niin saisi vahvistuksen teorialleni  8)

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - torstai, 16.08.2018, 22:47
onhan se tietenkin niin.. mutta on pari seikkaa jotka täytyy ottaa huomioon..  koko alkuvuoden sateet ja asemat olivat katajarinne ja niittymäentie.. noin 200 metriä toisistaan, sitten tuo mäkirinteentie noin 1,5- 2 km itään päin. se niittymäentie jää siihen keskelle...

Toisaalta, tietäen alueet (metsäiset pientalo-alueet) niin ei välttämättä ole kovin helppoa, jos edes mahdollista, löytää hyvä paikka sademittareille, se kun vaatis aika ison avonaisen alueen...

einari

Nyt on testattu, jos ei kalibroi niin niin näyttää noin 10 % liian vähän, jos kalibroi väärin niin näyttää 25 %  liikaa.. toistan tässä vielä ohjeen koska tekee helposti siinä virheen. Oletuksena on lukema 1.259.. ja tarkoituksena olisi laittaa se napsautusten määrä noiden kahden viimeisen pisteen tilalle,
jos laittaa ensimmäisen pisteen 1.(259..) jälkeen sen napsutusten lukeman niin lukema olisi noin 1.70.

Jos syöttää esimerkiksi tuon 70 niiden viimeisten pisteiden kohdalle numeroiden jälkeen niin lukemaksi tulee 1.45, se voi vaihdella haarukassa 1.43 - 1.47 niistä napsujen määrästä riippuen,jolla ei ole suurtakaan merkitystä.. noin 0,1 mm/10 mm. Jos vuotuinen sademäärä on esimerkiksi 700 mm niin se tekisi about 7 mm.
Jollei kalibroi niin vuotuinen lukema on noin 70 mm liian vähän ja jos kalibroi väärin on vastaavasti lukema noin 175 mm enemmän tuolla 700 mm vuotuisella sademääräoletuksella, se on aika paljon se ;D

Jos olen liian vaikeaselkoisesti asian  kirjoittanut, niin kertokaa ja yritän selkeyttää asiaa ::)

einari

Jatkoa.. en huomannut mainita että jos on jättänyt kaliboimatta niin siinä on lukema 1.26, joten pitää remotella poistaa se luku että pääsee syöttämään napsautusten määrän >> vaihtoehtoisesti voi näpytellä plussaa että tulee lukema 1.45 joka lienee lähellä oikeaa...  :)

Huomasin myös  että lineaarisesti käsittelee tätä kalibrointia.. mitö isommaksi lukeman laittaa niin sitä voimakkaammin mitattu sademäärä nousee..  ::)

einari

#35
Ei voi muuta sanoa, että aika moneen on tuosta netatmon puhelin ja tablettiapp:sta.. sen lisäksi että näkee omat sisä ja ulkolpt:t, tuulet ja sateet jos on itsellä mukana.. lisäksi siihen voi laittaa muutaman aseman lisää kiinnostavista tai tärkeistä paikoista ja kertavilkaisulla näkee lämpötilan, sitten kun haluaa ulkoyksiköiden tarkempia tietoja niin valitsee kyseisen aseman listasta niin tulee kaikki arvot näkyviin sateista ja tuulista lähtien.. tietenkin edellyttää että sellaiset anturit on. itsellä on 3 oman aseman lisäksi 5. tosin liitteenä olevassa kuvassa 4, lisäsin yhden.

Muiden asemien lisääminen on helppoa, näytön alaosassa olevaa oman sisäyksikön tietojen kohdalta pyyhkäistään vasemmalle.. aukeaa pieni kartta jossa näkyy oman aseman sijainti.. näpäytetään karttaa joka suurenee näytön kokoiseksi.. etsitään haluttu asema ja painetaan täpästä.. aseman saatavissa oleva tieto avautuu näytölle (ulkoanturi). oikeassa yläkulmassa on tähti jota painamalla asema lisätään suosikkilistaan.. poistaminen on tarvittaessa myös helppoa.. vlitsee listasta aseman jonka haluaa poistaa ja painaa tähteä.... kunhan ei omaa, vaikka helposti sen saa takaisin  ;D

laitan kuvan myös Ukan asemasta.. siitä näkyvät samat ulkoyksiköiden tiedot kuin omasta.. sateet ja tuulet pyyhkäisemällä vasemmalle...
kuvassa näkyy keltainen tähti että on suosikkilistalla :)

lisäsin vielä yhden kuvan.. näkee myös vrk:n ylimmän ja alimman lpt:n

einari

Tuolla toisessa osiossa on konsolijuttua... mitään isoa ei siihen tarvi, pienikin vanha wi-fi yhteydellä varusttu puhelin käy mainiosti ilman simmiä....

itse laitoin Lumia 640 XL siihen tarkoitukseen..  samaan aikaan voi katsella vaikka reissussa ollessa, kotonakin, samalla tunnuksella tietoja. Hyvä puolihan tuossa on että ne perustiedot on visuaalisesti selvästi esitetty ja on helppo tarvittaessa pyyhkäistä sateet yms. näkyviin..  valitsin ettei samuta näyttöä, tarvittaessahan sen voi itse sammuttaa jos niin haluaa.. tai vaihtoehtoisesti toisinpäin :)

einari

Näin sadeepäivän ajankuluksi aloin leikkimään Widgeteillä, tulos oli mielestäni hyvä....

Netatmon apin kun on asentanut niin tulee ne kaupan päälle ainakin andoidille..  kun painaa äytön muokkaustilaan niin sieltä löytyvät widgetit alareunan valikosta.. tabletilla ne oli pienoisohjelmat- nimellä. Tein kumallekkin asemalle omat eri näyttöruuduille.. laitan kuvat vain rouvi1- asemasta..

Tabletilla mahtuu hyvin myös sade ja tuulidatat mukaan. ei se tosin ole ongelma puhelimessakaan kun klikkaa kyseistä widgettiä avaa sen aseman netatmon app:n soraan.. ainut häiritsevä tekijä on tuo Yowindow:n widget joka on joka ikkunassa.. mutta voihan seurata sitten sen paikkaansapitävyyttä samalla..

Laitan lisäksi kuvan joka joskus sattui koneelle eksymään, laitoin sen puhelimeen taustaksi..

einari

Rustailin tuossa muutaman tunnin uusia kotisivutekeleitä Hostingerin ilmaiselle web-sivustolle.. ihan niinkuin kokeilumielessä..
Kun oppi teko-ohjelman saloja niin jonkinmoiset alustavat sivut sai niin tietsikalle, tabletille kuin puhelimeen..  omat sääasematiedot ovat kuitenkin  vielä hakusassa, Rouvi1 asema siellä on meteowaren (netatmo) widgetillä..  aika nopeasti aukeaa euweatherin sivut.. liekö syynä se että samassa systeemissä ovat..
Laitan linkin.. kun sattui kiitos siskon valokuvausharrastuksen sopiva taustakuva, merkkasin sen ©- merkillä  hänen pyynnöstään.

arvostella saa ja antaa vinkkejä, siitä kun on aikaa kun niitä hieman rustailin (-09 lukua oli) ;D

http://rouvi.000webhostapp.com/

einari

Marraskuun lämpötila, taulukossa arvot 3 tunnin välein...