Netatmon asetukset, kalibrointi, datan hyödyntäminen, yms

Aloittaja einari, maanantai, 15.01.2018, 08:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

Lainaus käyttäjältä: weatherc - sunnuntai, 21.01.2018, 13:20

Teoriassa tuo olisi kyllä saatavilla ulos EWN:ssä, vaatii vaan että aseman käppyrädata on kuosissa. Pitäisi vaan keksiä miten sen parhaiten esittäis, taulukkona vaiko käppyränä :)

Kumpikin käy ;D
Mitä tarkoitat kuosissa olemisella?

Olen vähän seuraillut tuota omaa käppyrää ja katkokset ovat ilmeisesti suurimmaksi osaksi jääneet pois, en ainakaan ole kiinnittänyt huomiota.

Oliskohan sillä ollut vaikutusta kun laitoin sen kommenttisi Random-hausta Netatmon Prashanthille, hänhän lupasi viedä api-tiimille sen..  Oletko sinä huomannut muutosta siinä?

weatherc

LainaaMitä tarkoitat kuosissa olemisella?

Ei liikaa katkoja datassa.

LainaaOletko sinä huomannut muutosta siinä?

En oo kyl pahemmin seurannut niitä...

einari

Hiljaista on foorumilla, pitää taas rääpäistä jotain :)

Ei vainen, on minulla asiaakin weatherc:lle, osaisiko hän "arvaillla" mistä tässä on nyt kyse?  ;D

Laitoin eilen toiseenkin asemaan uuden tuulimittarin ja olemassaolevan sademittarin (joka tuli tarjouspaketissa) tulevaa projektia silmälläpitäen.
aluksi uusi ei näkynyt EWN:ssä, "huijasin" vähän ja laitoin Netatmon asetuksissa paikan 50 metriä etelään päin, niin alkoi näkymään evijärvi, nimisenä..
mutta dataa näkyy sääasemat-osiossa vain lähellä olevissa asemissa, alaosan kartassa,  ja tämän päivän keskilämpötila. yksityisissä asemissa myös näkyy suurinpiirtein oikein. vertailussa pieni pätkä...

samalla voisi vaihtaa tuo vasikka-aho evijärvi,rouvi:ksi ja evijärvi> evijärvi, rouvi2, jos sopii?

pitäisikö vielä siirtää asemaa virtuaalisesti kauemmaksi?  ::)

einari

Tuo "arvailla" ei mitenkään liittynyt weatherc:n ammattitaitoon, se vain oli oman kieroutuneen huumorintajun tuotosta :)
Ei aina tule mietittyä mitä suustaan tai näppäimistöstään päästää ja eilen oli vähän hermo olo, isännällä ja nimimerkin takana olevalla 13,5 v koiralla on
patti korvan alla, isännällä tiedetään, että on hyvänlaatuinen warthinin tuumori.. jota seurataan keskussairaalan toimesta, niikuin eilen oli kontrolli ja isännän kaverilla, Einarilla tuli puolikkaan kananmunan kokoinen patti viikossa,parissa, ilmeisesti sekin korvasylkirauhasessa ei onneksi imusolmukkeessa.. ei toimenpiteitä vaan seurataan :(

Tämän pitkän alustuksen jälkeen, Nyt näkyy käppyröissä muttei mittareissa. Eilen kiinnitin asiaan muutenkin huomiota kun katselin Rabothytan tuulilukemia..
nyt kun on taas linjoilla, että onko lähistöllä samanlaisia lukemia ja siinä on koilllisen suuntaan 2 pws asemaa (netatmoja) joissa nämä mittarit ei näytä oikein.. mistähän oikein lienee kysymys. saman huomasin ahpen ylirannan davisissa.. ja luki public?   lähistöllä ollevissa asemissa-osiossa.. tosin nyt en ole käynyt katsomassa.

Tuota ilmanpainejuttua ajattelin kysäistä Prashanhtilta seuraavassa mailissa, kunhan vastaa edelliseen. Olen tullut siihen tulokseen että on luultavasti kyse ohjelmointivirheestä jos vaatii nostamaan korkeutta saavuttaakseen sen tason joka on ympäröivissä "virallisissa asemissa"., loogisesti ajatellen korkeutta nostettaessa ilmanpaine laskee? Asiahan tuli esille myös Ukan pohdinnoissa.

Voi olla että kaikilta osin tämä(kään) juttu ei kuuluisi tänne.. mutta olen ollut aina hieman "aisan yli potkija" ja ainakin omasta mielestä asioiden ja juttujen jakaminen tiukkoihin kategorioihin ei palvele ketään.. varsinkaan jos joutuu miettimään että mitä kirjoittaa ja mihin osioon. Elämä ei ole pelkkiin tosiasioihin, ns. faktoihin tuijottelua.. toki foorumin tarkoitus on ensisijaisesti se.. mutta siinä piilee omat vaaransa..  viikon aikana 2 viestiä.. kuivaa ;D

einari

Pitää taas pitkästä aikaa kirjoittaa tännekkin..
Oli pieniä ongelmia.. itseaiheutettuja asemien näkyvyyden kanssa ja virheitä tein lisää kun en tiennyt mistä oli kysymys  :)
dataa vain meni hukkaan...

Ongelma alkoi kun vaihdoin tuuli ja sademittareita vanhemmasta asemasta uuteen ja module manager ei poistanutkaan tuulimittaria jostain syystä vanhasta.. niinpä uusi asema ja vanha riitelivät siitä ja uusi lakkasi toimimasta. poistin vanhan aseman kokonaan ja laitoin tuulimittarin uudelleen..
mutta sillä oli ennestään jäänyt nimi ja kun laitoin suomalaisen nimen niin soppa vain paheni..

Ihan sattumalta kävin asia tutkiessani katsomassa tabletilta historiatietoja ja siellä se virhe näkyi.. tuulimittari oli kaksi kertaa eri nimillä asemaan asentunut.. riitti kun poisti toisen, laitan pari kuvaa miten pitää.. ja miten ei saa olla jos on useampia asemia. Vain viivaa pukkasi eikä näyttänyt dataa, kuitenkin tallensi sitä netatmon palvelimelle  ;D

jäi salama puhelimen kamerassa päälle.. mutta kyllä siitä näkee...

einari

No niin, nyt pitäisi olla kunnossa.. puski joka yö 2 tuulimittaria kumpaankin asemaan, kaivoi jostain historiasta automaattisesti ne..
ajattelin että asia olisi ratkennut kun poistan illalla tuulimittarit asemista niin lisäisi sitten yhden, mutta kaksi tuli..
Oma vikahan se oli kun en ensiksi huomannut poistaa vanhemmasta asemasta ja lisäsin uuteen.. vaikka olinkin tietoinen ettei sama toimi kahdessa asemassa.. ;D

Se oli jännää että samalla laitetunnuksella oli.. sitten viimekädessä.. eli tavallaan haamumittarit ne toiset  ::)

Piti ottaa yhteyttä Prashanthiin, 20 min. niin asia oli korjattu... toivon ainakin niin...
sen näkee sitten huomisaamuna pukkaako lukemia puhelimeen vai viivaa  :)

einari

Viivaa pukkasi toinen asema.. toinen on kondiksessa.. saavat taas tutkia mistä oikein kaivaa kaksi tuulimittaria yhteen asemaan.
On aika mystinen juttu, eilen oli samalla laitetunnuksella kaksi mittaria asemissa/ 1 laitetunnus per asemaa mutta tuplana, tänään oli kahdella eri laitetunnuksella kolmosasemassa, eli 1 ja 3 aseman mittarit kolmossemassa ja ykkösasemassa oma oikea mittari. en uskalla kakkosasemaa edes vielä laittaa takaisin kehiin.. vähän sekavaa....

No sainpa heitille ihmettelemistä miten tällainen on edes mahdollista  ;D

einari

No niin, Ihan ite sain kakkosaseman kehiin, jostain syystä se ei näy EWN:ssä..

3-asemaa en nyt laita enää mukaan, ennenkuin keksin että miten saan tuulimittarin pois siitä, tai miten saan sen palautettua aloitustilaan..
kovasti olen yrittänyt poistaa sitä siitä mutta ei, kun module managerin mukaan sitä ei siinä ole.. no kyllä ratkaisu löytyy, jollei muuten niin avaamalla purkki ja resetoimala mikrokontrolleri.. laitoin niille viestiä etä missä reset-nappi ;D

einari

Oma mooka taas ettei näkynyt, unohdin siirtää pallukan asetuksissa että saa näkyä kartlla ::) ::)

einari

No niin, nyt on taas 3-asemakin pelissä, tosin ei EWN:ssä.. kävin vaihtamassa paketin ohlssonilla kun ei saatu Ranskanmaan asiantuntijoiden kanssa edes tehdasasetuksien palauttamisen jälkeen herätettyä henkiin.. kannattaa näköjään olla tarkkana noiden lisäyksiköiden kanssa ettei jää kummittelemaan sinne pääpurkin muistiavaruuteen  väärällä sarjanumerolla.. 

oikeastaan oli hyväkin, että näin kävi.. koska joutuvat miettimään sitä reset-mahdollisuutta tai edes firmwaren manuaalipäivitystä että saisi kotikonstein sen alkutilaan.. ne tiedot on sisäyksikön spansion flash-muistipiirissä, siinä on periaatteessa pysyvän muistin osio, johon ohjelmoidaan perustiedot.. kuten käynnistysrutiini ja sitten vapaasti kirjoitettava osio jossa on nämä käyttäjän asetukset ja säädata kulkee sen kautta.

Noissa flash-muisteissa on Hold/Reset-pinni, joten periaatteessa olisin sen pystynyt resetoimaan.. mutta kun on takuu niin ei viitsi alkaa leikkimään.. tuo vaihto oli ilmainen vaikka sanoin että ihan itse taisin jumittaa..menee ruotsin kautta ranskaan kuulemma ;D

No.. tekevälle sattuu, näkyy noita ongelmia olevan siellätäällä muuallakin ???