Netatmon asetukset, kalibrointi, datan hyödyntäminen, yms

Aloittaja einari, maanantai, 15.01.2018, 08:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

Eipä ole paljoa asiaa katselemaan ehtinyt.. mutta tuo juttu antaa paljon osviittaa miten tätä pitää lähestyä..
>> https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/23107/electrom.pdf?sequence=1&isAllowed=y
sivulla 94 on aika pieni jutska khz-alueelle...

palaan asiaan myöhemmin... ;D

einari

pitää varmaan jatkaa tuota salamahommaa muualla asiaankuuluvalla osiolla....

Ja palata varsinaiseen aiheeseen nyt..

Jakutiassa on kylmää.... -46,2°C tänään... jos jatkuu yli 40 asteen pakkaset niin voi olla kylmin joulukuu 2014 jälkeen...
hyvin on siellä netatmo toiminut, ainoastaan 2017 kesällä oli pitkä katkos jostain syystä..

einari

Häiriö Netatmon datassa.. Itsellä näkyy 2 tunnin viiveellä. Ei tsrvitse tehdä mitään ja korjaavat asiaa..
Tainnut joku töpeksiä jonkun serverin kanssa viimeyönä ja lienee sama juttu kuin pari vuotta sitten niiden UTC-koodien kanssa. Ewn:n käyttämä public_data on ainakin ajan tasalla ja tuo 2-asema ok.

huppu

Netatmo keskusyksikkö näyttää korkeampaa sisälämpötilaa jos wifi päällä. Kun internetyhteys pois, niin yksikkö jäähtyy. Oletteko huomanneet?

einari

#84
Yritän lähestyä ongelmaa ratkaisukeskeisesti vaikka tuo kysymys ei sisältänytkään kovin paljoa informaatiota.. ;)

Lähden kuitenkin liikkeelle tuon wi-fin puitteissa... Noin yleensäottaen on liki mahdotonta normaalisti ja oikein toimivan wi-fiyhteyden nostaa lämpötilaa.. perustelut ovat seuraavat>>

Kun keskusyksikkö muodostaa yhteyden netatmon palvelimelle niin se tapahtuu kerran 10 min. ja kestää noin 4-7 sek./kerta. Tuossa ajassa tapahtuu monenlaista, kättely palvelimelle Ranskaan, tietojen lähetys ja vastaanottokuittaus jonka  perusteella oma netatmon purkki tietää että tiedot on lähetetty ja alkaa keräämään uutta tietoa... Mutta tuossa ajassa ei ei wi-fiyhteys voi mitenkään lämmittää..

Ensimmäisenä herää epäilys siitä että keskusyksikön ja modeemin wi-fi ei toimi kunnolla. jollei tiedot lähde tai purkki ei saa vastaanottokuittausta niin se lähettää ja lähettää niin kauan että onnistuu.. ja lpt nousee varmaan silloinkin.. sinänsä data ei katoa mihinkään muutamassa vuorokaudessa.. 

Ensiksi kehoittaisin kokeilemaan vaikkapa siirtää keskusyksikko lähemmäksi modeemia.. jollei auta niin asiaa pitäisi miettiä tarkemmin mutta siihen tarvitsee hieman enemmän tietoja.. esim. versionumero ja firmware pääpurkista, signaalitaso ja kuinka paljon lämpötila nousee.

Oikeastaan, jos lpt nousee saman verran suurinpiirtein kun painat pääpurkin päältä kevyesti niin kauan että alkaa sininen valo vilkkumaan siinä sivussa (ensiksi tulee co2 tason valo)  sekin kertoisi ehkä jotain wi-fistä..  oihan sitten 4g-verkkokin olla syypää tai epänormaali toiminta pääpurkin wi-fimoduulissa.

Edit// jollei se sininen valo lakkaa vilkkumasta muutamassa minuutissa niin voi ottaa keskusyksikön virtajohdon pois 10-20 sekunniksi niin palaa normaalitilaan ja jos on jokin häiriö niin nollaa senkin...

huppu

#85
Keskusyksikkö toimii ihan hyvin. Ja wifi yhteys myös.  Välillä pidän wifi pois päältä, ja siltä ajalta keskusyksikkö näyttää n. 1 asteen alhaisempaa sisälämpötilaa. Olen kokeillut siirtää wifi lähetin toiseen huoneeseen ja myös samaan huoneeseen Netatmon kanssa. Sillä ei ole vaikutusta. Sama ilmiö, oli wifi-lähetin missä vain...

Kun laitan wifi päälle, niin lyhyessä ajassa (n.30min) sisälämpötila on noussut n. 1 asteen. Ulkolämpötilaan ja toisen sisälämpötila moduulin näyttämään wifi päällä tai pois, ei ole vaikutusta.

Kaikki toimii siis hyvin, mutta tuota keskusyksikön sisälämpötilan vaihtelua ihmettelen.
En ala nyt painelemaan pääpurkkia päältä enkä sotkemaan sitä, tärkeintä on ulkoilman jatkuva mittaaminen ja se toimii.

Keskusyksikön Firmware = 181  ja Hardware version = v3

Minulla ollut tuo Netatmo huhtikuu 2019 lähtien. Ja tuo "wifi-ilmiö"  ollut heinäkuu 2020 lähtien.






Mr

Eiköhän tuo lämpeneminen ole kuitenkin kiinni siitä wifin päälläolosta, jolloin se "syö" sitä sähköä ja sitä kautta komponentit lämpenevät. Kovin paljon ei ole merkitystä sillä, lähettääkö se purkki tietoa eteenpäin, koska se on kuitenkin kiinni tukiasemassa ja kuuntelee sieltä tulevia asioita. Toki jos lähetettävää dataa on paljon, voi wifin tehonkulutus kasvaa ja lämmitys lisääntyy. En usko että netamon keskusyksikkö olisi toteutettu viisaasti pelkkää virrankulutusta silmällä pitäen.

einari

Lainaus käyttäjältä: Mr - maanantai, 22.03.2021, 16:07
Eiköhän tuo lämpeneminen ole kuitenkin kiinni siitä wifin päälläolosta, jolloin se "syö" sitä sähköä ja sitä kautta komponentit lämpenevät. Kovin paljon ei ole merkitystä sillä, lähettääkö se purkki tietoa eteenpäin, koska se on kuitenkin kiinni tukiasemassa ja kuuntelee sieltä tulevia asioita. Toki jos lähetettävää dataa on paljon, voi wifin tehonkulutus kasvaa ja lämmitys lisääntyy. En usko että netamon keskusyksikkö olisi toteutettu viisaasti pelkkää virrankulutusta silmällä pitäen.

Asia ei ole ihan yksiselitteinen.. laitoin ykkösaseman ja kakkosaseman vierekkäin.. ensimmäisessä harware on v3 ja firmis tuo 181 joka on kiinni huawein purkissa koko ajan.. toisessa on v2 ja firmis 177 (vuoden vanhempi) joka ei ole kiinni koko ajan samassa purkissa, piipahtaa vain 5-7 sekuntia joka 10 minuutti.. ja ottaa myös silloin eri ip:n riippuen mitä muita on modeemissa kiinni.. jos se olisi kiinni koko ajan niin ip olisi sama koko ajan kunnes jompikumpi yhteyden katkaisee..

Eroa näillä on nyt 0.3 °C, tuo jatkuvasti päällä oleva on sen verran lämpimämpi.. en pidä sitä kuitenkaan mitenkään merkittävänä kun mahtuu ero kuitenkin sensirionin anturin virhemarginaaliin joka olisi noin 0,3 astetta suuntaan tai toiseen.. (+/- 0,3°) seuraan nyt huomiseen ja mietin...

Yksi asia on muistissa... silloin kun firmis oli tuossa v3:ssa 168.. kertoo päänupin pikaselaus.. sekin piipahti vain modeemilla.. sitä voisi ranskanmaalta kysyä että miksi varaa ip-osoitteen tämä v3 nykyään...   :D

tuohon v3 pitäisi olla saatavilla firmwareksi 184.. mutta ehkä voi odotella että pukkaa automaattisesti sen purkkiin..
Toisaalta jos tuntuu että asteen näyttää liikaa niin voihan sen kalibroida alemmaksi.. mutta silloin voisi antaa olla wifi päällä koko ajan..  8)


huppu

#88
En ala kalibroimaan. Kalibrointi ei poista lämpötilan vaihtelua. Wifi pidän pois silloin kun nukun.

Netatmo keskusyksikön ulkopuolella lämpötila ei muutu, olen sen testannut, laittamalla viereen tavallisen digi lämpömittarin.

Joten keskusyksikön sisällä jotain tapahtuu. Riippuen siitä onko wifi päällä tai pois.

En koe tuota ongelmana. Minullahan on lisäominaisuus tuossa, joka näyttää, milloin olen pitänyt wifi päällä ja pois.

:)


PS. Ulkoyksikön paristovalo alkoi tänään näyttää punaista. Huhtikuun alussa tulee kaksi vuotta täyteen.

weatherc

Tuosta lämpenemistsestä olen samoilla linjoilla kun Mr, komponentithän lämpenevät kun ovat päällä, ja wifi vaikuttaa olevan varsinkin sellainen. Sen voi vaikka kokeilla 24/7 päällä olevasta normi wifi-reitittimestä. Tietty liikutetun datan määrällä lienee myös jonkin sortin vaikutusta.
Sitä voinee saada säädettyä firmiksen avulla ettei se paahtaisi turhaan. Eli hatusta voisi veikata myös jonkin sortin firmis-vikaa, joko itse versiossa tai asennuksessa.