Sääasemalaitteet > Netatmo

Netatmon asetukset, kalibrointi, datan hyödyntäminen, yms

<< < (2/21) > >>

weatherc:

--- Lainaus käyttäjältä: einari - Tiistai, 16.01.2018, 11:20 ---pikkuisen minua mietityttää kommentti davisin anturista, jos on noin.. niin miksi Vaisalan anturit ovat alumiini tai teräsputkilossa, päässä vain suojaritilä muovista.. runko    ​kromipinnoitettu alumiini, ruudukkosuodin    ​kromipinnoitettu ABS-muovi, kaapeli polyuretaani tai FEP , Kotelon luokitus ​IP65, eli aika tiivis pakkaus. (Täydellinen suojaus. Pölytiivis. Suojaus joka suunnasta tulevalta vesisuihkulta.)

--- Lainaus päättyy ---

Tuo riippuu tietty kotelon koosta. Esim nuo Vaisalat ovat pienessä putkilossa, eivät missään kotelossa missä "turhaa ilmaa". Esim Oregonin anturi (joka mulla tuolla takapihalla) on noin puolikkaan röökiaskin kokoisessa muovikotelossa ja se näyttää kylminä pakkasöinä huomattavastikkin kylmempää mitä Davis (ovat olleet rinnakkain joskus kokeilumielessä). Tuon samaisen "liian kylmää" maininnan sain joskus myös FMI:ltä kun oli juttua aiheesta.

Samaisesta syystä mua epäilyttää nuo aikaseemmiin olleessa testin putkilot ja pötkylät. Voivat toimia aurikoisella kelillä jolloin säteilyn suunta on sisäänpäin mutta mites pakkasöinä kun säteilyn suunta onkin ulospäin?

einari:
OK.. en ota enempää kantaa nyt.. availen pakettia.. Fedex toi anturit just.. 30 tuntia luvatusta aiemmin.. ilmoittelen sitten kun saan aikaiseksi jotain :-)

einari:
Siirrän tänne käppyräni.. :)
Siirsin vanhemman ulkoyksikön samaan paikkaan uudemman kanssa, alkoi erot taas tasaantumaan.
Näköjään räystään alla ei ollut hyvä paikka.. ja onhan siinä ladossa reilu 20 mottia puuta lämpötilaa tasaamassa.
Aloin myös miettimään että onkohan tuon kokemuksen perusteella sellainen puurakenteinen suoja kovinkaan hyvä jos on katolla varustettu.. estää säteilyn avaruuteen..

lämpenis ilmat hieman, että saisi viriteltyä sen oman säteilysuojan valmiiksi.. kun ei ole lämmintä työtilaa vielä, kesällä kyllä oli suunnitelmissa
muuttaa ulkovarasto sellaiseksi.. on vieläkin :)

Kosteuden osaltakin menevät 2% sisään molemmat, eli prosentit ovat haarukassa 94 -99 nyt, tosin pötkylät ovat paljaan taivaan alla.

einari:
Tein valmiiksi pohjan, mihin kirjaan tulevan kesän tehoisan lämpösumman joko päivittäin tai 3 päivän välein..
toki olisi helpompaa jos saisi jotenkin ohjelmallisesti valmiina sen vrk:n keskilämpötilan. Olikos WD:ssä sellainen ominaisuus?
se kyllä edellyttäisi koneen pitämistä kokoaikaisesti päällä..
Muistaakseni Ukka joskus esitti että EWN:stä kun saisi sen.. se olisi hienoa :)

weatherc:

--- Lainaus ---Olikos WD:ssä sellainen ominaisuus?
--- Lainaus päättyy ---

WD:n custom tageilla sen saa.


--- Lainaus ---Muistaakseni Ukka joskus esitti että EWN:stä kun saisi sen.. se olisi hienoa
--- Lainaus päättyy ---

Teoriassa tuo olisi kyllä saatavilla ulos EWN:ssä, vaatii vaan että aseman käppyrädata on kuosissa. Pitäisi vaan keksiä miten sen parhaiten esittäis, taulukkona vaiko käppyränä :)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta