Kirjoittaja Aihe: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä  (Luettu 7172 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa einari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1415
Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
« Vastaus #20 : Keskiviikko, 10.04.2019, 18:30 »
Siitä on 183 päivää kun tänne olen kirjoittanut... ehdotti että aloita uusi aihe... mutten aloita :)

Päivitän tähän muutamia seikkoja Netatmon hankintaan liittyen..

1. Hinta-laatusuhde ylivertainen muihin asemiin verrattuna, nyt Clas Ohlssonilta saa muistaakseni 139€ hintaan peruspaketin + sademittarin lisälahjana 13.4 saakka. >> eli tuulimittarin kanssa 248€... eli täydellinen peruspaketti...

2. Helppo asennus, seuraamalla paketin ohjeita menee niinkuin strömsössä... vaatii wifi-yhteyden, lisäksi langaton, eli ei kaapeleita pyörimässä jaloissa sisällä, eikä ulkona... Eurooppalainen 868,x vapaa taajuus, yksiköt näyttävä valitsevan parhaimman itselle.. eikä sotke muita ns. parituksen jälkeen...

3. datan saa käyttöönsä monella eri tapaa, netatmo weathermapista, kirjautumalla sisään ja hakemalla cvs tai xls-muodossa (excel, openoffice)... tunti(käytännössä 5 min. välein), päivä, viikko tai vuositasolla.. tai muilla ohjelmilla kuten Netatmon Meteoware plussalla, esperi homella, docomotizillä.. tai smartmixin-ohjelmalla, jonka olen todennut parhaimmaksi ja monipuolisimmaksi tähän saakka.. suurin osa löytyy useimmille älypuhelimille ilmaiseksi.. smartmixin tosin maksaa viitisen euroa vuosivertailumahdollisuudella... kannattaa uhrata se.(myös vaikka weather displayn.. ym. maksulliseten palveluiden kautta)

4. hyvässä lykyssä pääsee EWN:n sivuille.. ainakin jos asema on täydellinen sade- ja tuulimittareineen, sekä antaa luotettavia arvoja...

5. helppi vastaa keskimäärin arkisin vrk:n sisään, pyytää sähköpostitse valtuutusta ja tutkii sekä korjaa ongelmia.. toki minultakin voi kysyä täällä tai viestillä  :)

sitten.. jokainen sääasema vaatii oikean sijoittelun ja ulkolämpötilayksikkö säteilysuojan sekä oikean sijoittelun että suhtkoht oikeaan lämpötilaan päästään... siitä löytyy informaatiota näiltä netatmo-osion sivuilta sekä muualta tässä foorumissa... itsekukin voi arvioida tarkoituksenmukaisen omin tarpeisiinsa tai innovoida jotain uutta ennenkokematonta... niinkuin allekirjoittanut einari joskus pyrkii tekemään 8)

Tämä vain on pelkkä suositus... itse olen systeemin tutkinut.. perehtynyt perusteellisesti ja hyväksi havainnut.... Joku voisi ajatella että pitäisi olla uv tai auringon säteilyn mittaukset... ne kyllä saa Fmi:n sivuilta ja muualtakin... ne kun tuppaa olla aika vakioita isommalla alueella.. suoraansanoen turhaa nippelitietoa joista ei ole käytännön hyötyä kuin ammattimaisessa kasvihuoneviljelyssä.. tai hiuksiahalkovassa tieteellisessä tutkimuksessa, toisaalta nuo säteilytasot saa rakennusalan taulukoistakin.. ::)

Varteenotettavia kilpailijoita tässä  hintaluokassa ole.. eikä ehkä hieman kalliimmissakaan.. (kunhan tuo davis viimeinkin laskisi hintojaan... ja tekisi avoimemman systeemin.. (onhan ne aikansa jo kusettaneet sääharrastajia datan avoimuudella ja hinnoillaan.. :o ;D ;))
ps.. tuleekohan kuittailua :P

Edit// Meinasi unohtua että netatmon saa integroitua aika moneen kotiautomaatiosysteemiin, heidän sivuilla on vain muutamia suoria kumppaneita... mutta netistä löytyy pilvin pimein systeemejä jotka voivat omalla valtuutuksella hakea niinsanotusti kolmannen osapuolen kumppanuudella säätietoja omaan järjesteelmäänsä..

Sitten siirryn johonkin muuhun osioon riepottelmaan perustuksia :o
« Viimeksi muokattu: Keskiviikko, 10.04.2019, 18:47 kirjoittanut einari »

Poissa einari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1415
Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
« Vastaus #21 : Maanantai, 02.12.2019, 16:02 »
Laitoin pikkuisen mailia Netatmolle.. saa nähdä poikiiko joskus tulevaisuudessa mitään  ;D

Hei,
Taas pitkästä aikaa..

Hieman  yhä ihmetyttää miksi teidän algoritminne weathermapissa ei toimi edelleenkään niinkuin pitäisi.. onko teillä väärät kriteerit?

Toinen asia jossa haluan lähestyä teitä on tuotekehitys.. onko teillä käynyt mielessä sellaista, että monia ihmisiä kiinnostaa perussäätietojen ohella Uv-säteily sekä lämpöteho neliömetrille..

myös pienhikkasten määrä (Particle matters) olisi varmaan hyvä lisä muuten hyvään säätietoon.. sitä monet kaipaavat sillä pelkkä otsonin määrä ei kerro juuri mitään ilmanlaadusta..

Arvelen, että nämä "parannukset" voisi toteuttaa kahdella eri tavalla:
rakentaa uusi ulkoyksikkö jossa olisi mukana nämä mainitsemani anturit.. lisäksi vaikka sensirionin SHT35 anturi :-)  ja ohjelmallisesi muuttaa sisäyksikön firmwarea niin että ymmärtää sen..

tai rakentaa oma yksikkö joka tuottaa nämä kyseiset arvot, samoin tämä tulisi olla liitettävissä vanhaan systeemiin ohjelmallisesti.

Toivon että tuotekehityksenne ottaa toiveeni huomioon

Poissa einari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1415
Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
« Vastaus #22 : Keskiviikko, 04.12.2019, 09:10 »
Vastasivat kysymykseeni, hieman selittää miksi kaikki "paremmat" asemat ei näy weathermapissa ja sitä kautta myös getpublicdatassa.. muuten kuin ottamalla filtteröinnin pois.. ::)

Hyvä asiakas,
Kiitos, että otit yhteyttä Netatmo-tukeen.

Ilmoitamme sinulle, että sääkartta suodattaa asemia laadunvalvonta-algoritmin perusteella.

Joitakin asemia ei voi näyttää, koska ulkomoduulissa on joitain katkoksia. Seurauksena on, että kun algoritmi skannaa käytettävissä olevat asemat, jos data ei ole täydellinen, asema hylätään.

Tämän testin onnistumiseksi on myös varmistettava, että ulkomoduulisi on sijoitettu ulkopuolelle, hyvin ilmastoituun paikkaan, joka on suojattu auringonsäteeltä ja sateelta, ja ilman lämpimiä lähteitä melkein (esimerkiksi tuuletusverkko).

Kun asema läpäisee laadunvalvonnan, sääkartta-algoritmi valitsee enimmäismäärän asemia, jotka näytetään kartan jokaisella alueella.

Yhteenvetona voidaan todeta, että näkyvyys riippuu tiedon laadusta, mutta myös asemien lukumäärästä, jotka ovat samalla kartan alueella.

Arvostan ehdotusta, jonka lähetit meille lähettämiin parannuksiin.
Huomaa, että olen välittänyt sähköpostisi tutkimus- ja kehitysryhmälle.

Poissa einari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1415
Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
« Vastaus #23 : Tiistai, 10.12.2019, 18:56 »
Hyvin pärjää testissä...
https://tekniikanmaailma.fi/lehti/1a-2020/tm-rakennusmaailman-testi-sisailman-laadun-mittarit-80-170-euroa-mittarit-loytavat-sisailmasta-asioita-joita-ihminen-ei-pysty-aistimaan/?shared=1030783-9f820972-500

Miten verkkovirtaan liitettävyys on muka huonoa... sitäpaitsi toimii se powerpankillakin ja sisälisäyksiköt paristoilla 8)

Poissa einari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1415
Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
« Vastaus #24 : Perjantai, 20.12.2019, 19:09 »
Meni maanantai-iltana jääkaapin termostaatti kaput.. kyseessä on noin 10 v. vanha rosenlew vähävirtanen.. niissä oli silloin vielä mekaaninen termostaatti.. tosin on sellainen uusikin jonka vaihdoin eilen..

Täytyy sanoa että Electrolux toimi nopeasti, kun maanantai-iltana tilasi osan niin tiistai-aamuna läksi postin kautta.. ja kiitettävän nopeasti saapui vaikka liedon kautta mutkan tekikin.. eilen tuli osa ja vaihdoin illansuussa...

Laitoin tuon 2-aseman sisäyksikön sinne sisälle seuraamaan lämpötilaa...joka on ok...(powerbankin avulla.. ettei piuhaa tarvinnut) siis mitä voi odottaa mekaaniselta termostaatilta, noin 2,5 astetta on alimmasta lämpötilasta jäähdytyksen käynnistykseen..  oheisessa käppyrässä on dataa 12x/h joen seuranta riittää ja aika sopiva lpt.  Sai olla hetken Wi-Fi jääkaappi  8)