Netatmon Sää- ja Säteilysuojien rakentelu, Sademittarin lämmitys yms.

Aloittaja einari, maanantai, 15.01.2018, 08:08

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

Tuli pieni ongelma, käänsin alkuviikolla asemia niin että keskipäivällä paistaa tasapuolisesti kumpaankin ja sen seurauksena jostain syystä aamulla kello seitsemästä lähtien meinaa kakkosaseman lpt kivuta korkeammaksi kuin ykkösen, joka on koko ajan ollut lämpimämpi noin 0,1-0,5 astetta.

Luulen että tiedän syynkin, tuo tuuletinmalli on silloin itäpuolella ja ilmeisesti se teräksinen tuuletin heijastaa+ kennokin, lämpösäteilyä voimakkaasti putkiviritelmän keskivaiheille.. asiahan on tutkittavissa ja korjattavissa.  ;D

Toinen, hieman isompi ongelma on tuulettimen hiipuminen sekä illalla 8-9 välillä kun on kakkosaseman katveessa, että puolenyön lähestyessä noin kello 3 saakka sen aikaa kun aurinko on maillaan.. eli jossain amerikan-aasian välillä.. eroa tulee reilu aste.. :o

Kai se on kummallekkin tehtävä oma tolppa, vaikka ajattelin yhdellä pärjätä..

teutari

Lainaus käyttäjältä: einari - perjantai, 01.06.2018, 17:28
Kai se on kummallekkin tehtävä oma tolppa, vaikka ajattelin yhdellä pärjätä..

Eiks kannattais nikkaroida tommonen "hirsipuu" niin silloin ois ainakin eliminoitu kaikki häiriötekijät?
Ei oo mikään iso projekti.

einari

Hyvin näkyy istuvan Lohjanharjun eteläosiin nuo pömpelit.. olisit vähän valkaissut niitä  :)
Joko kuva vääristää tai jotain muuta, mutta kovin alhaalla  näkyy olevan, ei muuten hullumpi idea  ;D

tosiasiassa olen miettinyt kun tein oikein kunnon pyykkitelineen, 2,4 x 5 metriä 7 narulla, kun kyllästyi pyörivään malliin kun se ei pysy edes valetulla anturalla suorassa, niin ajattelin kääntää tuon tolpan vaaka-asentoon sinne päätyyn, korkeutta kun on reilu 2 metriä.. ehkä joskus kosteus vähän nousisi vaikka kyllä siinä saisi etäisyyttä sellaiset reilu 1,5 metriä... ei me aina pyykätä.. ;D

einari

Lainaus käyttäjältä: Jussa - torstai, 31.05.2018, 08:49
Oletko einari purkanut tuota netatmon mittayksikköä? La Crossesta minä purin ja rakenteen huomatessani lisäsin reikiä moninkertaisesti alkuperäiseen nähden. Minusta on aika iso merkitys myös sillä ilmatilalla mikä jää filtterin ja varsinaisen anturin väliin. Jos ilmatila on iso ja ulkokuoren/filtterin reiät pienet, on se ongelmallista mitä tulee lämpötilan muutoksen reagointiin.

Nyt on mehupillistä venytetty kokispilli..  ;D

Porasin eilen illansuussa, joskus lähellä viittä evijärvi2 asemaan reiän 6mm poralla ja laajensin sitä hieman ylöspäin, ehkä hieman sillä oli vaikutusta..
ehkä 0,2-0,3°C eroa tuli lisää.. pitää ottaa tuolta netatmon dashboardista 5min. arvot ja katsoa miltä käppyrät näyttää..
pitänee tehdä tuohon toiseenkin sama homma sitten, säästää tuo uusin 3-asema pahoinpitelyltä, jos 1 tai 2 sattuu tekemään tenän niin voi siitä ottaa pohjalevyn kun takuuta on vielä rutkasti jäljellä.. ei ne sitä tiedä mistä asemasta on. :)


einari

ehkä pienoista muutosta havaittavissa ja sekin toisen aseman häiritseminen aamuauringossa tuli selvitettyä.. heitin valkoisen frisbee-kiekon.. niin loppui semmoinen.. käppyrä on aamu 7 lähtien 12 arvoa tunnissa ilta 7:ään on skaala... (en pelaa frisbeetä, lapsenlapsien kuljettamia...)

kai se hieman nopeammin reagoi??

jt68


einari

mahtaa olla liian iso, avaa jollain kuvankäsittelyohjelmalla ja tallenna vaikka png-muodossa

jt68

kuva.
  maalasin valkeaksi tämän putken ja riippuu nyt varjossa irti rajapinnoista

calva

Toistan tähän oman ratkaisuni. Clasulla on myytävänä varaosana muutamalla eurolla erääseen toiseen sääasemaan sopiva sääsuoja. Kun Netatmosta poistaa sen alumiinisen suojakuoren niin sisus mahtuu juuri tuon suojan sisään. Suojaa jopa suoralta auringonvalolta yllättävän hyvin: lähellä oleva FMI:n asema huitelee pitkälti samoissa lukemissa. Viimeistelyni minulla vielä päällä kirkas pieni lautanen.

Suojakuori: https://www.clasohlson.com/fi/Suoja/51-1032

einari

Lainaus käyttäjältä: jt68 - lauantai, 16.06.2018, 07:22
  maalasin valkeaksi tämän putken ja riippuu nyt varjossa irti rajapinnoista

Jonkinmoisen  sadehatun ehkä vaatisi... muuten saattaa kastueessa kosteudet nousta..


Lainaus käyttäjältä: calva - lauantai, 16.06.2018, 09:33
Toistan tähän oman ratkaisuni. Clasulla on myytävänä varaosana muutamalla eurolla erääseen toiseen sääasemaan sopiva sääsuoja.

Voihan tuokin varjossa toimia... kovin oli pieni pötikkä ja tukki sen alapään ilmanottoaukon , niinpä ei ole anturille juurikaan ilmavirtausta. kun testasin omien asemien vieressä niin 1,5 -2 astetta enemmän näytti suorassa auringonpaisteessa ja pilvisellä reilu aste oli enemmän... olisi ollut halkaisijaltaan sentin pari isompi niin ehkä ok. myös tuo harma väri arvelutti..  mutta voihan siihen valkoista kiiltävää spraymaalia suihkutella. sateensuojana toimii ja siksi otin kokeeksi tulevaan projektiini SHT31 anturille joka tulee irralliseksi piuhojen päähän netatmon purkista...  ;D