Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä

Aloittaja einari, maanantai, 15.01.2018, 07:46

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

Muutin vähän tätä

einari


Tullattuna tulee, näkyi mouserin laskussa DDP

Shipping NotesMerchandise Total
(EUR)16.96 
INCOTERMS: DDP
Shipping20.00

Pian lätee eteenpäin, reilun vuorokauden seisoi vantaalla

einari

Anturit saapuivat, 30 tuntia luvttua nopeammin ;D

einari

Ei löytynyt tarpeeksi pienirasterista kytkentälevyä enkä viitsi itse alkaa näpertelemään..
Kanadasta löytyi aika hyvän valikoiman omaava piirilevyfirma jolla oli noita DFN-adaptereita (www.proto-advantage.com)
Ne on nuo anturit aika pieniä.. 2 mm kanttiinsa SHT31 ja 3 mm SHT25. ei auta kuin kaivaa esille juotosasema suurennuslasilla ja
kaasujuotin. Toisaalta voisi uunissa paistaa kiinni juotostahnalla, ainakin 150°C kestää..

Tällaiset tilasin.. valitsin tavallisen postin.. kulut 5€ ja aika 5-10 vrk. mutta eihän tässä jäniksen selässä ollla  ;D
1 DFN-6 to DIP-10 SMT Adapter (0.5 mm pitch, 2 x 3 mm body)
- Assembly: Unassembled, Pins Included
- DIP Pin Type: Wire Wrap Pins (0.64 mm square)
IPC0153 0% €4.41 €4.41
1 DFN-10 (0.4 mm pitch, 2 x 2 mm body) PCB and Stencil Kit
- DIP Pin Type: Wire Wrap Pins (0.64 mm square)

einari

minnehän se hyvästi wd.. en jää kaipaamaan-lainaus katosi.. mutta.. 

Tulin itsee sellaiseen tulokseen, ettei Weather Display palvele minun tarpeitani mitenkään... asia voisi olla tietenkin toinen jos olisi jonkin muun jutskan takia tarvetta pitää omaa konetta 24/7 päällä.. ainut +pointti mitä asiassa löysin että voi omalle kotisivulle pukata säädataa.. mutta ei se taida olla nykypäivää.

Ainakin netatmosta pienellä vaivannäöllä saa jokaisen aseman historian tarpeellisista ulkoyksikön tiedoista halutessaan, samoin WU:n avulla  suurinpiirtein..
mutta nyt kun weatherc:n suosiollisella avustuksella saatiin tämä keskilämpötilakäppyrä EWN:ään niin voi seurata yhdestä paikkaa kaikenlaista.. myös eri paikkojen tehoisaa lämpösummaa..

Toki olisi hienoa.. JOS weatherc voisi rakentaa jokaiselle asemalle sellaisen kertymäjutskan? ;D ei tarvitsisi kuin vilkaista....... millloin menee metsään missäkin, tai jänkhälle....

einari

Minulla oli jokin asia mielessä.. katosi niinkuin englannin kielikin.. alkaakohan dementia vaivata jo tällä ikää..
Nyt muistui kun oikein kaiveli.. se liittyi niihin vaisalan lautasiin.. eillen kun kävin seinäjoella keskussairaalassa niin ajoin 3 tiesääaseman ohi, enkä saanut niitä lautasia mitenkään muutettua valkoisiksi, lapualla jopa jouduin pysähtymään kohdalle Eltel;in auton vuoksi.. joko olen värisokea ja lumi oli harmaata ja lautaset valkoisia. kallistun kuitenkin sille kannalle että lumi oli valkoista, niinkuin yleensä ja lautaset ei.. :)

Laitoin sinne Netatmolle Prashanthille mailin, vähän niinkuin ruinaustarkoituksessa.. olen huomannut että ymmärrämme toisiamme aika hyvin kun käytän googlen kääntäjää ja en yritäkkään muistella kieliopillisia juttuja.. 2 rallienglantia sönkkäävää pärjää ok  :)Tässä näyte;

Hi Prashanth,

You're probably quite busy, but I'm still approaching you in these weather conditions.
I will also ask one question again!

It would be a pity to sacrifice an already-bought outdoor unit for this test, would it be a netatmo willing to "donate" a pair outroor board to this test?

Here is a link to EWN's pages where I can see both stations. and you can search for station meteo / Comparer Evijarvi and Evijarvi, Vasikka-Aho.
There is also a small bug that will be repaired ..
https://euweather.eu/stations.php?lang=fr&lat=63.4518&lon=23.2996

It also shows the average temperature of the day .. which is a big plus, I have presented also the presentation of the effective temperature sum, which would not be a bad idea Netatmo's graphics.
North area is of great importance to agricultur ..

The second case relates to the air pressure, I am a little puzzled why the need to raise the height of the station in order to receive the correct level? Is it a programming error ??
the right height would be 75 meter

I put the station reference and pressure and altitude

että sellaista.. oli kiinnostunut testistä.. osallistukoon.. eihän ne piirilevyt kalustettuna niille montakaan euroa maksa ;D

einari

Norjassa on kesäisen lämmintä.. ollut ainakin joskus.. no pianhan se kesä tulee taas tännekkin, vaivaiset 2,5- 3 kk. :-)

Itse on joutunut pysyttelemään viimeiset pari viikkoa sisätiloissa kun signaalit eivät kulkeneet keskusyksiköstä piuhoja pitkin tärkeimpään työkaluun, eli oikeaan käteen. 5 vrk:ta meni keskussairaalassa tutkimuksissa ja seurannassa, suoranaista syytä ei löytynyt vielä miksi estolääkityksestä huolimatta pienen tukoksen pieniin suoniin teki, toisen kerran liikenneonnettomuuden jälkeen, tosin edellisen kerran 2013..

ehkäpä anturien tinaukset kannattaa jättää keväämmälle..

einari

Ukka kyseli Weather Undergroundin perään kun netatmot ei taas näy.. ilmeisesti systeemin korjailu on hankalaa.. kun temppuilee.
Laitan tuohon wu:lta vähän tekstiä parin viikon takaa(wunderblog) jossa rauhoitellaan kysyjiä..  että muutaman viikon vie ennenkuin homma pelaa.

https://www.wunderground.com/blog/PWSmet/netatmo-stations-on-weather-underground.html

Naruskan Ukka Matinpoika

Ongelma ei koske vain Netatmoa. Oma PeetBrosini on kymmenkunta vuotta lähetellyt dataa WU:lle koko lailla ongelmitta. Vastaanottopää siellä on pelannut, kunhan lähetyspää on ollut tikissä.

Nyt on kuitenkin pitkähkö parin viikon katkos, että data kyllä kulkee WU:n taulukkoon, mutta jättää näyttämättä vuorokautiset min/max -arvot. Se taas poikii sen, että myöskään pidempiä tilastoja ei saa, esimerkiksi kuukausitilastoa, näkösälle.

Laitoin entiselle nimikaimalle Karille sinne postia, mutta aikataulut asioiden korjaamisille ovat tietenkin pitkänlaiset. Näyttää piisaavan ongelmia, kun lueskelin muutamaa kymmentä kyselypostia einarin lähettämän linkin kautta.

Toivotaan WU:lle kaikkea hyvää. Lähetin Karille sähköpostin mukana Sorsatunturin tykkykuvan. Voin sen jakaa tännekin, jos joku asuu tykyttömillä tai kokonaan lumettomilla alueilla... ;)

www.naruska.com

einari

Tänään saa Netatmon peruspaketin Clas Ohlssoilta 119,25 € , sisä ja ulkoyksikkö..  ;D