Suomen Posti toimii...

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, maanantai, 11.12.2017, 08:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

tuli muuten englannista se lämpötilaerotermostaati-- vai sanoisiko elektroninen kytkin.. oliko se torstaina kun tilasin, nopeaa palvelua postiltakin :)

Naruskan Ukka Matinpoika

Nämä kaksi pötköä vetelevät toisiaan puoleensa, oletan. Vai voikos se yhden pystymagneetin kanssa olla niin, että se voidaan tehtaalla asentaa kummin päin vaan. Silloinhan se on sattumaa, kumpaako ne kaksi toisilleen siellä tekevät. Magneetin olemus on mulle hepreaa.

Se asia on nyt joka tapauksessa testattu, että noin kasattuna tuplapötkö ei tee sellaisia kenttiä, jotka aiheuttaisivat jotain lähetystoimintaa mittarilta konsolille. Testaus on helppo tehdä, kun näyttökonsoli näyttää lukuja tuulen suunnasta ja voimakkuudesta livenä tuulimittariasennossa ollessaan.

Tein tuossa sellaisenkin huomion, että uuden tuulimittarin 15 metriä pitkän johdon ollessa tiukahkolla kiepillä, niin pyörimisen aiheuttama signaali konsolille oli epämääräinen. Kun johto vedettiin suoraksi, niin mittari alkoi käyttäytymään siihen suuntaan kuin sen pitääkin. Onkos tämä luonteva havainto?

Ylempää magneettipötköä ei pystyne irroittamaan kiinnityksestään muoviosien pysyessä ehjinä kuin niin, että liimasauma avataan. Pötkön paikka on kyllä millilleen tiedossa, mutta helpoin se on poistaa niin, että se on irroittajansa näkösillä siellä sisäkaarella. Näyttäisi olevan niin, että amerikkalainen on liimannut magneetin hahloonsa, ettei se sieltä tuuleen irtoa...




www.naruska.com

einari

Se on sama kumminpäin ne siellä on, kummassakin tapauksessa magneettikenttä muuttaa muotoaan ja heikkenee tai laajenee, eikä ole siinä kohdassa kuin pitäisi..

sama induktio siellä piuhoissa jyllää, eli tavallaan piuhat kerällä ollessaan magneettikenttänsä vaikutuksesta häiritsee toisiaan, joskus on tullut eteen sellainenkin tilanne että jos on eri jännitteisiä kaapeleita niin ne sotkevat toisiaan, siksipä esim. atk- yms heikkovirtakaapeleita ei kannata laittaa samaan putkeen tai kaapelikouruun.  yksi esimerkki on esim. jatkojohto, jos se on kerällä niin kuumenee...

jos on haittaa tuosta ilmiöstä, on siitä hyötyäkin.. ilman magneettikenttää ei maapallola olisi elämää..

Harmi, jos joudut rikkomaan hyvin tehdyn työn.. mutta elämä on... :(

teutari

Sorry, oli pikkusen ylimalkaiset ohjeet mutta tarkoitin että se mangneetti pitää kaivaa myös pois.

Siinä keskiakselin sisällä ylhäällä on se reedrele (kuvassa numero 26) ja nyt ilmeisesti ylempi mangneetti pitää sitä kiinni kokoajan jonka vuoksi se ei toimi oikein, näin ainakin minä uskoisin.

Enemmän tietoa löytyy tuosta Peer Brossin anemometrin toiminnasta jos ne eivät ole sitä fiksanneet niin patentti hakemuksesta: https://www.google.com/patents/US5231876

Sitä vois tehdä ensin testin ja niputtais ne teipillä yhteen, sitten laittais ne siihen akselille ja veivais tuuliviiriä eri ilmansuunnissa edestakas niin siellä pitäis kuulua hiljainen naksuna kun reedrele vetää kiinni ja päästää irti.

Oli se harmittavaa kun se mangneettipötkö jäi sinne sisälle niin ois heti nähnyt toimiiko tuo pyramiidi. :(

SääSami

Eikös tuon saisi pois jos kaivertaisi kylkeen uran sille jollain dremelillä tai pienellä poranterällä ja sitten täyttäisi kolon epoksilla?

einari

Sitähän samaa sanoin jo aiemmin, kestomagneetti on helposti tavoitettavissa ulkopuolelta (nro 30 kuvassa) kun on vain sopiva työkalu, semmoinen pieni sirkkeliterä olisi poikaa tässä.. joissakin dremeleissä sellainen on.. tietenkin voi sulattaa muovia pois vaikka kolvilla.. tarvittavan kokoinen ura vain.

Naruskan Ukka Matinpoika

Lainaus käyttäjältä: SääSami - torstai, 21.12.2017, 18:30
Eikös tuon saisi pois jos kaivertaisi kylkeen uran sille jollain dremelillä tai pienellä poranterällä ja sitten täyttäisi kolon epoksilla?

Juuri esittämälläsi tavalla sen tänä aamuna tein. Tuossa lidlin Parksidekoneessa on semmoisia vajaan millin paksuisia pari senttiä halkaisiljaltaan olevia laikkoja, joista yhdellä suoritin avausoperaation. Leikkaus onnistui kohtuudella, kun paikka ja magneettipötkön sijainti oli selvä. Laitoin syntyneestä aukosta tyhjään tilaan hiukan täytettä ja sen jälkeen pariin otteeseen epoksia aukon tasaamiseksi.

Vielä en ole päässyt kokeilemaan antaako viritelmä nyt lukemia vai ei. Jos ei anna, niin sitten on Ukka taas seittemän syllen vesillä asian kanssa. Tuo magneetin poistaminen olisi pitänyt tietenkin raksuttaa itselläkin, mutta ajatusleikki asian ympärillä tapahtui vasta ensimmäisen liimauksen jälkeen. Kerrottuun poistoleikkaukseen ryhdyin siksi, että palikoiden välinen vaakasauma olisi ollut hankala avattava siististi ja muovia sulattamatta.

Saatan illan päälle testata laitosta, kun sen toiminnan näkee konsolilta heti. Eihän sitä toimimattomana kannata tuonne katolle lähteä riskeeraamaan... ;)

www.naruska.com

teutari

Tuolta peer brossin sivulta kun tutkaili niin tuuliviiri nappaakin suuntatiedot kahdelta eri kytkimeltä kun minä luulin että se ottaa vain yhdeltä.  ::)
On nää sielunelämän tutkimiset hauskoja juttuja.  :)


" Wind direction is determined by measuring the relative timing between pulses from the two switches.
North is indicated when the two sets of pulses exactly coincide.
South is indicated when pulses from one switch occur exactly midway between consecutive pulses from the other switch.

" The vane reed switch opens briefly, then closes again as the magnetic shield passes between it and the vane magnet, absorbing the magnetic field.
The timing of the vane reed switch is determined by the angular position of the vane magnet, which is in turn determined by wind direction.

Wind direction is calculated (with a resolution of 1.4 degrees) by comparing the relative timing between operation of the two reed switches. "

Naruskan Ukka Matinpoika

Nyt se on todettu. PeetBros Teutari tuulimittari näyttäisi toimivan!

Kokeilin asiaa vain lyhyesti kytkemällä uutukaisen tuonne jakokonsoliin, mistä tiedot välittyvät näyttökonsolille ja sieltä muuntuvat tietokoneelle WUHU:n järjestelmään. Lukemia alkoi tulla sekä tuulikuppipuolelta että viirin puolelta.

Jätän laitteiston vielä kuivumaan joulunpyhiksi, kun huomenissa siirrymme Rovaniemelle. Epoksia on leikkaushaavassa paksunlaisesti, joten en kiirehdi sen viemisellä pakkaseen ennen lopullista kuivumistaan.

Tästähän tulee oikea säähemmon joululahja. Kiitokset alkuideasta Teutarille. Ja einarille muusta avusta. Ja muille kommentoinnista myös. Mielenkiintoista nähdä, reagoidaanko PeetBrosin valmistuspuolella parannukseen, jota pidän ainakin itse varmana. Asia on selitetty olosuhteista lähtien valmistajalle sähköpostilla ja varmemmaksi vakuudeksi laitettu sinne myös kuva tekeleestä. Magneettiongelmasta ei ole mainintaa, kun kirje kirjoitettiin ennen niitä ongelmia, jotka nyt kuitenkin näyttävät ratkaistuilta.... :o ;D

www.naruska.com

einari