Suomen Posti toimii...

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, maanantai, 11.12.2017, 08:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari


teutari

Lainaus käyttäjältä: einari - maanantai, 18.12.2017, 18:42

Se on melkein aina noissa suunnittelujutuissa ongelmana ettei asioita mietitä, testata ja muuteta tarpeeksi....

Mitenhän lienee Davisin suhteen, kun en laitetta tunne ja pääpaikka on Atlantassa.. melkein yhtä etelässä ?


Kyllähän ne Davisin inssit mietiskelee.... ;D

https://www.davisnet.com/enews/e_news_archive/2011-10.php#techtips_a

https://www.youtube.com/watch?v=alfMPxYJyHI

https://www.youtube.com/watch?v=4EU5Ec_IFc4

einari

#12
Aika jäässä oli.. ei propellit oikein pyörineet.. oikeassa olet.. testaavat ;D

Tuohon netatmon systeemiin saa helposti tarvittaessa lämmityksen huurteenpoistoon..  :) :)


Tässä on yksi versio tuulimittareista, toimiikin kuulemma!
täällä pohjanmaalla kaikki on suurta.... tätä ei ehkä postikaan hevin hukkaisi ???

http://ymparistotaide.fi/taidepankki/teokset/ilmanhaltija

teutari

Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - lauantai, 16.12.2017, 11:10

Aion suunnitella kuumailmapuhaltimesta tuonne katolle sulatusjärjestelmän, mutta asia on vielä mietintämyssyn alla... :D ;)

Ookkos Ukka mietiskelly kun tuota rikkinäistä tavaraa on sulle kertyny jos liimais kaks noita tuuliviiriä päällekkäin...
Kaivais siitä ylimmästä ne sisuskalut pois, tulis tuota ilmavuutta lisää.


weatherc

Ongelman ydinhän on ne liikkuvat osat, tuulihärpäkkeiden pitäisi olla Ultrasonic-tyyliset joissa ei liikkuvia osia ole jolloin lämmityksen järjestäminen olisi helpompaa.
Davikseen sellainen on saatavilla, mutta silloin köyhtyy USD 770 verran pelkästä tuulimittarista + alvit, tullit ja postit....klick

Naruskan Ukka Matinpoika

Lainaus käyttäjältä: teutari - maanantai, 18.12.2017, 22:05
Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - lauantai, 16.12.2017, 11:10

Aion suunnitella kuumailmapuhaltimesta tuonne katolle sulatusjärjestelmän, mutta asia on vielä mietintämyssyn alla... :D ;)

Ookkos Ukka mietiskelly kun tuota rikkinäistä tavaraa on sulle kertyny jos liimais kaks noita tuuliviiriä päällekkäin...
Kaivais siitä ylimmästä ne sisuskalut pois, tulis tuota ilmavuutta lisää.



Eipä ole Teutarin ajatus omassa päässä pyörähtänyt. Nyt saattoi alkaa pyörimään... :o  Osia minulla viritelmään kyllä nyt on, mutta aika lailla askartelua kahden runko-osan liittämiseksi päällekkäin näyttäisi olevan. Se vaatii aika tarkkaa sovittamista, joka vuorostaan vaatii dremelin käyttämistä, että syntyisi kiinnityspintaa kahden osan välille. Harjoittelukappale löytyy nyt myös, kun on tullut nakeltua miljoonalaatikkoon entisistä särkyneistä mittareista kaikki ehjän näköinen.

Asiaa ymmärtämättä ajattelen vain, että tuleeko pystysuuntaan haittaavaa vääntöä, kun tuulet kovenevat. Toisaalta, siellä tuuliviirin kartion yläosassa on jämerän oloinen laakeri, jonka herkkä pyöriminen takaa ehkä vääntämisen vähenemistä. Ja tuplasuuruinen rako tuuliviirin ja kuppien välissä houkuttelee kyllä, koska kuura ei silloin pyörimistä estäisi.

Joku hienomekaniikkaa harrastava pyörittelisi palikat toisiinsa aika nopiaan tahtiin, oletan. Meikäläinen on vuorostaan karkean työn tekijä, mutta eihän sitä passaa unohtaa, että ihmisethän kaikkea tekevät. Jos yläosan saa sovitettua tarkasti, niin epoksilla liimaamalla ne menevät kyllä naimisiin pysyvämmin kuin immeiset näinä aikoina...

Työkalut Teutarin ajatuksen toteuttamiselle löytyvät kyllä. Ja kaamosta sisäharrastuksien touhuamiseksi  riittää myös. Tuli tuossa aamun askareiksi putsattua Tukikohdan puukattila, joka on sitä karkeampaa hommaa. Jospa vastapainoksi yrittäisi nikkaroida tuulimittarinaimakauppaa... ;)

www.naruska.com

einari

On se kallis tuo Daviksen ultraäänimittari.. samoin niiden myymä Vaisalan samanmoinen.. Netatmon maksaa noin 80 - 100 € ostopaikasta riippuen, yli 10-20 kertaiset hintaerot. Sinänsä komponentit eivät paljoa maksa, näin yksityisellekkin karkeasti arvioiden noin 30 - 40 -50 €, huomattavasti halvempia ovat sitten tukuttain, olisiko 4 tai 5-osa korkeintaan..  tietenkin on vielä päälle kotelo ja kasaus.. mutta silti.. osaavat näköjään hinnoitella...


Naruskan Ukka Matinpoika

Lajissaan ensimmäinen PeetBros "Teutari" tuulimittari siirtyy huomenissa koekäyttöön tuonne lopulliseen sijoituspaikkaansa Retkeilymajan katolle. Olihan siinä hiukka muotoilemista, mutta Parkside -merkkisellä Lidlin heräteostoksella pystyi muovia kohtuullisen tarkasti muotoilemaan. Kunhan epoxi lopullisesti kuivahtaa, niin pitää tehdä vielä ylimääräliiman poisto liitospaikasta, joskaan eipä se tuolta viidestätoista metristä ketään haitanne, kun ei näy.

Täytynee, jos laite alkaa originaalia paremmin toimia, laittaa pieni vihje PeetBrosin valmistuslinjalle. Ei ole nimittäin kerta, eikä kaksi, kun Ukka on joutunut katolle kiipeilemään nimenomaan poistamaan lunta tai kuuraa, joka on jumittanut tuulikupit ja tuuliviirin toisiinsa niiden välisen raon pienuuden vuoksi.

Kiitoksia Teutarille vihjeestä!

www.naruska.com

Naruskan Ukka Matinpoika

Malli Teutarin kanssa taitaa olla ongelma. Sähköhommista kun en juurikaan ymmärrä mitään, niin nyt vain arvelen. Korotin PeetBrosin tuulimittarin tuuliviirin vaakaosan ja tuulikuppien väliä siten, että laitoin kaksi tuuliviirin runko-osaa päällekkäin liimaamalla. Kuitenkaan en ymmärtänyt poistaa yläosasta siinä tehdasasennettuna olevaa pari milliä halkaisijaltaan ja parikymmentä milliä pitkää magneettipötköä, joka originaalimallissa määrittänee mittarin runko-osan kautta heikkovirtajohtoa pitkin tuulen suunnan konsolille ja edelleen maailmalle.

Kun tuo magneettipötkylä jäi poistamatta, niin nyt tuossa rakenteessa on kaksi magneettipötkylää päittäin ja kohdakkain. Voisiko tapahtua niin, että tämä "ylimääräinen" yläpuolella oleva magneettipötkylä sotkee nyt koko systeemin, eikä tuulimittari suostu näyttämään mitään arvoja, kun kokeeksi sen kytkin konsolin persiiseen testatakseni, toimiiko rakenteeni. Ei siis toimi.

Yläosan magneetti on tietenkin poistettavissa, mutta joudun purkamaan hyvin onnistuneen liimaussovituksen. Epoxiliima on nimittäin sen verran jämäyttänyt palikat toisiinsa, että eihän ne irtoile toisistaan kuin räjäyttämällä tai rautasahalla... :o ;)

Voisiko joku heikkovirtapuolen tuntija miettiä, onko vikadiagnoosini oikeaan päinkään vai mistä alan vikaa muualta etsimään. Ukka kuuntelee toiveikkaana. Hätää ei varsinaisesti ole niin kauaa, kun vanha tuulimittarini lähettää oikeaa tietoa tuolta katolta rampanakin.

Mitäpä arvelevat esimerkiksi Pelle Teutari Peloton ja einari, eikäpä tässä voi kuin kohteliaasti kumarrella kaikkien suuntaan...

Periaatteessa pystyn vanhoilla varaosillani rakentamaan koko jutun uudelleen, mutta se edellyttäisi yhden palikan hakua tuolta rammasta mittarista, joka taas lopettaa datan lähettämisen ja määräämättömäksi ajaksi, eli viisaampi minun olisi saada uusi mittari pelaamaan täällä alakerrassa koekäytössä vaikka tuota tekelettäni purkamalla ja uudelleen kasaamalla... :o

www.naruska.com

einari

#19
Jaa,a..  olettaisin että kun on kaksi magneettia päällekkäin samoin päin.. niin vetävät toisiaan puoleensa ja magneettikenttä muuttuu , eikä toimi tarkoituksenmukaisella tavalla.. ei ilmeisesti induktio toimi niinkuin pitäisi.. jos tiedät missä kohtaa se ylimääräinen magneetti on niin saisiko siihen reiän sillä demmelillä, vai mikä vehje se oli ja sillälailla pötkyn pois? jollet tiedä niin saahan sen selville.. pienellä jääkaappimagneetilla vaikka.. missä nappaa..  :)

Ajattelin että olet tippunut katolta kun täällä lumet tulee vauhdilla alas..
mietin myös että sellainen ratkaisu että purkaisi koko naimakaupan ja laittaisi toiselle oman oksan siihen tankoon voisi toimia paremmin :) :)
tässä kuva magneettikenttien muutoksesta