Suomen Posti toimii...

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, maanantai, 11.12.2017, 08:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

 >:( :o
Ei pitäisi luottaa, että postilähetys löytää oikeaan osoitteeseen. PeetBros sihtasi lähetyksen kohtuullisessa ajassa Amerikanmaasta Suomen Helsinkiin tullipostiin. Sieltä oma postilaitoksemme valitsi tietenkin taas hitaimman mahdollisen tavan ilmoittaa asiakkaalle, että tullattava lähetys on sinne saapunut, eli laittoivat manuaalikirjeen tulemaan Ukan postilaatikkoon. Tämäkin vielä menettelee, kun kuson kulkemiseen menee vain kolme päivää.

Tullausrituaalit kotikoneelta itse tehtynä kestivät viitisen minuuttia. Ja Tullin päätös tuli sähköpostiin parissa minuutissa maksujen suorittamisesta verkkopankin kautta. Sujuvaa. Ja tuli ilmoitus myös, että lähetys vapautetaan Postin kuljetettavaksi määränpäähän.

Kuukauden vaihde sattui viikonloppuun, joten posti vatuloi paketin kanssa Helsingissä kolmisen päivää. Piruuttaan tietenkin, kun en maksanut heille tullausta, vaan tein sen itse..

Ouluun paketti löysi tiensä 4.12.2017. Yleensä voi jo luottaa, että jos paketti löytää Ouluun, niin sieltä se löytää eteenpäin jatkojakeluun kohti pohjoista. Ja näimmä löysikin, mutta 300 kilometriä liikaa länteen. Vasta tänä aamuna arvelin, että seurataanpas, missä tuulimittari mittailee tuulia pahvilaatikossa. Kittilässä. :o

Täytyy kokeilla soittaa sikäläiseen S-Markettiin, jossa lähetys näyttää olevan noudettavissa. Hakemaan en viitti lähteä...

Postilla on näissä hommissa petraamisen varaa ja paljonlaisesti. Kaikki sälytetään tavaran vastaanottajalle, eli vaiheista postin kulussa ei kuso kulje. Ei edes niin, että Kittilän posti olisi ilmoittanut lähetyksen olevan viellä noudettavissa. Ja turha väittää, etteikö lähetyksestä olisi löydettävissä kaikki tiedot puhelinnumerosta sähköpostisoitteeseen.

Olisin tuplasti enempi hiilloksissa asiasta, jos rikkoontunut tuulimittarini ei olisi alkanut toimimaan ja lähettämään tietoa, vaikka se onkin rampautunut putoiluissa. Olenkin jo ihmetellyt, että näillä talvimyrskyillä isot tuulikupit eivät saa aikaan nostetta niin, että viirit ja kupit lentelisivät tuiskuun ja tuuleen... ;) Lukitusta ylöspäin ei mittarissa nimittäin tällä hetkellä ole.

www.naruska.com

Naruskan Ukka Matinpoika

Sain tuulimittarin tänään Sallan kirkonkylän postista. Sieltä ei kuitenkaan tullut ilmoitusta saapumisesta, vaan huomasin saapumisen vilkaisemalla lähetystä lähetystunnuksella.

Ennen Sallaan saapumista ehdin välissä saamaan manuaalipostin välityksellä saapumisilmoituslapun mistäpä muualtakaan kuin Kittilän postista. Lappu oli käsin kirjoitettu, joten Kittilän postihenkilöllä EHKÄ olisi pitänyt raksuttaa, mitä hän on saapumisilmoitukseen kirjoittamassa, kun osoitteeksi on tulossa 98960 postinumeron Naruska. Mutta kun ei raksuttanut, niin sitten ei, eli tavara jäi odottamaan Kittilän postin hyllyyn hakijaansa.

Postin asiakaspalveluun soittamisen jälkeen lupasi puheluun vastannut täti, että paketti ohjataan välittömästi oikeaan osoitteeseen. Netistä näin, että paketti merkittiin lähteneeksi virheilmoituksella jo tunnin kuluttua soitosta. Se kohta toimi siis auttavasti, ellei peräti postin tekemäksi erinomaisesti.... :o

Tietenkin paluulenkki paketilla meni Oulun kautta, eli ei suorinta reittiä. Noh, perille tuli, eikä aikaa kulunut kuin kolmisen viikkoa ja rapiat.

Liimailin illan ratoksi uuteen mittariin tuulikupit paikoilleen ja huomenna taitaa olla vuorossa vermeen siirtäminen töihinsä rikkoontuneen tilalle tuonne viiteentoista metriin... ;)

www.naruska.com

einari

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)

Yhtä asiaa ihmettelen tuossa tuulimittarissa.. ollaan sentään vuodessa 2017, eikö liimaamisen sijasta pitäisi olla niin että painaa ja kun kuuluu naksahdus on ok.. no ei siellä amerikoissa ole tiskiharjaa leivinpaperista puhumattakaan.. niin ja ei kuivauskaappia astioille.. taitaa olla 80-luvun varastoa.. ;D

Naruskan Ukka Matinpoika

Enpäs tunne PeetBrosin historiaa kuin omalta kohalta kymmenen vuojen hiukka vajaan ajalta. Samanlaisena on säilynny, kun olen joutunnu pari kertaa aikasemminkin vaihtamaan. Onhan se tavallaan valjastettu vaikka minkälaisen myrskytuulen g-voimille, kun tuulikuppi työnnetään komponenttiliiman kanssa ensin runko-osan hahloon ja sen jäläkiin napsautetaan vielä varmuuslukitus metallisella teräsneliöllä, joka se lukittuu muovisen liimaliitospaikan ympäri.

Huonoa tuossa laitteessa on se Teutarin aikanaan jo vuosia sitten mainitsema rakennevirhe, että tuuliviirin ja pyörivien kuppien väliin olisi saanut jättää insinööri lisää tilaa nykyisen sentin sijaan vaikkapa pari-kolme, niin ei kuura pääsisi niin herkästi pyörimistä estämään.

Aion suunnitella kuumailmapuhaltimesta tuonne katolle sulatusjärjestelmän, mutta asia on vielä mietintämyssyn alla... :D ;)

www.naruska.com

SääSami

LainaaAion suunnitella kuumailmapuhaltimesta tuonne katolle sulatusjärjestelmän, mutta asia on vielä mietintämyssyn alla...

Laita sinne sopivalle etäisyydelle vanhan ajan halogeeniheijari. Se hohkaa lämmintä melko kauas. Aina tarvittaessa kohdevalaistus päälle ja saattaisihan se muutoinkin olla komeannäköinen tuo valaistu tuulimittari ;D

http://www.motonet.fi/fi/tuote/384181/Halogeenivalaisin-400W-suorakaide-johdolla-musta

Naruskan Ukka Matinpoika

Ajatuksena oli pelata vanhalla kuumailmapuhaltimella niin, että liittäisin sen puhalluspäähän metalliputkea sen verran, että puhallus ei ylikuumenisi. Kun tuonne vinttiosastolle menee sähköroikka jo kameralle, niin meinasin haaroitella siitä oman virransyötön, johon liitokseen laitan tuommoisen etäkaukosäätimellä toimivan palikan, jolla nykään toimivat pihavalot kätevästi sisältä. Arvioni on, että kuuratilanteessa ei pitkiä puhallusaikoja kuuran poistamiselle tarvita, mutta arvoitus on vielä, sulattaako antenniputken paksuisen putken puhallusteho mittaria, kun tuo PeetBros ei ole pienimmästä päästä kokonaiskooltaan.

On tuolla käyttämättömänä 500W halogeenikin, jolla lähietäisyydeltä kyllä kuurat poistuvat ja samalla musta mittarikin saattaisi näkyä pimeässäkin, jota näinä aikoina täällä piisaa suurin osa ajasta...

Tämä ei ole pahimmasta päästä kuuratalvi toistaiseksi, mutta talvea on vielä edessä päin, joten ongelmia riittää ehkä poistettavaksi... ;)

www.naruska.com

Jussa

 Saiskohan tuollaisesta halogeenista sademittarille lämmittimen? Kytkis aina päälle kun sataa lunta.

einari

Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - lauantai, 16.12.2017, 11:10
Huonoa tuossa laitteessa on se Teutarin aikanaan jo vuosia sitten mainitsema rakennevirhe, että tuuliviirin ja pyörivien kuppien väliin olisi saanut jättää insinööri lisää tilaa nykyisen sentin sijaan vaikkapa pari-kolme, niin ei kuura pääsisi niin herkästi pyörimistä estämään.

Luulen että tuossa on kyseessä rakennevirheen sijasta  inhimillinen suunnitteluvirhe.. Jo Simo ja Spede sivuaa tätä aihetta Beatles-versiossaan keltaisesta sukellusveneestä ja Jukka-poikakin siitä ongelman aiheuttajasta laulelee..  kappaleessa kylmästä lämpimään..

Se on palmupuiden huojunta..  Jos Peet Bros olisi pistänyt fabriikkinsa pystyyn Floridan St.Cloud:n sijaan toiseen samannimiseen paikkaan, eli Minnesotan St Cloudiin niin luultavasti talviset olosuhteet olisi otettu paremmin huomioon ja väli olisi paljon isompi.. Ihminen se insinöörikin on, liekö mielessä pyörinyt Palm Beach ;D

Ukka voisi perustaa sinne Naruskalle sääasemien testiympäristön.. onhan siellä lapissa jo monenmoista muutakin testausta meneillään, isoimpina kai näiden auto- ja rengasvalmistajien testipaikat Inarissa ja Muoniossa..  8)

Se on melkein aina noissa suunnittelujutuissa ongelmana ettei asioita mietitä, testata ja muuteta tarpeeksi.... ei edes käyttäjien parannusehdotusten perusteella... käyttäjän vain pitää itse parannella..

Mitenhän lienee Davisin suhteen, kun en laitetta tunne ja pääpaikka on Atlantassa.. melkein yhtä etelässä ?



weatherc

Peet Brosilla on ainakin ollut lämmitetty tuulimittari (löytyy heidän vanhojen sivujen hinnastosta: http://www.peetbros.com/HTML_Pages/pricelist.htm), "marine grade" eli suolavettä paremmin kestävä versio niillä on ainakin.

einari

Samasta hinnastosta löytyi tällaista tietoa.. mihinkähän 0.8 wattia riittää.. ilmeisesti on jäätämistä estetty vain niissä laskureissa?

HEATED WIND SENSOR
ECONOMICAL HEATED ANEMOMETER / WIND VANE

Every now and then, in certain winter climate conditions, a wind sensor can "freeze up" because of freezing drizzle causing ice build-up on the outside, or dew point condensation at freezing temperatures inside the sensor. Usually the condition clears up in less than a day, but it can be disappointing.

Commercial weather stations costing thousands of dollars have long used heated wind sensors to avoid "freeze ups", but until now the problem has been common among moderately priced systems.

Now, in yet another exciting innovation, Peet Bros. has developed the first heated wind sensor for home weather stations. Its heater is thermostatically controlled and draws a maximum of only 0.8 watt. It is powered directly from the standard junction box of ULTIMETER Models 2100, 2000, 800 and 100, using a six conductor cable for both heater power and wind speed and direction signals.