FinWX-asemien tiedotteet > Salla-96

Tuulimittariviiri kaput.

(1/1)

Naruskan Ukka Matinpoika:
Taas lähti tuulimittariviiritilaus PeetBrosin vapriikkiin Amerikanmaalle. Ihan normi puhdistushomma tolpan kaatamisineen. Epäilen, että viiriosan kiinnityksessä tapahtui tässä päivänä muutamana jo joku kolahdus, joka rikkoi jonkun lukituksen keskiosan paksunnoksesta.

Nyt se viiri tuli painonokka edellä peltikattoon ja samantien peli oli sökö.  >:(

Tilasin samantien kaksi kappaletta uusia, hinta 25 taalaa kipale. Toimitusaika saattaa olla pitkähkö, mutta odotellaan...

En nostanut tolppaa uudelleen pystyyn pelkkää tuulen nopeutta mittaamaan. Lieneekä oikia menettely?

Zalama:
Poraa pieni reikä molempiin puoliin ja paina pikku tappi sinne reikään. Sitten pikaliimalla tai epoxilla kasaan. Toimii ainakin niinkauan kun saat uuden viirin.

Naruskan Ukka Matinpoika:
Liimaus olikin suunnitelmissa, mutta oli pirulainen särkynyt sieltä keskiosasta sisältä se lukitus ja irronnut sinne reikäänsä niin, etten edes viittinyt alkaa sinne palastelemaan. Ja toinen hankaluus oli irronneen nokkaosan kanssa. Se kun lensi peltikaton lappeelle sen verran kauas lumeen, että olisi pitänyt hakea turvavaljaat, että olisi sen saanut sieltä itse katolta putoamatta haettua.

Täytyy vielä tutkailla, josko nokkaosan saisi ongittua. Ja tutkittava vielä tolpan päässäkin olevia osia, ettei siellä ole rikkoontumisia tullut..:o

Aiemmat toimituksen Amerikan suunnalta eivät ole kovin ripeitä olleet, joten väliaikaisratkaisukin olisi tietenkin paikallaan.

Naruskan Ukka Matinpoika:
Kylläpä se nyt varmistui, etttei tästä vanhasta tule enää soivaa peliä. Net on saaneet siipeensä tuulimittarin sisällä olevat härpäkkeet niin, että vaikka asentelin mittarin kylläkin pyörimään ja tuuliviirinkin auttavasti asemiinsa, niin eipä sieltä dataa tule katolta alakertaan. Eli uuden odotteluksi menee tämä homma. Tilattu on koko mittari ja varaosiksi vielä net pari tuuliviiriä. ;)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta