Uutiset:

04.10.2022
*** PALAUTUMISILMOITUS ***
FinWX:n palvelut palautuneet normaaliksi

Vikaantunut PCI-sillan virtalähde aiheutti dominoilmiön, joka katkaisi tietoliikenteen FinWX:n intraverkossa täysin noin 20 minuutin ajaksi.

Häiriö oli päällä 04.10.2022 kello 16:33 - 16:56.
Kaikki FinWX:n palvelut olivat häiriön aikana tavoittamattomissa.
Lue häiriöstä lisää täältä.

FinWX:n ylläpito pahoittelee häiriöstä aiheutunutta haittaa.

Main Menu

Cumuluksen väliaikainen siirto koneelta toiselle

Aloittaja Ilkka Ahmavaara, maanantai, 22.10.2018, 08:53

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Ilkka Ahmavaara

Olen arvellut tarpeelliseksi vaihtaa sääaseman Win10:n 32 bittisestä 64 bittiseksi viimein. Tämä tarkoittaa Windowsin puhdasta asennusta koneelle uudelleen, missä menee muutama tunti aikaa, joten asennuksen ajaksi täytyisi Cumulus siirtää toiselle koneelle lähettämään dataa nettiin ja ettei säälogeihin tule muutenkaan katkosta. (Oregon loggerilla kun on hauska taipumus tyhjentää tietonsa aina kun se uudelleen kytketäään koneeseen, joten yksinään se ei noita parintunnin datoja säilytä, ellei siis ole kytkettynä toiseen koneeseen.)

Helpointa olisi, jos siirto koneelta toiselle toimisi pelkän Cumulus kansion (sen sisällä on kaikki ohjelman tiedostot) siirtämisellä koneelta toiselle ja sitten vain usb linjan kytkentä koneesta toiseen. Vaan pitääkö Cumulus vielä erikseen asentaa väliaikaiselle koneelle, molemmissa on win 10, vain bittisyys eri (32 ja 654 bit), mutta Cumuluksella ei kai ole erikseen 32 ja 64 bit versioita?

Käsittääkseni Cumulus on irrallaan Windowsista itsenäisesti toimiva ohjelma, joten se voisi toimia suoraan vain kopsaamalla toiseen koneeseen - ja sitten jälleen takaisin? Onnistuisko, vai pitääkö Cumulus ensin oikeaoppisesti asentaa - ja sitten siirtää ennen käynnistämistä datakansiot ja cumulus.ini sun muut mahdolliset asetukset siihen?

Kysymys on siis Mäntlahden (Hamina) sääasemasta (https://rantai.fi/saa-nyt/), jolla on katkeamatonta päivittäistä lämpötiladataa (max/min/ka) vuodesta 2008 alkaen, mutta vasta vuodesta 2015 alkaen automatisoitua minuuttidataa, johon ei soisi katkoksia.

weatherc

Kokeilemalla se selviää ;) vaikkapa ilman usb:ia kiinni.
Ainakin WD toimis muistaakseni niin että backuppaa rekisteri ja ota talteen .reg-filu => kopioi filut => asenna WD samaan paikkaan samalla tyylillä kun päivittää => aja rekisteri eli .reg-filu niin homma toimis.

Leka

Et voi kopioida Cumulusta 32bit ja 64bit windowsin välillä, ei tule toimimaan.
Tee aina puhdas asennus eri koneisiin ja kopioi/siirrä vain data kansio eri koneiden välillä, olen tehnyt tuon kymmeniä kertoja. Helppo homma.

http://wiki.sandaysoft.com/a/Moving_cumulus

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Ilkka Ahmavaara

Lainaus käyttäjältä: Leka - maanantai, 22.10.2018, 18:18
Et voi kopioida Cumulusta 32bit ja 64bit windowsin välillä, ei tule toimimaan.
Tee aina puhdas asennus eri koneisiin ja kopioi/siirrä vain data kansio eri koneiden välillä, olen tehnyt tuon kymmeniä kertoja. Helppo homma.

http://wiki.sandaysoft.com/a/Moving_cumulus

Tuollahan tuo ohje olikin. Eli Data kansion lisäksi uuteen asennukseen cumulis.ini ja strings.ini tiedostot, niin sitten on identtinen vanhan kanssa.

Kiitos.