Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmot EWN:ään

Aloittaja weatherc, perjantai, 29.09.2017, 23:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

systeemi

Offtopic:

Henkka tuleeko sinulle yksityisviestit perille?
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

Lainaus käyttäjältä: systeemi - torstai, 15.08.2019, 21:16
Henkka tuleeko sinulle yksityisviestit perille?

Tulee ne joskin ei ollut huomannut että oli tullut (maili-ilmot niistä menee jonnekkin kuuhun :P syypää lienee tuo mun dns-pohjainen mail-dns:än siirto..)

einari

Lainaus käyttäjältä: weatherc - torstai, 15.08.2019, 12:28
Sillä ei ole merkistystä koska sekä EWN:än data että Netatmon aikaleimat käyttävät UTC-aikaa. Esim. käyriin pitää syöttää aika UTC-muodossa, se on selain joka sen muuttaa EEST:ksi. (Muuten, EEST ja CEST ero on 1 tunti, ei 2  ;))

Ehkä ei.. tai sitten on.... merkitystä..

Asia on vaivannut takaraivossa jo jonkin aikaa... enkä milläänlaisella logiikalla pääse siihen kiinni... (sekaisinhan siinä ajat menee kun on sekaisin ajat) ;D

Kun katselee PWS-asemia... lähdetään islannista, siellä aika on UTC 0 eli GTM nyt... ja EWN näytti 2 tuntia vähemmän, eli 04.30 oli 02.30..
Lontoossa BST oli sama UTC+1, ainut mikä näytti oikein.. Norja 1 tunti väärin ja suomi 2 tuntia....  jne..
Sitten katsoin Fmi kauhava käppyrää ja 08.00 oli aika, oma sekä kauhava,härmä näyttää siitä sen 2 tuntia väärää aikaa, eli 06.0x... (kuvat) Nuo muut asemat näyttää näyttävän suomen aikaa.. ainakin kaustby... ???

Jotenkin tulee kuva ettei nyt ole kohdillaan plussat ja miinukset tuosta UTC- ajasta... jokin häikkä tässä on ::)
Selain kun näyttää aluksi vilauksen oikeasta ajasta....... ??

weatherc

Nuo screenshotit ei paljoa auta jollei ole sitä oikeaa kellonaikaa mukana,eli sitä mitä ne pitäisi näyttää....

einari

Mihin noissa kaappauksissa aikaa tarvii.. senkun menee katsomaan käppyröistä, se oli ajatukseni :D
Läitoin norjan osalta väärin että tunnin metsässä.. sama 2 tuntia on kun äsken katsoin.. samoin ruotsi...  se tässä ihmetyttää kun noissa taulukoissa on aika oikein... ainakin niissä mitä katsoin...  jotain siellä oli kyllä ihmeellistä ruotsissa kuten kaappauksesta näkyy.. kaapattu 19.25,25 8)

weatherc

Vika lienee siinä js-palikassa joka muuttaa tuon otsikon ajan oikein UTC:stä. Ainakin muistaakseni se toimii javascriptillä.
Idea siitä että EWN:än backend käyttää UTC-aikaa on se että on useita data-lähteitä, ja että kaikki viralliset datat ovat UTC-ajassa, myös FMI:n.

Tuossa ruotsin aseman nimestä saatanee kiittää Here:ä ja siitä että nimi on saatu väärässä muodossa...
Tuo ääkkösten ja muiden erikoismerkkien tallentaminen tietokantaan niin että ne saadaan myös sivuilla näkymään oikein on ihan on lukunsa. Liian monta kertaa tai liian vähän kertoja kun muuttaa tekstin UTF8-muotoon niin on tulos tuo  8)
(juu, juu, PHP "osaa" tarkistaa onko teksti UTF8-muodossa vai ei, mutta siihen ei nyt ole luottamista...  8))

einari

Katselin vähän tuota epoc converteria ja mietin... jos GMT-aika on UTC-0, niin  meidän aika pitäisi olla UTC-3.. mutta käppyröissä se on -5 (GMT-5)..

ettei vain olisi 2 kertaa jostain syystä...  käsittääkseni oikeasti se aika pitäisi olla UTC-2 koska selain lisää sitten myös DST:n eli kesäajan..
netatmohan antaa paikkahaussa myös time_zonen.. eli maakohtaisen aikavyöhykkeen (Information about the station location (latitude/longitude of the station, altitude (meters), timezone)) > onkohan tuo timestamp-aika kuitenkin GMT.. ?

Muutenhan siellä konvertterin  tools ja ohjelmat-osioissa kerrotaan että javascript taipuu tähän...  ::)

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - sunnuntai, 25.08.2019, 10:48
Katselin vähän tuota epoc converteria ja mietin... jos GMT-aika on UTC-0, niin  meidän aika pitäisi olla UTC-3.. mutta käppyröissä se on -5 (GMT-5)..

Meidän kesäaika on UTC-3 ja talviaika UTC-2. UTC:han on aina sama talvesta ja kesästä riippumatta.
Sen verran tutkailin tuon sivun koodia että näyttää tulevan PHP:llä tuon otsikon tiedot ja se failaa jostain syystä Netatmojen kohdalla.

einari

miksiköhän se lisää sen +2 tuntia hakuun?

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - maanantai, 26.08.2019, 12:29
miksiköhän se lisää sen +2 tuntia hakuun?

Se on hyvä kysymys. Näin tutkimatta se haiskahtaa siltä että jossain olis 1 x CEST joka oletetaan olevan UTC.
Nuo pirun aikavyöhykkeet ovat monimutkaisia juttuja näissä häkkyröissä, varsinkin kun myös mysli tuo oman lusikkansa soppaan, sekun myös osaa muunnella niitä aikaleimoja pyytämättäkin. Esim. olet tallentavinaan UTC-aikaleiman, mysli-serveri käyttää CEST:tä niin tämä "viisas" voi muuttaa sen leiman CEST:ksi.