Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmot EWN:ään

Aloittaja weatherc, perjantai, 29.09.2017, 23:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

einari

tuo ed. oli 28.8 ja tämä pdf 1.9 tätä kuluvaa vuotta tehty.. siinä on vain oman aseman viiveet eri tavoin haettuna :)
siinä on 2 sivua

weatherc

Hakuvälin muuttaminen tuohon 12 minuuttiin tuskin korjaa sitä perusongelmaa, eli noita yli 2 tunnin katkoja mitä tulee satunnaisesti.
Jos dataa tulisi tasaisesti joka haulla niin homma toimis hienosti nykyiselläkin kierrolla.

einari

Saattaa korjatakkin..   olen  huomannut että pari kertaa tuossa evijärven häkkyrässäkin on mennyt yli puolen tunnin, syytä ei voi kuin arvailla.. muuten data kyllä tulee silloin kun tulee samalla ajalla kuin meteowareen..   No, on ainakin pari keinoa jolla asiaa voi katsoa ;D

Mietin, onko isokin juttu muuttaa sitä evijärven häkkyrän ajastusta ja hakua.. voisin seurata lähistön asemia.. onko millainen vaikutus...
vertailua kuvissa
olishan se hienoa jos nuo puuttuvat välit tulisi myös 8)

weatherc

LainaaSaattaa korjatakkin..
Tuskin. Sitäpaitsi sitähän on jo kokeiltu eikä se auttanut asiaa mitenkään. Nyttenhän on 40 min väli per ehto.

Tuo ensimmäinenhän kuva kertoo että toimii just niinkun pitää, 20 min välillä (rain / wind-ehdoilla).

einari

Juu... mutta vetäisen yhden jutun..  Tai kaksi :)

Yleensä meteowaressa on data tullut niinkuin pitääkin, mutta esim tänä aamuna kun on netissä ollut ajoittaista hitautta..   4Gwifi  joka on puhelimesssa on ilmoittanut että no connectet wi-fi- retry.. ja sielläkin on ollut pari kertaa ettei data ole päivittynyt niissä väleissä..
hidastelee se tämä 5G wifikin joka on tässä läppärissä..

Tuli sellainen ajatus, että kun nämä netatmot ovat nyt sen wi-fin varassa, saattaa paremminkin olla syy siinä kuin siellä cachessa,
sitten kun  ajattelee sitä nykyistä häkkyrää.. niin datahan pitäisi päivittyä niillä rain/wind ehdoilla sen 10 min välein.. niin ei tapahdu vaan jompikumpi päivittyy vain..  kun se väli on kuitenkin sen 10 min.

Nyt kun jokin asema on sen humidityn varassa.. jos sattuu jokin häiriö yhteyksissa ja ei ihan ajallaan  mene sinne ranskanmaalle.. saattaa olla ettei juuri sillä hakuhetkellä ole uutta dataa tarjolla.. sehän olisi silloin 80 min katkos..eli 1h 20min.. ei ehkä seuraavallakaan..  jos asema on eri tasolla sillä hetkellä tiilessä..  harmi kun ei ole sitä neljättä hakuehtoa jolla voisi paikata tuota pelkkien lpt-anturien tilannetta..

Luulen että syy luultavasti on molemmissa kun ei sitä dataa aina tule.. paranihan tuo asemani tilanne totaalisesti kun muutettiin tasoa.. sellaiset tunnin- kahden viiveet jäi pois.. tykkänään, eikä kovin paljoa ole lyhyempiäkään tullut.. mutta välillä tapahtuvat puolen tunnin viiveet voi johtua juuri siitä että jokin näistä ehdoistaa ei lue uutta dataa sillä hakuhetkellä, tai sitten asemani ei ole sitä toimittanut..
Niinkuin sanoin, syitä voi olla monia... vielä sellaisiakin joista meillä ei ole aavistustakaan :D

Olen kuitenkin sitä mieltä että tuo 12 min. haku toisi parannusta molempien härpäkkeiden, tai jommankumman omaaville asemille....
Muuten foorumillekkin kirjautuminen on kestänyt tänään yllättävän kauan...


einari

Oli niin monta lukijaa.. että panen uuteen..
Esitän yhden pointin joka saattaa liittyä siihen 10 min hakuväliin..

Jos humidity haetaan vaikkapa nyt 11.25 ja siellä on käyty lukemassa rain tai wind 11.15, niin humidity ei anna mitään uutta jos sattuu että sen cachen päivitysväli sattuu olemaan se 11 min.  >>
Herääkin kysymys, vaikka ei olisikaan niitä härpäkkeitä, täytyy sen käydä lukemassa että onko niitä härpäkkeitä ja se humidity-haku olettaa että just viimeisin data luettu..  eikä anna uutta.. uskoisin että sitä prosessointiaikaa on annettava se minimi 12 min.. eikä se 13min 20s olisi yhtään liikaa.. sama lienee syynä niissä muissakin jutuissa...  15 min/ehto taas lisäisi niitä yhden härpäkkeen ja ilman niitä olevien hakuaikaa.. mutta jos se Php osaisi laskea sopivan kierron :)

voisihan sitä ajatella niinkin.. että jos ehto ei anna dataa, niin hakisi hetken päästä uudelleen.. mutta se lisäisi vain liikennettä ;D

einari

#496
no niin.. nyt tullut 13.. 27, 37, ja 47
57 tuli viiveellä, heti perään parin min. päästä 14.07,  äsken heitti ajan takaisin ,eli 13.57..
Tuo taitaa johtua siitä kun on kahdessa eri haussa  ???
palasi sitten pian 14.07 ja seuraava aika 14.27.. ilmeisesti samalla  ehdolla tuli se 30 min raja täyteen....?
meteowaressa ei katkoksia...

Nyt pitää mennä oikeisiin hommiin ettei tarvi pimeitä töitä tehdä.. palaan seuraamaan hämärän laskeutuessa ;D

weatherc

Toki ongelmakohtia voi olla monia jos dataa ei tule, ja sitähän olen jossain kohdin maininnutkin. Eikä me niille mitään voida. Esim datan pitää mennä Netatmolle ennenkun Netamo voi sitä jakaa. Tässä on Netatmo-tyylisen toteutuksen heikko lenkki, datan pitää tehdä ylimääräinen lenkki siihen nähden että asema lähettäisi datan vaikka suoraan EWN:lle.

Toki PHP:llä, tai bashilla, pystyy tekeen vaikka mitä kiemuroita ja esim laittaa se seuraamaan että tuleeko dataa vai ei ja jollei, niin kokeilee hetken päästä uudelleen. Mutta kokemus on, varsinkin kun kyseessä on suht tiiviiseen tahtiin päivittyvä ja 24/7-ajettava häkkyrä, että mitä simppelimpi, sen vakaampi. Jokainen mutka on yksi lisää "point to fail".
Toinen on se että koska päivitystahti on suht nopea niin ei ole paljoa aikaa odotella että tulisko sitä dataa ennenkun seuraava kierros pukkaa päälle. Eli turvallisempi keino on simppelisti hylätä kierros jollei dataa tule. Uutta kierrosta pukkaa kuitenkin hetken päästä.


Yks havainto on myös se että silloin kun dataa ei tule on usein Netatmolta tuleva JSON-filu tyhjä eli ilman asemia. Silloin on vika Netatmon päässä.

Niille asemille jotka tulevat vain yhdellä ehdolla ei voida mitään, niiden päivitysväli on 30+ min. Ja pidempi jollei dataa tule. Sitä on turha väänneellä. Ei se miksikään siitä muutu.

einari

#498
Niinhän se on, nyt olen huomannut että meteoware ei päivittynyt 16.59 jälkeen ennenkuin 17.59, silti ewn sai sinä aikana.. siis tuo minun testijuttu, 17.19, 17.39, 17.49, 17.59...  eli yksi haku jäi pois...

Nyt näyttäisi taas tulevan puolen tunnin viive.. ei kun 21 min viive tuli.. joten yksi 12 min haku jäi pois...

olisiko ajatusta siirtää vaikkapa tuo minun toinen asema virtuaalisesti tuonne atlantille johonkin tyhjään tilaan ja tehdä se 12 min haku sinne.. jotta sitä voisi seurata niin päiväksi-pariksi vaikka rouvitesti nimellä ewn:ään..

tuntuu siltä että osaksi tulee katkoksia kun taistelevat nuo häkkyrät kumpi ehtii ensin ja voi tulla niitä katkoksia jo siitä että esim hum on hakenut 20 min aikaisemmin kuin tämä toinen?  käsittääkseni se paikkatieto on tässä määräävä mistä se asema löytyy, ei fyysinen sijainti tai ip-osoite... :)

Niitä pelkän yhden ehdon härpäkkeitähän voi sitten siivoilla pois jollei sijaitse strategisesti tärkeällä paikalla.. vaikka täydentämässä tyhjää kohtaa ;D



weatherc

Lainaatuntuu siltä että osaksi tulee katkoksia kun taistelevat nuo häkkyrät kumpi ehtii ensin ja voi tulla niitä katkoksia jo siitä että esim hum on hakenut 20 min aikaisemmin kuin tämä toinen?

Ei pitäisi. Ensinnäkin reilun 300 sekunnin aika mikä menee koko kierrokseen mahtuu hyvin 10 min kierrosväliin. Toiseksi jokaisen tiilen asemat päivittyy yksitelleen EWN:än kantaan, eli haetaan tiili + parsitaan se + päivitetään kanta ennen seuraavan tiilen hakua.

Lainaakäsittääkseni se paikkatieto on tässä määräävä mistä se asema löytyy, ei fyysinen sijainti tai ip-osoite...
Veikkaisin niin. EWN:ssä sijoittuu asema datassa olevien kordinaattien mukaan.

Lainaa
Niitä pelkän yhden ehdon härpäkkeitähän voi sitten siivoilla pois jollei sijaitse strategisesti tärkeällä paikalla.. vaikka täydentämässä tyhjää kohtaa

Silloin kun lisäsin Netatmot viimeksi niin homma eteni näin:
1. Kaikki datassa löytyvät asemat puskettiin kantaan. Näitä lisättiin muistaakeni jokusen päivän verran noon ettei homma jäänyt nojaamaan yhteen hakukierrokseen. Kantaan tallennettiin mm. kuinka monta härpäkettä löytyy + laskuri kuinka usein uutta dataa tulee.
2. Jokusen päivän kun oli keräillyt dataa niin karsinta niin että eniten härpäkketiä + parhaiten dataa saavat etusijalla. Jos ei löytynyt 2 härpäkkeen (tuuli + sade) asemaa niin sitten jätettiin 1 härpäkkeen asema. Jollei sitäkään löytynyt niin 0 härpäkkeen asema.

Eli lisäys toimii täysin härpäkkeiden lukumäärän pohjalta. Tuo päivityskerta-laskuri taas hoitaa laskua siitä tuleeko dataa yhdellä vai kolmella ehdolla.

Nyttemmin on käytössä päivittäin ajettava "siivous-häkkyrä", joka poistaa kannasta mm asemat joilta ei ole tullut dataa viikkoon. Tämä antaa tilaa uusille asemille. Esim. alueella 2 lähekkäistä asemaa, joista toinen tuli valituksi ja se poistuu niin se antaa tilaa sille toiselle. Netatmon asemamäärällä ja Netatmon "luonteisella asemalla" kun tuo vaihtuvuuskin on suht suurta eli asemia tulee ja menee niin pitää olla joku automaattinen tapa hoitaa tuo siivouskin.
Normi häkkyrä tarkastelee joka kerta onko johonkin tyhjään koloon tarjolla täytettä.