Graafien akseleiden skaalan asettaminen?

Aloittaja khyron, tiistai, 13.06.2017, 18:05

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

khyron

Mites teillä on graafien akseleiden skaalojen asetukset? Mulla on tällä hetkellä täysin kirjaston (google charts) hallinnassa mut mietein pitäskö siihen rakennella jotain parempaa älyä, kun nyt se vaihtelee ihan sen mukaan mimmosta säätä on sattunu olemaan, ja kun dataa päivitetään automaattisesti ni saattaa päivittyä jopa sillä aikaa kun sivu on auki.

Mitään kovin kiinteitä arvoja ei oikeen voi laittaa kun sit sen pitäs olla jotain -30 - 30 lämpötilan osalta. Mietiskelin et jos olis valmiit välit ja niistä valittas se mihin kaikki arvot osuu. Tyyliin -30 - 0, -15 - 15 ja 0 -30. Vaihtuis hiukan maltillisemmin. Pitänee hiukan analysoida dataa ensin.

Sademäärälle on pakotettu skaala tällä hetkellä, tuulellekin vois ehkä miettiä.

weatherc

Highcharts ja lähes kokonaan automaatilla mennään. Tosin ei sekään aina osu hyvin vaan joukkoon mahtuu niin +80 astetta kuin 1100 hpa:ta, eikä se estä mokomia lukemia että asettais max-arvon....
Sademäärä on min:0 ja max: vähintään 2mm (skaalautuu tarpeen mukaan).
Lämpötilassa on vähittäis-hyppy 1 aste, min ja max automaatilla.
Tuulet min:0 ja max automaatilla.
Highcharts osaa moni-käppyrässä (ainakin omasta mielestään) valita skaalat niin että poikittaisviivat osuvat samalle kohdalle kaikissa datoissa, eli yleisemmin niitä löytyy 5 kpl ja sitten se säätää skaaloja sen mukaan.

Liitteessä tyyppiesimerkki siitä kun se latoo lämpötilan max-arvoksi +60°...

khyron

Mielenkiintosta, luulin jo et sain jo suunnilleen sopivia välejä, sit löyty 2014 vuodelta 26.4.  jolloin lämpötila on ollu välillä -6.5 ja 16.68. pitänee miettiä kuinka paljon haluan et kaikki päivät menee valmiitten välien sisään, kuitenkin pitää jättää mahdollisuus sille et joskus tulee joku älytön päivä jolloin mikään ei kelpaa ja parempi antaa kirjaston ite arpoa sopiva väli.

khyron

Nonii, jonkinlainen ratkasu saatu testiin.
Väleiksi valikoitu seuraavat:
Välikausi -15...15 °C
Talvi -30...5 °C
Kesä -5...35 °C

Noista valitaan ensisijaisesti se mikä oli viimeksi käytössä, seuraavaksi lähdetään ylhäältäpäin käymään vaihtoehtoja läpi, ja jollei mikään noista sovi otetaan rajoiksi hieman maksimi ja minimi arvoja suurempi väli.

Ajoin datalle pienen scriptin ja noilla väleillä skaalojen muutoksia ei tullu vuoden mittaan hirveen montaa.

Ongelmaksi nyt muodoistui se että kun on eri arvot y1 ja y2 akseleilla niin niitten apuviivat ei osu yhteen, graafi ei näytä ihan optimaaliselta.