AeroCone sadekippo

Aloittaja teutari, lauantai, 22.04.2017, 16:44

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

teutari

Davis on näköjään käyttänyt korsettia ja saanut sadekippoon kapean uuman mikä poistaa tuulen aiheuttaman pyörteen tuossa sadekipon päällä.
Kesäkäytössä varmaankin ihan jees kapistus mutta talvikäytössä tuottaa pikkusen haasteita saada siihen jonkinlainen lämmitys.


weatherc

Jommalla kummalla wx/ww-foorumuistahan ne tuumasi tuota samaa. Aika hassu muotoilu jenkkifirmalta varsinkin kun ottaa huomioon että aika isossa osassa tuota Amerikankin mannerta tarvitaan talvisin tuota lämmitintä.

Leka

Tulipa tuommoinen sadekippo hommattua sitten kesäkäyttöön https://davis-wetterstationen.de/davis-regenmesser-aero-cone-6462-vantage-pro-2-p-984.html + lähetyskulut 20€ DHL:n kautta.
Lämmitystä ei tuohon kippoon kyllä saa muutoin kun laittamalla lämmityskalvot ulkopintaan ja eristämällä ulkovaippa. Jos käytössä on UV- ja sätelytehon anturit, niin ne täytyy siirtää sadekipon etupuolelle mukana tulleiden ohjeiden mukaan.
Vedetään venevahaa pari kerrosta sisäpintaan liukasteeksi ja otetaan kippo keväällä käyttöön ;D

Valjastin molemmat vanhanmalliset sadekipot talvikäyttöön, kummassakin on "riittävä" lämpöeristys ja 2kpl lämmityskalvoja.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Mr

Tuli kesällä hankittua tuollainen AeroCone toiseen Daviksen sadekippoon. Kipot ovat n. metrin etäisyydellä toisistaan sivusuunnassa ja n. 50 cm pystysuunnassa. Tarkoitus on ollut vertailla niiden tuottoja, mutta olisi ensin pitänyt kerätä riittävästi dataa samanlaisilla kartioilla kalibrointivirheiden eliminoimiseksi. Joka tapauksessa omien tuntemusten  perusteella voi sanoa, että AeroCone kerää paremmin voimakkaalla tuulella. Muutaman kerran syksyllä vettä tuli vaakasuoraan puuskissa ja AeroCone sai kiinni huomattavasti enemmän kuin tavallinen kartio. Normaaleissa tyynissä olosuhteissa lukemat ovat aika lailla samoja.
Nyt marras/joulukuussa on muutamana päivänä satanut hiljaista tihkua lämpötilan ollessa hieman nollan yläpuolella ja AeroCone sai kiinni jopa 3.2 mm. Samaan aikaan toinen Daviksen lämmityksellä varustettu kippo ei saanut mitään lukemia. Ensin epäilin roskia, mutta tarkempi tarkastelu paljasti kartion sisäpinnan kuivaksi, vaikka tihkua oli ilmassa. Ilmeisesti se lämmitys ehtii haihduttaa tihkun ja kosteuden pois, kun samaan aikaan AeroCone ilman lämmitystä toimi aivan normaalisti. Lämmityselementti on Daviksen oma vastus/termostaatti/eristys/virtalähde paketti ja se toimii kelvollisesti kovassakin lumisateesssa, mutta ei näköjään näissä kosteissa keleissä. Pitänee rakentaa parempi termostaattiohjaus tuolle, Daviksen termostaatti kytkee lämmityksen päälle +4° C lämpötilassa ja silloin ei vielä tarvitsisi täyttä tehoa. Tehon puolitus diodilla voisi auttaa aluksi, täysi teho päälle sitten kun mennään nollan alapuolelle.
Joka tapauksessa AeroCone on osoittautunut hyväksi hankinnaksi, hintaa tuli alle 50€ Saksasta kotiin toimitettuna. Vielä kun keksisivät siihen sopivan liimattavan lämmitysvaipan, niin heti hankkisin.