Davis VP2 Wireless+SUPERCAP

Aloittaja teutari, perjantai, 21.04.2017, 18:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

teutari

Kakkos sääasema langaton VP2 on herjannun muutaman kuukauden low batterya ja hämärän aikaan lähettänyt pelkkää viivaa ulkoyksiköltä consolille mutta päivisin toiminut aivan normaalisti aurinkoenergialla.
Syyksi selvisi Supercap joka oli vuotanut ja toinen jalka oli melkein poikki joten ei toiminut batterin kanssa ennenkuin katkaisi Supercapista toisen jalan poikki.(langattoman tyyppivika toi Supercap)

Romuista olisi löytynyt 2.5V/10F mutta kun alkuperäinen on 2.7V/10F niin en viitsinyt alkaa sitä tinamaan kiinni vaan tilasin saksasta pari uutta 5.49€ kappale mutta noi hemmetin postikulut kyllä kirpasi 20€. :o
Kiinasta ois saanut 10kpl 10,89 eurolla Free Shipping Estimated Delivery Time:18-29days.

Joissakin toi Supercap on liimattu piirikorttiin lujasti kiinni mutta tuossa omassa se oli onneksi pelkkien jalkojen varassa joten ei tarvitse alkaa kirurgin hommiin sitä vaihtaessa. ;)
Uusi Supercap laitetaan sitten kuitenkin kaksipuolisella teipillä kiinni piirikorttiin ettei se pääse heilumaan mikä on ehkä aiheuttanut tuon Supercapin hajoamisen.

Vihje: Jos jollain on noita batteri/viivaongelmia kannattaa tutkailla tuon Supercapin vointi, neljä ruuvia irti kansi pois se on siinä alla.


teutari

Nyt on vanha Supercap korvattu uudella.
Testasin toimivuutta ilman batteria, aurinkokenno kiinni härveli 20 min. aurinkoon sitten aurinkokenno irti. Supercap oli ladannut itteesä aimo annoksen energiaa kun sääasema on sen varassa pyörinyt jo noin tunnin verran.
Eipäs muuta kuin härveli nippuun ja töihin kun näyttää toimivan ihan OK.  ;)
Päivitin myös samalla aurinkokennokannen kun vanha oli jo aika rähjäisessä kunnossa.


yrde

Paljoko tullut ikää asemalle, ennen kuin konkka laukesi. Omassa asemassa lisätuuletin alkaa oleen loppu ja mietin kuinka korvata muulla, kuin alkuperäisellä, joka on kallis.