Tervehdys ja tervetuloa foorumille!!
Lähes kaikki täällä olevat sääasemaohjelmistot lähettävät tietoja Weather Underground-palveluun, johtuen siitä, että kyseinen palvelu on ollut pidemmän aikaa olemassa.
Jos sääasemalla on sarjaportti- tai USB-liitäntä, säätietojen lähettäminen WU:n suuntaan onnistuu, kunhan saat asennettua ohjelman, joka lukee sääasemalta dataa ja julkaisee sitä joko omille sivuillesi tai vaikka WU:lle.
Korjaa toki, jos olen ymmärtänyt asian väärin: Ymmärrän asian näin, että haluat lähettää dataa WU:lle ja rakentaa sitä kautta tuulenseurantajärjestelmän, joka kääntää suunta-antennisi tuulta vasten. Sitä varten tarvitset sääaseman radioasemallesi, joka lähettää dataa ulos, jotta antenninkääntöohjelmistosi lukee datan ja kääntää antennin kun tarvetta sellaiseen on.
Ajatus on erittäin hyvä, mutta eikö tuossa ole ns. askel liikaa ja samalla yksi vikaantumispiste? Jos sinulla on radioasemallasi sääasema, mikset käyttäisi sen lähettämää dataa suoraan kääntöohjelmistolle? Esittelemälläsi konfiguraatiolla data vain kiertäisi sinulle takaisin ja jos internet-yhteys syystä tai toisesta napsahtaa poikki, kääntö jää tapahtumatta. Koska itse olen radioamatööriasioissa aika pitkälti vihreä, en tiedä minkä kokoluokan antennista on kysymys, mutta päättelen, että koko on sen verran reipas, että antenni on äkkiä solmussa jos tuuli alkaa vääntämään sivusta päin.
Lähtökohta on kuitenkin se, että hankittavalla sääasemalla on olemassa jonkinlainen liitäntä tietokoneelle. Sen jälkeen pitää lähteä katsomaan mikä laite on sääasemassa kiinni (PC, Mac, Arduino, RasPi, jne.) ja sitten voidaan alkaa rankkaamaan sääasemaohjelmistoja parhausjärjestykseen, mikä istuu juuri sinun radioasemasi tilanteeseen.