*** PALAUTUMISTIEDOTE *** FinWX:n web-serveri siirtynyt Proxmox:n alle.

Aloittaja J.Jäntti, sunnuntai, 08.01.2017, 12:19

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Se on viimein realiteettia: Olemme nyt kokonaan Proxmox-virtuaalialustalla.
VMwaren viimeisenä linnakkeena ollut FinWX:n web-serveri siirrettiin onnistuneesti tänään (08.01.2017) Proxmox-virtualisointialustalle.

- Työt aloitettiin 07.01.2017 kello 23:35 suorittamalla web-serverillä muutamia poistoja ja tarkistuksia. VMware Tools poistettiin koneelta kello 23:50, mutta vastoin odotuksia, se poisti samalla serveriltä virtuaalisen verkkokortin, jonka seurauksena sivusto kaikkine palveluineen putosivat verkosta. Tätä ei havaittu ylläpidon toimesta, kuin vasta siinä vaiheessa, kun foorumia piti alkaa ajamaan huoltotilaan, eikä sivuille päässytkään.
- Vuorokaudenvaihteessa aloitettiin siirto-operaation ensimmäinen vaihe, jossa nyt sammutettuna oleva VMware-virtuaalikone muunnettiin Infrastructure-koneesta VMware Workstation 8.0-koneeksi. Operaatioon kului suunnilleen tunnin verran ja operaatiota hoiti kannettavassa koneessa oleva VMware Converter Standalone. Siirto kesti noin tunnin verran. Siirto/muunnosajossa virtuaalikone ja sen virtuaalikiintolevy siirtyivät sisäverkossa olevalle verkkolevylle.
- Siirron toinen vaihe alkoi kello 00:52. Tässä kohtaa verkkolevylle ajettu virtuaalikiintolevy siirrettiin WinSCP-ohjelmalla Proxmox-koneeseen, tarkemmin keskitetyn levyjärjestelmän jakoon. Siirtoon kului 55 minuuttia.
- Virtuaalikiintolevyn muunnosajo VMwaren käyttämästä .vmdk-tiedostosta Proxmoxin käyttämään .qcow2-tiedostoon alkoi kello 02:00. Tämä oli kriittisin vaihe koko operaatiossa, sillä muunnoksen epäonnistuminen tarkoittaisi sitä, että virtuaalikone ei tulisi toimimaan Proxmoxin alla lainkaan. Muunnosajo kesti kokonaisuudessaan 27 minuuttia.
- Proxmoxissa luotiin virtuaalikone samoilla asetuksilla, kuin mitä ne olivat VMwaren alla. Tämä oli tärkeää, jotta vanha Windows-virtuaalikone ei saa aivan täyttä kulttuurishokkia. Tämä tapahtui kello 02:30.
- Seuraavana vuorossa oli toinen kriittinen vaihe, muunnetun virtuaalilevyn esitteleminen Proxmoxin luomalle virtuaalikoneelle (ja esittelyllä tarkoitetaan täyttä pakkosyöttöä). Tähän ei ollut muita menetelmiä kuin muunnetun tiedoston siirto siten, että se jyrää kylmästi Proxmoxin luoman kiintolevytiedoston sen enempää kainostelematta. Operaatio oli itsessään nopea, mutta tässä kohtaa jännitys alkoi olemaan melko lailla huipussaan.
- Virtuaalikoneelle annettiin käsky käynnistyä kello 02:31. Hetken aikaa ihmeteltyään tuttu Windows-logo ilmestyi konsoliruudulle ja FinWX:n web-serveri alkoi heräämään henkiin. Noustuaan ylös, alkoi seuraavaksi uusien virtuaaliluiden kerääminen ympäristöstä, josta sitten vähitellen kasautui toimiva web-serveri. Virtuaalikone todettiin stabiiliksi kello 02:35.
- Koneen loppukonfiguraatio aloitettiin 02:37 ja FinWX:llä alkoi liikenne kulkemaan normaalisti kello 03:02.
- Koneelle suoritettu loppukonfiguraatio saatiin päätökseen kello 03:05 ja huoltotyö päättyi kello 03:06.

VMware-kone ja sen, sekä keskitetyn levyjärjestelmän käyttämä yhden Gigabitin linkki ovat nyt sammutettu ja ne puretaan infraräkistä irti sunnuntain aikana. Purkutyöllä ei ole vaikutusta FinWX:n toimintaan.

Kokonaisuudessaan FinWX ja sen palvelut olivat tavoittamattomissa 3 tuntia, 15min.
FinWX:n ylläpito pahoittelee katkoksesta mahdollisesti aiheutunutta haittaa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------