Onko kokemuksia lämpömittarin sököksi menosta?

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, maanantai, 31.10.2016, 18:38

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukan PeetBrosin yhdistetty lämpötila/ilmankosteus mittausyksikkö vaikuttaa näyttävän liian kylmiä lukemia. Ei niin hirveän paljoa, mutta kuitenkin. Lämpötila kun on keikkunut viime päivät nollarajalla, niin mittari näyttää kuitenkin astetta-kahta miinuksella.

Viikonpäivät olen seuraillut asiaa ilman mittauskontrollia. Nyt vein mittauspisteelle kylmiön kalibroidun mittarin. Sen lukema on +0,6 ja PeetBrosin näyttämä -1,5.

Käyköhän lämpötilamittarille rikkoontuessaan vähän samaan tapaan kuin auton termostaatille, joka särkyessään retkahtaa aukiasentoonsa...

Pälyilin tuossa PeetBrosin sivustoja. Samanlainen yhdistelmämittalaite kustantaa satakunta taalaa lähtöpaikallaan Amerikanmaalla. Onhan tuolla Ukan mittarilla kokemuksia jo aika pitkältä ajalta Naruskan monipuolisissa sääolosuhteissa. Täälläkin se on ehtinyt kukkua jo vuodesta 2009 lähtien ja ennen sitä jonkun aikaa Päällikönkin lukemia mittomassa...

Tilaanko heti uuden??? :o

www.naruska.com

weatherc

Hasikahtaa kyllä siltä että voisi olla hajoamassa. Ne anturit jotka mulla hajonnut (Davis sekä Oregon) ovat oireilleet juuri tuolla tavalla, alkavat ensin näyttämään vähän väärin kunnes lahoaa lopullisesti.

Naruskan Ukka Matinpoika

Aika selvältä se näyttää, että poikiminen on alkanut. Tilasin Saksanmaalta uuden. Normitoimitusaika nelisen päivää, mutta siellä juhlitaan nyt vapaapäivien merkeissä pyhäinpäivää ja kaupat on kiinni. Tilaus kyllä otettiin vastaan ja asia hoidettaneen loppuun sitten, kun pyhät on juhlittu... ;)

Tuokin vikatilanne olisi aika vaikea havaita, jos ei olisi vertailulämpötilaa viiden kilometrin päässä. Tämän hoksasin ensialkuun itsekin siten, että ihmettelin veden lotisevan pihalla ja lumen olevan loskana, vaikka mittari näyttelee asteen-kaksi miinusta.

Jos seuraava mittaväline vaatii taas vaihtoa noin seitsemän vuoden ongelmattoman jakson jälkeen, niin aika pitkä huoltoväli on, eli PeetBrosilla jatketaan. ;)

www.naruska.com

weatherc

Jostain syystä vaikuttaa tuo kosteus/lämpötila-anturi olevan se "heikoin lenkki" näissä vermeissä. Tosin ei voi valittaa jos se kestää sen 5-7 vuotta, Suomen ilmasto kun ei ole siitä helpommasta päästä näille vermeille.  ;)

Jussa

Hyvinhän tuo on kestänyt. Minä olen LaCrosseen uusinut jo myös kertaalleen, vai onkohan jo kolmas yhdistelmäanturi menossa. Ilmankosteus se näissä on alkanut heittämään.

Naruskan Ukka Matinpoika

Seitsemän vuoden huolto sisältää samalla uretaanieristeisen putken päässä saman ajan tauotta 24/7 pyörineen tietokoneen laitetuulettimen uusimisen. Vielä se pyörii, mutta äänestä kuulee, että ikä painaa jo. Aika kova vehje on sekin, kun uskollisesti on rallattanut helteet ja varsinkin Naruskan pakkaset... ;) :o

www.naruska.com

Naruskan Ukka Matinpoika

Nonni. PeetBrosin lämpötila/ilmankosteusyksikkö tuli Saksasta ja tänään vaihtui vanha uuteen Ukan sääsemalla. Ei se vanha avattuna mitenkään rikkinäiseltä tai edes korroosiota kärsineeltä näytä, mutta onpahan nyt uusittu. Oli se virhenäyttämä lämpötilassa ihan kiistaton, joten asiallinen vaihto. Oheiset kuvat ovat vanhasta, joka Naruskalla pyörinyt seitsemisen vuotta ja ennen sitä, kuten tainnut tulla mainittua, myös Päällikön laitteistossa.

Laitetuulettimen vaihdoin samantien, kun laitteisto oli purettuna. Hiukan konttaisin sormin sai tänään johtoliitoksia uusia, mutta tulipahan tehtyä kynsikkäät käsissä. Uuden anturin johtoliitospaikkaan laitoin asialliset kutistesukat, kun vanhat liitokset oli kierretty vain sähköteipillä. Hyvin tosin olivat nekin liitokset säilyneet.

Huolto kun on tehtynä, niin hyvillä mielin voi lähteä talvelle... ;)

www.naruska.com

J.Jäntti

Tutun näköinen pakettihan se siinä. Ihan kuin olisin joskus tuollaisen sinulle lähettänyt aikoinaan.. ;D

Näyttäisi siltä, että lämpötila-anturin kilometrit olivat tulleet täyteen.
Piirilevy näyttää ihan siistiltä itsessään, joten sen pohjalta kysymys ei ollut ainakaan korroosiosta, joka minun anturipakan pisti täysin soossiksi enkä edelleenkään tajua miten se oli mahdollista, mutta veikkaisin jotain ilman epäpuhtauksien ja elektrokemiallisen reaktion aikaansaannosta.

Kuvassa, piirilevyn komponenttipuolella näkyvä valkoinen komponentti on kosteusanturi. Jos siinä ei ollut vikaa, se kannattaa ainakin ottaa talteen.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2023
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2023
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2023; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää
------------------------------------------
Twitter, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------