Windows 10...

Aloittaja weatherc, sunnuntai, 03.04.2016, 13:32

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Ajatus oli tehdä tuore versio NSBackendista joten asensin uusimman Visual Studio 2015 Win 10-koneelle. Homma näytti toimivan ihan hienosti kunnes tein buildin siitä. Uusi exe-filu toimis ihan ok VS:än debug-toiminolla muttei erikseen. Filu meni totaalisesti jumiin ja ainut keino saada se käyttöön taas oli buutata koko kone.

Orginaali NSBackend on tehty VS 2010:llä joten kaivon netin syöverestä esiin sen asennuksen ja asensin sen. Sama homma. Kuten VS:än väli-versiolla VS 2012. Kokeilin piruttain ajaa tuota NSBackendia eri koneella Win 7:lla ja sama homma, jumiin meni.
Noh, seuraavaksi kokeilin tehdä täysin uusi ohjelma jossa tyhjä ruutu sekä yhtä VS:än mukana tulevista sample-ohjelmista. Eivät nekään toimineet. Well done, Redmond.

Ratkaisu olikin heittää Win 10 roskikseen ja palata vanhaan Win 7:aan. Sen kanssa lähti homma heti pelittämään.  ::)

J.Jäntti

Hämmentävää, miten monta seikkaa Kympin kanssa on vielä jotenkin keskeneräisenä.
Itse harkitsen Kymppiin päivittämistä kun saan uuden raudan osat kasaan ensin. Tällä hetkellä kysymys on siitä, miten pitkään vielä menee että saan muistit itselleni, ne kun tilattiin 18.2.2016 ja yhä odotellaan.

Tuon Kympin suhteen vain herättää epäilyjä juurikin se miten valmis tuote on lopulta kysymyksessä. Ongelmia on raportoitu milloin mistäkin, pelien toiminnallisuusongelmista nyt Visual Studioon saakka. Win7:n ja Win10:n kanssa painin lähinnä siksi, että Win10-päivitys itsessään toisi käyttöjärjestelmälle käyttöaikaa kokonaiset 9 vuotta, 14.01.2025 saakka, Win7:n tuen päättyessä 2020.

Redmondissa ei vissiinkään ole mietitty tätä strategiaa ihan loppuun sillä ilmainen päivitys päättyy Heinäkuussa ja jos olet siihen mennessä pidättäytymässä Win7:ssa, saat ostaa Win10:n erikseen vähän suolaiselta maistuvaan 130€:n hintaan (median kanssa).

Itse uusi rauta puolestaan tarkoittaa sitä, että saan tosissaan miettiä, käytänkö Win7:aa niin pitkään että Win10:stä tulee riittävän valmis tuote ja ostan sen, vai väännänkö ja kiroanko Win10:n kanssa kunnes tuote toimii oikeasti. Aikaa on vielä muutama kuukausi sekä rakentaa kone että miettiä asiaa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

Mulla on jo pitkään käynyt mielessä heittää Windows 98%:sesti roskiin ja siirtyä jonkin Linukkaan pää-käyttiksenä. esim. Win 7:an asentaisin virtuaalina jotta voin tehdä niitä asoita jota vaatii Windowsta (kuten juuri rakentaa NSBackendia). Senkin koodin voi muokata paljon näppärämmin jollain Notepad2:lla kun Visual Studiolla joten ainut johon sitä oikeastaan tarvii on itse rakentaminen sekä debuggaus.

Sääkone-puolella lähinnä juuri Boltek/Nexstorm/NSBackend-rintama estää Linukkaan siirtymisen. Mieluiten siirtäisin sää-tavarat johonkin RasPin tapaiseen mutta tuo Stormtracker PCI vaatii sen mini-ITX-kokoisen emolevyn. Sekin käynyt mielessä että sääaseman kytkis < 1W kuluttavaan RasPi:hin esmex WeeWx:än kera joka käynnissä 24/7 ja Boltekki sais olla missä se on mutta olis käynnissä vain ukkoskauden/tarvittaessa. Sähkölaskusta lähtis samalla teoreettisesti laskettuna 150 kWh vuodessa pois. Toisinsanoen Pi:n hinta tulis takas alta vuodessa.

Yksi syy tähän on se että on aika hämmentävää havaita että etäaseman Cubietruck, jossa Debbari-muunnos Armbian käyttiksenä, on paljon vakaampi kun kotoinen sääkone.