Fi-verkkotunnus uudistuu 5.9.2016

Aloittaja angle, sunnuntai, 14.02.2016, 12:36

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

angle

LainaaUusi toimintamalli selkeyttää Viestintäviraston ja välittäjien rooleja. Jatkossa fi-verkkotunnuksen ja kaikki siihen liittyvät palvelut voi hankkia ainoastaan omalta verkkotunnusvälittäjältään. Viestintävirasto takaa edelleen fi-verkkotunnusten laadun ja luotettavuuden. Siten fi-verkkotunnus säilyy tulevaisuudessakin turvallisena suomalaisena valintana. Ota ensimmäiset askeleet uuteen toimintaympäristöön jo tänään ja tutustu tarkemmin uudistuksen tuomiin muutoksiin!

Linkki viestintäviraston sivulle.

Itsellä on fi tunnus viestintävirastolta ja suncomet palvelun tarjoaja. Ja sopparit päättyy toukokuussa. Tässäpä täytyy miettiä mitä pitää tehdä ja kuin pitkäksi aikaa?

weatherc

.fi:n saa tätänykyään vaikkapa Hetzneriltä: https://www.hetzner.de/fi/hosting/domains/domainregistrierung. Hinta on kyllä aikas reippaanoloinen 67€/vuosi...

systeemi

Niin tämmöinen sähköposti tosiaan tuli viestintävirastolta.

LainaaHyvä asiakkaamme

Uusi verkkotunnuslainsäädäntö edellyttää, että jokaista fi-verkkotunnusta ylläpitää syyskuusta 2016 lähtien välittäjä. Vain välittäjä voi lakimuutoksen jälkeen uusia verkkotunnuksen voimassaoloajan ja päivittää tunnuksen tietoja tarvittaessa.

Varmista, että oma verkkotunnuksesi on kytketty jo hyvissä ajoin ennen syyskuuta välittäjän ylläpitoon verkkotunnuksen valtuutusavaimen avulla.  Jos valtuutusavain ei ole enää tallessa (se on lähetetty verkkotunnuksen haltijalle verkkotunnuksen myöntöpäätöskirjeessä), voit tilata sen uudelleen osoitteesta:

https://domain.fi/s/FI/AnonymousAuthorizationKey/RequestAuthorizationKey

Anna yllä olevaan osoitteeseen verkkotunnus ja sähköpostiosoite, johon tämä viesti tuli perille. Kun antamasi tiedot ovat oikein, lähtee valtuutusavain kirjeitse verkkotunnuksen haltijan postiosoitteeseen. Anna valtuutusavain omalle välittäjällesi ja pyydä tätä liittämään verkkotunnuksesi välittäjän hallintaan.

Jos sinulla ei vielä ole verkkotunnusvälittäjää, löydät listan välittäjistä osoitteesta https://domain.fi/s/FI/IspSearch valitsemalla kohdan "5.9.2016 alkaen välittäjinä toimivat" ja jättämällä hakukentän tyhjäksi.

Lisätietoa muutoksesta saat sivuilta: https://domain.fi/info/index/fi_uudistuu.html.

TOIMI NÄIN:
1.      tilaa valtuutusavain (jos se ei ole tallessa)
2.      anna se välittäjällesi
3.      pyydä, että välittäjäsi liittää verkkotunnuksesi hallintaansa
4.      mahdollisissa kysymyksissä ota yhteyttä omaan välittäjääsi.

Ystävällisin terveisin,

Viestintävirasto
verkkotunnukset
domain.fi

Onko kukaan vielä valinnut uutta välittäjää ja onko noissa hinta eroja tms...
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

angle

Mulla tosiaan sopimukset päättyy nyt toukokuussa. Pikkuisen vilkaisin domain hintoja nykyisillä palvelun tarjoajilla.

suncomet
.fi 30€/1v 72€/3v ja 105€/5v

viestintävirasto
.fi 33€/1v 33€/3v ja 50€/5v

Joten taidan tehdä uuden viiden vuoden pestin viestintäviraston kanssa.  ;D