Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Tietokone-aatoksia

Aloittaja weatherc, maanantai, 28.12.2015, 19:01

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Tuossa tuli piruttain laitettua wx-nurkkauksen härpäkkeet watti-mittarin takse ja aika karua luettavaahan se on, varsinkin kun ottaa huomioon että raksuttavat 24/7. Toki siinä on UPSia ja muutakin kun itse wx-purkki syömässä virtaa mutta 60w on kyllä aika reippaanlaisesti. Kun vertaa sitä koko huushållin kulutukseen iskee jo melkein ahdistus kun tuo tekee reilut 20% koko kulutuksesta.  ::)

UPSi syö sen 9 wattia. Tosin sen voisi melkein poistaa ainakin ukkoskauden ulkopuolella koska hankkisin sen Halikon aikaan jolloin sähköt vilkkuivat tämän tästä. Niin ne teki myös tänne Pertteliin muuttaessakin mutta siinä on tapahtnut aikamoinen parannus viime vuosien aikana, eipä juuri vilku enää.  

Tuossa kun mittailin eri härpäkkeitä niin tein yhden juomion wx-purkista, sen virtalähde haukkaa 10+ wattia vaikkei mitään ole edes kytkettynä, vain töpseli seinässä ja virta-namiska on-asennossa (purin wx-purkin "palasiksi" kun tuon huomasin jotta saisin selville että mikä siellä vie tuon sähkön). Eli haiskahtaa vahvasti että se ainakin huutelee viimeisiään. Onhan se se tosin raksuttanut jokusen vuoden 24/7 joten sinänsä ei mikään ihme. Eli sille pitäisi varmaan miettiä jotain uutta ainakin varaksi (PicoPSU kiinnostaisi)...

Ei tuo Atom D2500 emolevy mikään maailman loisto ole sekään, sen vaivaisella 390 CPU-benchmark-pisteellä kun se huutaa lähinnä kuolemaa kun ajaa WXSIMiä. :P Eli siinä voisi varmaan "säästää" emolla jossa vähän enemmän potkua (joku 800-1000 pistettä voisi ehkä olla ihan OK). Katselin tuossa huvikseni että mitä olisi tätänykyään tarjolla Mini-ITX-saralla ja muutama CPU tuli vastaan:
- Intel J1800 jossa TDP 10w (Asuksen emo lähtis alta 50€ Mindfactorysta)
- Intel N3050 jossa TDP 6w
J1800:lla löytyy emoja jossa PCI-paikka mutta N3050:lle löytyy vain PCI-e-paikkoja. Löysin kyllä ihan kohtalaisen hintaisen riserin PCI-e => PCI mutta toimisko Boltekki sillä??

Toisaalta, mitä oikeasti haluaisin on joku RasPi/Cubietruck tapaisen koska ovat pihejä mutta tuo Boltekin PCI-kortti pistää kapuloita sille idealle... ;)