Tuulimittarin iskunkestävyys testattu: =nolla

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, maanantai, 13.04.2015, 17:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Kävi sitten, miten ei pitänyt voida käydä. ??? Ukan PeetBrosin tuulimittarin tanko pääsi kaatumaan kääntönivelestään siksi, että nivelen kiinnityssokka oli lähtenyt lukituksestaan kävelemään. Tuuli kaatoi puolenkymmenen metrin tangon siihen ainoaan suuntaan, minne se kaatuu hallitustikin silloin, kun mittaria pitää putsata tai muuten huollella. Lähinnä lumen poistoa vartenhan systeemi on rakennettu.

Kaatuessaan tanko on osunut kulkulaakongin puiseen kaiteeseen ja oletettavaa on, että rysäys on ollut aikamoinen. Mittarin osia oli peltikatolla siellä ja täällä ja laite oli muuttunut irtokappaleiksi kuvien mukaisesti.

Olin jo iloissani, kun sain tuulikupit taas järjestykseen ja tilapäisesti lukittua irronneen kupin, jonka kiinnityskohdasta oli katkennut yksi muovinen vastakappale. Rautalangalla kuppi kuitenkin kiinnittyi niin, että se olisi pelannut siihen saakka, kun PeetBros lähettää uuden Naruskalle.

Virityksen asennuttua paikoilleen ja tuuliviirin vaihtumisen jälkeen varaosaan, lähti laite pyörimään iloisesti tuulessa. Siihenpä se ilo sitten lopahtikin, kun keskusyksikölle ei välittynyt kuin viivaa ja nollaa, vaikka vinkka puhaltelee sateessa komeasti. Lyhyt tutkimus kolmosen silmälaseilla pakotti toteamaan, että sisäosien johdotus oli saanut kipeää ja ruuvikiinnityksellä kiinni olleet ruonko-osan kaksi puolikasta olivat pysyvästi irti toisistaan, kun ruuvin vastakappalemuovi oli lohjennut. Ja korjaamattomasti Ukan asennustaidoilla.

Ei auta nyt muu kuin odottaa uutta konetta, jonka lähtöhinta oli 99 taalaa. Siihen tulee tietty tullimaksuja, kuten edelliselläkin kerralla, kun ensimmäinen mittari suli sähkövastuksen rikkoonnuttua.

Sokka on nyt uusittu tangon kaatoniveleen sellaiseksi, että naapurin päämiehen pitää pommittaa Ukan tukikohta suunnilleen maan tasalle, että sokka irtoilee.

Harmittaa hiukkasen, mutta minkäs teet. Opiksi ja ojennukseksi tämä taas kerran on. Kantapään kautta. :o :o ;)

www.naruska.com

Naruskan Ukka Matinpoika

Ameriikanpoijjalla on hithanlainen tavarankuluku. Vielä ei ole kuulunu, eikä näkyny Ukan uutta tuulimittaria. Viimmeksi tilattaissa se viipyi Suomen tullissakin jonkun päivää, mutta nyt ei ole sieltäkään vielä kyselyä tullu, mitä ostit... :o ;)

www.naruska.com

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - sunnuntai, 26.04.2015, 14:51
Ameriikanpoijjalla on hithanlainen tavarankuluku. Vielä ei ole kuulunu, eikä näkyny Ukan uutta tuulimittaria. Viimmeksi tilattaissa se viipyi Suomen tullissakin jonkun päivää, mutta nyt ei ole sieltäkään vielä kyselyä tullu, mitä ostit... :o ;)

Itsessään tuo ei yllätä.
Olettaen, että tilasit sen Lätäkön vastapäästä Peet Bros:lta suoraan, muistithan kysyä tilauksen yhteydessä niiltä paljonko kuljetus maksaa Suomeen ja mitä kuljetusvaihtoehtoja on tarjolla? Itse kun tein tilauksen heidän verkkokaupastaan, piti minun erikseen tilausnumeroa käyttäen kysellä heiltä vaihtoehdot ja hinnat ja ilmoittaa valinta jonka jälkeen he sitten veloittivat luottokortistani summat.
Sen jälkeen menikin sellainen viikko, kaksikin, että härveli pöllähti tullimiesten kummasteltavaksi.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Naruskan Ukka Matinpoika

Kyllä sinne viestiin vastasin ja ilmoitin vain, että nopeimmalla tavalla. Sitä ihmettelen, ettei lähtöilmoitusta paketista ole tullut, eli pitänee laittaa joku kyselyposti perään. Nyt en jaksa muistaa, miten asia eteni viimeksi.

Vertailun vuoksi tilasin puhelinhärpäkkeitä. Kaksi tuntia tilauksesta paketti oli siirtynyt Englannista Saksanmaalle ja oli jo seuraavana päivänä Oulussa ja sieltä toisena päivänä tilauksesta postinkantaja toi keittiön pöydälle hikihatussa, kun oli kuulemma pikapaketti...(mobilefun.fi) ;)

www.naruska.com

Naruskan Ukka Matinpoika

Tulihan sieltä viimein elonmerkki lähetyksestä, kun postilaatikossa oli ilmoituskirje Postilta. Ja eikun ohjeiden mukaisesti Tullin sivuille seikkailemaan.

Varsinaista seikkailua se olikin siihen asti, kun kuin ihmeen kaupalla osuin aikasempaan omaan tuulimittaritilaukseeni ja sen silloiseen tullaukseen. Silloin nimittäin keskustelin tullitytön kanssa pitkään, että mitä tavaraa se tämmöinen tuulimittari edustaa. Jonkun koodin hän sille sitten keksi.

Nyt pystyi vanhan päätöksen ottamaan uuden tullauksen pohjaksi. Se helpotti, koska parilla klikkauksella pääsin maksamaan uuden mittarin tullimaksut, eli 28,79 €uroa. Hinta ei ollut kiivennyt ylöspäin kuin reilun €uron vuoden 2013 maksuista, eli kohtuullista.

Tuli sieltä lopulta pankin kautta maksun maksettuani tieto sähköpostiin, että posti on saanut luvan toimittaa pakettia Naruskalle. Huono viikko vain saattoi tälle loppumatkalle sattua, kun on Vappu vastassa ja viikonlopun pitkät pyhät. Jos ei sitten Ukka saa lottovoittoa, että paketti ehtisi Naruskalle parissa postipäivässä... ;)


www.naruska.com

Naruskan Ukka Matinpoika

Odotus palkittiin ja pikapostin nimikkeellä tullut tuulimittarin sisältänyt pikkupaketti kotiutui juuri sopivasti ennen pyhiä. Pikatoimitus parissa viikossa ei ole pikatoimitus, mutta osasyynsä hitauteen on Tullin järjestelmä yhdessä Postin kanssa. Manuaaliposti kuljettelee tullauskirjeitä, kuten taisin aiemminkin kertoa.

Pientä sorminäppäryyttä Ukan nakkisormilta vaati tuulikuppien liimausoperaatio ja klipsikiinnitys, mutta se onnistui ihan hyvin. Pikaliima oli äkäistä ainetta seitsemän minuutin kuivumisajallaan.

Heikkovirtapuolen kytkentä piti tehdä tuulimittarin johdotukseen, kun tähän uuteen en tilannut kolmenkymmenen metrin johtoa, kuten edelliseen. Vakiojohdon kanssa tuli tämä ja se johto lienee jotain viitisentoista metriä. Liitos onnistui kerralla ja konttorin päässä riitti, kun työnsi pikkuethernetliittimen paikalleen. Jovain tasan kello 18 Wappuaattoiltana tuulimittari alkoi taas rallattamaan Ukan sääsemalla.

Tuuli ei kaada mittarin tankoa enää toista kertaa. Sokka on nyt kiinni mutterikiinnityksellä. Ja tiukassa.

Ukka toivottelee kaikille Hauskaa Wappua!  ;D Päällikölle tuplasti erikseen, kun on tiedossa yövalvomista ja varmaankin erinäinen määrä operaatioita ennen pääsyä Ullanlinnanmäelle lipunnostoon... ;)

www.naruska.com