FinWX:n jäsenasema-hakemuksessa ollut sähköpostivika korjattu

Aloittaja J.Jäntti, lauantai, 10.01.2015, 16:06

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

FinWX:n jäsenasema-hakemuksessa havaittiin toimintahäiriö 08.01.2015.
Jäsenasema-hakemuksen täyttämisen jälkeen kaikki näytti toimivan normaalisti ja lomake ilmoitti hakemuksen lähetetyn, mutta hakemus ei koskaan saapunut FinWX:n ylläpidon postilaatikkoon.

Kaikki puukotukset kyseiselle hakemusskriptille olivat täysin tehottomia, koska hakemus tukeutui PHP:n mail()-funktioon, joka ei SSL/TLS-salauksella suoritetusta sähköpostilähetyksestä tajua hölkäsen pölähtävää. Näin ollen, korvaava metodi piti löytää.

Samaisen skriptin luoja (Mike Challis) oli luonut käyttöliittymäversion kyseisestä hakemuslomakekokonaisuudesta, nimeltään Fast Secure Contact Form 3.1.2 ja tämä tukeutuu phpmailer-luokkaan, joka tajuaa SSL/TLS-salauksen päälle. Kyseinen järjestelmä otettiin FinWX:n osalta käyttöön 10.01.2015 kello 15:22 alkaen ja vanhan lomakkeen tiedot siirrettiin tähän uuteen järjestelmään. Samalla myös lomakkeen toimintaa parannettiin entisestä merkittävästi.

Muutkin vastaavat yhteydenottolomakkeet tullaan vähitellen siirtämään tämän järjestelmän piiriin ja ns. suora sähköpostilähetys (mailto: -linkit) poistuvat sivulta kokonaan.

Koska vika on alkanut todennäköisesti uuteen internet-yhteyteen siirtymisen yhteydessä, ylläpito kehottaa kaikkia operaattoreita, jotka yrittivät lähettää jäsenasema-hakemusta 19.11.2014-10.01.2015 aikavälillä lähettämään hakemus nyt uudelleen.

FinWX:n ylläpito pahoittelee häiriöstä aiheutunutta ongelmaa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------