TFA Nexus USB sääaseman säätiedot internetin

Aloittaja leo, torstai, 25.02.2010, 10:25

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: djmake - lauantai, 27.02.2010, 19:24
Onko jollekin tullut varsinkin LC:n osalta vastaan, että speksejä olisi noista hankalammista asemista joku saanut edes rahalla?

En ainakaan itse noita harrastajafoorumeita lukiessa ole kohdannut ketään, joka olisi noita protokollaspeksejä saanut rahaa tarjoamalla - vielä vähemmän La Crossen osalta. Suurin syy on oletettavasti siinä, että La Crosse:lla itsellään ei ole sellaista osastoa tai yhteyshenkilöä, joka voisi vaikuttaa tuollaisessa asiassa.

La Crosse:n asemathan ovat kaikki nimettömän aasialaisfirman tuotteita. Ne ovat käytännössä vain valmiiksi kasattuja elektroniikka-aihioita, joita toimitetaan esim. La Crosselle, joka on suunnitellut speksien mukaan kuoret niihin. Samaan kastiin menevät myös saksalaisen TFA:n laitteet, jotka ovat samaa perua.

Ohjelmakehitys taitaa olla muutenkin hajautettua luonteeltaan. WS-2300- ja WS-3600-sarjan sääasemien mukana tullut HeavyWeather-ohjelmisto olivat molemmat yhden saksalaisen nyrkkipajan tuotos. Tämän nyrkkipajan sivuilla oli maininta asiasta (lue: nimi), mutta maininnaksi se vain jäi. Sieltä yhden foorumikirjoittelun mukaan oltiin vain vastattu, että heillä ei ole oikeutta protokollaspeksien levittämiseen ja pyysivät ottamaan yhteyttä La Crossen tuotetukeen.

Ympyrä sulkeutui - ilman toivottua tulosta.

Lainaus käyttäjältä: djmake - lauantai, 27.02.2010, 19:24
LC:n tapauksessa tuntuvat vielä olevan kertakäyttöisiäkin nuo protokollat.

Täysin totta. On jotenkin hankala ymmärtää ajatuksenjuoksua sellaisessa firmassa, joka haaskaa rahaa tuollaiseen. Jokaisen uuden La Crosse-mallin ilmestyttyä olen toivonut järjen voittoa tuosta touhusta, mutta turhaan - aina on joutunut pettymään. La Crossella tuntuu olevan toimintamallina "uusi sääasemamalli - uusi protokolla".

Lainaus käyttäjältä: djmake - lauantai, 27.02.2010, 19:24
Siitä tuskin voidaan enempää samaa mieltä olla, ettei tuota ajattelua voi ymmärtää varsinkaan ilman omaa laajempaa softaa. Jos LC käyttäisi järkevää protokollaa ja jakaisi speksit vapaaseen käyttöön, niin myynti kasvaisi varmuudella. Moni hakee kuitenkin edullista asemaa ja uskoisin täälläkin olevan monta sellaista, jolla olisi sen varsinaisen aseman lisäksi paikkoja, minne laittaa jonkin halvan aseman.

Tämä on juuri se, jota harrastajat ovat yrittäneet syöttää La Crosse:n suuntaan, mutta firma ei tunnu järjellisesti toimivalta, kun kaikki ehdotukset kilpistyvät tukeen, joka ei joko kykene tai halua lähettää tietoja valmistajalle asti. Myynti ja laitteen suosio saataisiin kasvamaan helposti tuolla tavalla ja se ei vaatisi valmistajalta kovin kummoisia investointeja tai investointeja ollenkaan. Peet Bros esimerkiksi jakaa protokollaspeksit sitä haluaville suoraan, siksi on vähän hankala käsittää, miksi tuo on La Crossen kaltaiselle talolle niin vaikea pala niellä.

Lainaus käyttäjältä: djmake - lauantai, 27.02.2010, 19:24
Voisi kyllä LC:n eduksi kuitenkin todeta, että useammassa mallissa on kohtuullisen toimiva sisäinen lokitus. Ei se auta yhtään silloin, jos tavoite on lähettää nettiin dataa reaaliaikaisesti. Mutta omaan käyttöön tilastoa tekevälle sinällään ihan toimiva ratkaisu ilman, että koneen pitää olla 24/7 päällä. Dedikoitua konettahan tällaisessa ei toki tarvitse.

Täysin totta tuo on, että kaikki eivät sääasemaansa ole liittämässä PC:n kanssa yhteen tai jos ovat, eivät dataa julkaise nettiin päin.
Se, mitä tarkoitin, on se, että PC-kytkentäisellä sääasemalla tulisi ehdottomasti olla vakio-ohjelmassa jo mahdollisuus datan lähettämiseen internetiin. Sen ei pitäisi olla niin vaikeaselkoinen asia, ettei sitä saisi toteutettua.

Lainaus käyttäjältä: djmake - lauantai, 27.02.2010, 19:24
Parashan olisi tottakai asema, jossa on järkevästi toimiva riittävän iso sisäinen muistinsa ja jokin yleinen protokolla. Nettiin tietoja päivittäville pätevä ja konerikko tms ei aiheuttaisi datan häviämistä. Ja omaan käyttöön lokia tekevä säästyisi koneen pitämiseltä aina päällä.

Kyllä, valitettavasti olemme tilanteessa, jossa joudumme tekemään koko ajan kompromisseja. Jos sääasema on esim. ilmaisohjelmien tukema, sen muistimäärä ei välttämättä ole siitä suurimmasta päästä, jos Offline-mittadataa ei säilö esim. joka puolen tunnin välein. (vrt. La Crosse WS-2300). Toisessa ääripäässä on taas järjestelmä, jossa säämittaussuureita piisaa, saatu data on luettavissa suoraan vaikka HyperTerminalin kautta ja laite on monipuolinen, mutta historiamuistia siinä ei ole, ääriarvojen muistia lukuunottamatta (vrt. Peet Bros Ultimeter 2100).

Tosin esimerkkiasemia käytetään eri tavalla: La Crosse on halpa PC-kytkentäinen sääasema, jota voi pidellä Offline-tilassa, kun Peet Bros Ultimeter on taas kalliimmasta päästä ja sitä yleensä käytetään 24:7 päällä olevassa koneessa.

Lainaus käyttäjältä: djmake - lauantai, 27.02.2010, 19:24
Osalle riittää se, että saa datat kuvana nettiin. Sehän onnistuu LC:n ohjelmilla. Mutta osa toki haluaisi enemmän ja parempia ominaisuuksia.

Idioottivarma ei tuokaan ohjelma ole missään muodossa, sen olen itse saanut kokea. Joskus ohjelman FTP-siirto menee mönkään kirjoitusvaiheessa ja siihen loppuvatkin päivitykset, kunnes väliaikaistiedosto on nimetty alkuperäisen tiedoston mukaiseksi. Kyllähän tuolla ohjelmalla saatiin aikaiseksi ihan hienojakin säätietokuvia, mutta 400x400 pikselin maksimiresoluutio kuvalla oli kieltämättä aika aneeminen 1024x768 ruudullakin.

Onneksi ilmaisohjelmista WUHU soveltuu niille, joilla on tekninen osaaminen hyvällä tasolla ja jotka kykenevät käyttämään WUHUa sivujen luonnin välikätenä. Cumulus sopii puolestaa niille, jotka eivät halua kuluttaa aikaa websivujen tekemiseen tai jotka haluavat graafisemman ja helpommin hallittavan ohjelman.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------