Kirjoittaja Aihe: Tuulen suunnan rekisteröinti/ tilastointi  (Luettu 5453 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa J.Jäntti

  • Foorumin ylläpitäjä
  • Ylläpito
  • *****
  • Viestejä: 5318
    • Finland Weather Exchange (FinWX)
Vs: Tuulen suunnan rekisteröinti/ tilastointi
« Vastaus #10 : Perjantai, 25.07.2014, 20:09 »
Ohjelman tuettujen laitteiden listassa näkyy paljon laitteita, ja lisäksi maininta ”…and others too.”  Onko kokemusta mitä tuo ”others too” tarkoittaa, toimiiko aina jos vaan on keskusyksikössä väylä PC-yhteyttä varten, vaikka aseman oma ohjelma ei lupaisikaan tuota suuntatietoa tallentaa?

Tuo "others too" on yleinen termi erikseen listaamattomalle, saman tekniikan asemalle. Syy tuohon on se, että (omasta mielestäni) rumasti nimetyn "budjettitason" sääasemat, kuten TFA ja La Crosse, ovat itseasiassa saman tuntemattoman aasialaisvalmistajan tuotoksia, ns. aihioita, joihin sitten TFA ja La Crosse tekevät vain omat kuorensa, aihion sallimissa rajoissa, tottakai. TFA ja La Crosse eivät siten ole suunnitelleet noita laitteita, vaan toimivat lähinnä kustomoijina ja tuotteensa myyjinä, tuen kera, mutta markkinoivat sitä omanaan. Tämän tyyppisiä teknisiä ratkaisuja on sääasemarintamalla useita, poislukien ne kalliimmat valmistajat kuten Davis Instruments ja Peet Bros (ja Oregon Scientific?). Koska on likimain mahdotonta päätellä, montako erilaista firmaa noita aihioita käyttää ja millä nimillä niitä ilmestyy markkinoille, 100% kattavaa listaa ei vain pysty tekemään, joten "others too" on oikotie.

Yksi yhteinen piirre kaikissa asemissa kustomoijista riippumatta löytyy: Kaikki ovat PC-kytkentäisiä, eli mukana toimitetaan RJ11<-->RS232-sarjakaapeli (ja jos kustomoinnille on haluttu hieman arvon lisäystä, RS232 -> USB-muunnin). Muita yhteisiä piirteitä voi olla hieman saman näköinen kuori kuin kilpailevalla merkillä, riittävä kuitenkin yhdennäköisyyden tai samankaltaisuuden todentamiseen.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.----
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.----
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2021; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
Twitter, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------