Aloittelijan sääasema

Aloittaja luxa, sunnuntai, 06.07.2014, 15:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

luxa

Terve vaan palstalaisille!

Olen hommaamassa itselleni ensimmäistä langatonta sääasemaa ja tältä palstalta näyttää löytyvän tietoutta.

Vaatimuksena olisi:
budjetti 150-200e
1 näyttöyksikkö
1 ulkolämpötila/kosteusanturi/lähetin
1 sadeanturi
1 tuulennopeus/suunta-anturi
1 Sisälämpötila/kosteus
koirankoppiin lämpötila anturi(matkaa noin 30 metriä)
pc liitäntä

Olisiko esim oregon wmr 100 tai Sääasema WS2355A hyvä valinta? Mistä laitteet saa halvimmalla?

kokki

Ehdottaisin WMR88 Saksasta.

Tosin Oregonin sadekiposta sen verran tuli jo huonoa kokemusta .. Tuli sellainen hommattua varaosana.. Sitten tiskialtaassa tiputtelin vettä astiaan ja testailin niin johan siitä meni elektroniikka särki. Eli seuraavan kipon, kun ostan niin kaikki ruuvit auki ja komponentit esiin, sitten suojalakkaa päälle ja vielä jotain teippiä patterikoteloihin jne, ettei pääse enää kärvähtämään.

J.Jäntti

Tervehdys, luxa ja tervetuloa foorumille!

WS2355A on valintana suhteellisen hyvä, mutta ainakin yksi noista vaatimuksista ei kyseisellä laitteella toteudu, nimittäin koirankopin lämpötila-anturi. Syynä on se, että kyseinen sääasema ei tue toista lämpötila-anturia lainkaan. Lisäksi huomioitavaa tulee sen suhteen, miten ulkoanturit tuossa asennat. Lämpötila/kosteusanturin asentamispaikka määrittää tuuli- ja sadeanturin asennuspaikat myös korkeintaan 10m päähän anturista. Tuulimittarilla se on luonnollisesti hieman lyhyempi. Kyseinen asema kykenee toimimaan langallisesti ja/tai langattomasti, eli ulkoanturin ja konsolin välille voi valita ottaako kaapelin siihen yhteyttä pitämään.

Kaapelit ovatkin tämän aseman pieni kompastuskivi. Valmistaja meni tässä kohtaa siitä, mistä aita on matalin ja asennutti antureihin kaapeleiksi litteän puhelinkaapelin. Tämän vuoksi häiriöherkkyyttä löytyy, jolloin asennukseen tulee kiinnitää paljon huomiota, esim. löysää ei tule jättää kaapeliin mielellään yhtään ja kieppejä tulee välttää viimeiseen saakka. Tämä korostuu etenkin tilanteessa, jossa haluaa pidentää johdon pituutta vaikka toiset 10m. Tuulimittari on häiriöherkkyyden suhteen maininnan arvoinen siksi, että huonolla tuurilla saatat saada oikeiden tuulilukemien lisäksi myös hurrikaanitason tuulilukemia. Anturit ovat valmiiksi johdotettuja, joten esim. paremman, häiriösuojatun kaapelin asentaminen anturiin vaatii töitä. Sademittarissa ei kaapelin suhteen samaa ongelmaa ole tuulimittariin verrattuna, mutta Reed-releen sisältämä piirilevy on syytä suojata hyvin paksulla kerroksella suojalakkaa. Jos puolestaan asennat sadeanturin paikkaan, jossa kaikenlaisia metsänmöppiäisiä liikkuu (hämähäkkiä sun muita), pitää viidesosa-avonaisella rakenteella varustettu mittari suojata siten, että vesi pääsee sisään, mutta ötökät ei. Suojalakkakerros piirilevyyn on siksikin suositeltavaa, koska jos joku riittävän iso hämähäkki tai vastaava pääsee anturiin sisälle ja kävelee piirilevyn päällä, saa se aikaiseksi haamusadetta.

Muutoin laite on sopiva ensimmäiseksi sääasemaksi.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

luxa

Onko saksan kauppoihin linkkejä? Paypal tunnukset löytyy kyllä. Minkä nimistä tuo suojalakka on? Kumpi  laitteista parempi valinta?

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: luxa - maanantai, 07.07.2014, 12:20
Minkä nimistä tuo suojalakka on? Kumpi  laitteista parempi valinta?

Itse olen käyttänyt Bilteman tuotteista sekä tätä, että tätä, josta jälkimmäinen oli väriltään tummanvihreä ja 250ml.
Jälkimmäinen oli kyllä tietyllä tavalla ylilyönti, mutta toimi kyllä. Lopputuloksena oli vain pinta, jonka läpi ei sitten paljoa enää kolvailtu (vedin aika paksut kerrokset), mutta eipähän enää kosteus haitannut mittauksia. ;D

Suosittelen itse tuota ensimmäistä pelkästään jo siksi, että kyseessä on spray.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

juovi

Kaipaisin ehdotuksia myös sääaseman valintaan, koska tuo clas ohlsonilta hankittu ensimmäinen asema sanoi sopimuksen irti alta kahdessa vuodessa. Aika samat ominaisuudet saisi olla kuin ketjun aloittajalla, mutta tarvitsisin muutaman (noin 3kpl) ylimääräisiä lämpö/kosteus mittareita. Plussaa toki olisi, että lämpötilan voisi lukea myös anturista suoraan. Pc liitäntää en tarvitse, koska ei ole tarvetta tallentaa tietoja mihinkään.

RHead

TFa nexusta ite oon käyttänyt. Mitänyt tässä 7v aikana on menny 1 sadekippo ja 1 tuuliasenturi. Muuten lämpötila anturit toimineet hyvin joita tällä hetkellä on yht 4kpl. Hinta ei taida vaan sattua tuohon ketjun aloittajan hintahaarukkaan.

Ainiin menihän toi ite konsoli rikki nyt 7v:aana.

miihkali

http://www.wetterladen.de/profi-wetterstation-sinus-tfa-35.1095

Nämä hinnat pistävät kampoihin Säävillen erinomaisille tarjouksille!

juovi


No just ton miihkalin linkkaaman aseman löysin eilen illalla, mutta tekeeköhän tuolla mitään? Siihen saa useamman lämpömittarin kytkettyä..

juovi


No ei vaikuta huonolta tuo TFa nexuskaan ja molemmat edellä mainitut toimii 433MHz taajuudella, joka taitaa läpäistä rakenteita paremmin, kuin uudempi 868MHz taajuus. ::)